HABERLER>İŞ DÜNYASI
17 Mayıs 2024 Cuma - 10:36

KESİAD'dan MEB'e tepki: Türk halkı ve STK’lar müfredata karşı!

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KESİAD)  geleneksel Perşembe Kahvaltısı’nda konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı, 22 yılda 18 kez değiştirilen eğitim müfredatının tekrar değiştirilmesini eleştirerek, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile kamuoyu ile paylaşılan eğitim müfredatı değişikliğine, başta eğitim sendikaları olmak üzere, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı Türk halkı ve STK’lar karşıdır” dedi.

KESİAD dan MEB e tepki: Türk halkı ve STK’lar müfredata karşı!

KESİAD Geleneksel Perşembe kahvaltısı Aydem Plus sponsorluğunda Ramada Otel’de yapıldı. Toplantının açılışında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adıyla sunulan müfredat değişikliğinin doğru olmadığını ifade etti.

Mili Eğitim’in, demokrasi bilincine sahip, insan haklarına saygı duyan bireyler yetiştirmek hedefiyle hareket etmek zorunda olduğunun altını çizen KESİAD Başkanı Işıklı, “Bilimi esas alan, farklılıklara duyarlı, öğrencilerin potansiyellerini özgürce gerçekleştirmelerini sağlayacak ve Dünya çapında üst düzey bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olmasını sağlayan bir müfredat hedeflenmeli. Sadeleştirme gerekçesi ile öğretim programlarından Atatürk ilke ve devrimlerinin, bilimin, cumhuriyetin, laikliğin ve aydınlanmanın çıkarılmasını kabul etmiyoruz” dedi.

Toplumsal görev ve sorumluluklarımızın bilinciyle kamu ve çocuğun yüksek yararı için, öğrenci dahil, eğitimin tüm bileşenlerin katılımı ile bir müfredat hazırlanması gerektiğini ifade eden Işıklı, “Bu müfredat değişikliğinin tekrar gözden geçirilmesi çağrısını yapıyoruz. Demokratik bir ülke ve demokratik bir eğitim sistemi beklentimiz olduğunu bir kez daha dile getirmek istiyoruz” diye konuştu.

ZÜLKADİROĞLU: GES İÇİN SANAYİCİYE KISITLAMA GELDİ
Aydem Elektrik sponsorluğunda yapılan toplantıda Kemalpaşa ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Komisyonu ve OSB Komisyonu Başkanı, Elektrik Mühendisi Mükremin Zülkadiroğlu da bir konuşma yaptı.

Elektrik iletimi ve kullanım esaslarına yönelik bilgiler paylaşan Zülkadiroğlu, yönetmelikte yapılan değişiklikle çatılara GES kurulumu noktasında önümüzdeki süreçte kısıtlamaların geleceğini söyledi. Sanayicilerin ellerini çabuk tutması gerektiğini ifade eden Zülkadiroğlu, “Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında sanayicinin en somut hamlesi kullandığı enerjiyi yenilenebilir enerji kaynakları elde etmek. Bu konuda geçmişte olumlu adımlar atıldı ancak son yapılan değişiklikle her şey müsait olsa da indirici merkezlere kısıtlama geldi.  Örneğin bir indirici merkezde 240 megavat rezerv var, son değişiklikle ‘15 megavata kadar bağlayabilirsin’ dendi. O sebeple indirici merkezde imkânı olan her sanayici hemen çatı GES’ini kurmalı, sonra kurma şansı kalmayacak. Bu kısıtlamanın kaldırılması için sanayici, odalar ve kurumlar beraber itiraz ederek sesini yükseltmeli” dedi.

AYDEM PLUS, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLERİNİ ANLATTI
Kahvaltının sponsoru Aydem Plus adına İş Geliştirme Yöneticisi Pelin Bakan Bilir, İş Geliştirme Proje Uzmanı Mustafa Tüysüzoğlu, Kıdemli İş Geliştirme Uzmanı Atahan Çobanoğlu, GES kurulumu, elektrikli araç şarj istasyonları, I-REC (International Renewable Energy Certificate) sertifikası ve enerji izleme sistemleri gibi pek çok alanda yenilikçi çözümler sundukları ürünlerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Aydem Plus yetkilileri, işletmeleri ve konutları kendi yenilenebilir enerjisini üretmeye teşvik eden, güneş enerjisi sistem ve santralleri, enerji izleme sistemleri ve dünyada kullanımı giderek yaygınlaşan elektrikli araçlar için geliştirdiği, Elektrikli Araç Şarj İstasyonu markası OTOWATT ile kullanıcılara genişleyen istasyon ağıyla hizmet vermeye başladığını belirterek, sektörün geleceği hakkında bilgiler paylaştı.

Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü’nden İş ve Meslek Danışmanı Nazan Balık, Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) hakkında bilgilendirmelerde bulundu

 
Bornova’da gençlik ateşi Redd ile yandı
 
Buca’nın özel çocuklarına atlı terapi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili TDİOSB’ye 30 milyon dolarlık can suyu!
İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret ...
SunExpress duyurdu... İzmir'e 7 yeni rota!
SunExpress Üst Yöneticisi (CEO) Max Kownatzki, İzmir'den 7 dış hat rotasına ...
Dünya Kuru ve Kabuklu Meyve sektörü Kanada'da buluştu
Dünya genelinde kuru meyve ve kabuklu meyvelerin en üst istişare platformu ...
 
Mali Müşavirler Odası'nda 'yönetim' tartışması!
İzmir SMMMO’nun görev değişimi ile ilgili yerel idare mahkemesi iptal ...
JES toplantısına halktan boykot!
Mahkemenin iptal kararına rağmen Gediz Havzası’nda açılmak istenen jeotermal ...
Sanayi devine Bakanlık onayı!
Habaş’ın yıllık 2,5 milyon ton demir üretecek olan fabrikasına, Çevre, ...
 
EGİAD çatısı altında iş dünyası bir araya geldi
EGİAD Ticaret Köprüsü, 10. kez iş dünyasını biraraya getirdi. EGİAD – ...
Genel kurulda üç aday yarıştı... Elbiseciler Odası'nda yeni başkan Kıraç!
Yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla çalkalanan İzmir Elbiseciler ve Benzerleri ...
Rekabet Kurumu'ndan İzmirli firmaya soruşturma
Rekabet Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Lily, Terra, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva