HABERLER>GÜNCEL
4 Ağustos 2011 Perşembe - 10:39

Kayıp valiz peşinde dünya turu

Kaybolon valizi peşinden İstanbul, Barcenola, Paris ve New York arasında mekik dokuyan milli kuaför yargıya başvurdu.

Kayıp valiz peşinde dünya turu

İZMİR - Ulasalarası yarışmalara ferdi olarak katılan ve dünya 2.liği bulunan sosyete kuaförü Uğur Uyanık'ın yaşadığı valiz olayı temel fıkralarını solladı. 60 bin dolarlık iş ortaklığı için 8 haziran 2011 tarihinde, 0012172540934 bilet numarasi ile TK 2305-TK 1853-AA0151-AA0198 ucaklarıyla Izmir-Istanbul-Barcelona-New York ucusunu gerceklestirmek istedi. İstanbul'dan bindiği ucakla aktarmalı olarak indiği Barcelona'da valizin kaybolmasıyla birlikte sosyete kuaförü için macera başlamış oldu.
 
Valizin kaybolması üzerine görevliler, "Uğur bey valisiniz olmadan yolculuğunuza devam edemezsiniz. Bu mecburi bir kural" denildi. Peki ne yapması gerektiğini soran milli kuaföre yetkililer, valizin Paris'e gönderildiğini söyledi. Hemen bir bilet alan Uğur Uyanık, valizini bulabilmek için Paris'e gitti. Paris'e indiğinde ise oradaki görevliler, THY ile Paris havayollarının hiç bir ilgisin bulunmadığını ve valizin olmadığını söylediler. Türk görevlilerden İngilizce konusunda istediği yardımı göremeyince adeta isyan eden Uyanık, bu kez valizin New York'a gittiği söylendi. Hiç vakit kaybetmeyen milli kuaför Uyanık, hemen ucağa binerek New York'a hareket etti. New York'a gittiğinde ise yine aynı şokla karşılaştı. Valiz burada da yoktu. Valiz kayıp bürosuna giderek, 4 gün içinde Türkiye'ye gideceğim ve valizimin bulunması durumunda Türkiye'ye gönderilmesini, 3 gün içinde bulunursa New York'ta olacağımı söyledim. Tabiki bu süre içinde New York'ta randevulu olduğum ve 60 bin dolarlık iş sözleşmem, valizimin kaybolması yüzünden gerçekleşmedi. Yani ortak olacağım kişilere daha yolun başında yalancı durumuna düştüm" dedi.
 


"Valiz bulundu içindeki eşyalar kayıp"

Kaybolan valizinin içinde 5 bin TL'ye yeni aldığı künyesinin, sözleşme evraklarının, fotoğraf makinesi ile video kamerası ile kıyafetlerinin bulunduğunu belirten Uğur Uyanık, "Valizimin kaybolması üzerine gittiğim New York'ta üzerime yeniden üst baş aldım. Çünkü bütün kıyafetlerim valizin içindeydi. Ben tam Türkiye'ye dönecekken, kayıp bürosunda bana valizimin bulunduğunu, kayıp olan valizin Barcelona'dan Türkiye'ye geri gönderildiğini söylediler. Ben de valizi New York'ta teslim alabileceğimi söyledim. İstanbul'dan gönderilen vazilime 3'ncü günün sonunda kavuştum. Ancak, valizi açtığımda 60 bin dolarlık iş sözleşmesi, 5 bin TL.lik künyem yoktu. Fotoğraf makinesi ile video kamerası duruyordu" dedi.
 
70 Bin dolarlık tazminat davası
Yaşadıklarına kendisinin de inanmadığını belirten Uyanık, "Ben bugüne kadar bu tür olayları özellikle temel fıkraları anlatılınca gülerdim. Olay başıma gelince ne yapacağımı bilemedim. Bir valiz peşinde dünyayı dolaştırdılar. Şimdi benim aldığım uçak biletlerimin dışında 60 bin dolarlık sözleşmem yandı. Kayıp eşyalarım var. THY'ları bana seyahatimi zehir etti. Valizi Barcelona'dan geri göndermişler. Bunun sorumlusu kimse bulup cezalandırsınlar. Ben 60 bin dolarlık kaybımın yanı sıra aldığım bilet ücretleri ile yaşadığım manevi işkence yüzünden 70 bin dolar tazminat talebiyle dava açtım. Tüketici mahkemesinde görülecek olan davaya her türlü belgeyi de sundum. Sürekli yurt dışına seyahat eden bir kişiyim. Böyle bir olayda resmen salak yerine konmamı azmedemiyorum. Yetkililerle mail yoluyla yaptığım yazışmaları mahkemeye delil olarak sunacağım" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
İşte yapılan yazışma metinleri:
Original Subject From Customer :sikayet hk.
 
Sayin Yetkili,
 
8 haziran 2011 tarihinde, 0012172540934 bilet numarasi ile TK 2305-TK 1853-AA0151-AA0198 ucaklarinda Izmir-Istanbul-Barcelona-New York ucusunu gerceklestirdim. Barcelona'da gozetiminizde olan bavulum kayboldu. Ilgili kisi bavulun Paris'e gittigini ve benimde Parise gitmem gerektigi soyledi. Paris'e gittigimde ise bagajimin New York'a yollandigi soylendi. Malesef New York'a gittigimde ise bavulum orda da yoktu. Durumu tekrar kayip burosuna bildirdigimde hicbir sekilde ilgilenilmedi. Yardim istedigim gorevli THY personeli (danisma) tarafindan hakarete ugradim. Kayip burosuna 4 gun icinde Turkiye'ye geri donecegimi bildirdim. 3 gun icinde bulunursa Newyork'a, bulunmazsa Turkiye'ye yollanacagini soylediler.
 
> 4 ay da bir is icin ABD' ye gitmekteyim. Bavulum icinde bulunan isle ilgili evraklarim yuzunden is gorusmemi yapamadim. Bu nedenle 60.000$ bir kaybim oldu. Ayrica cantam acilmis ve 4.800 TL degerinde yeni aldigim bilekligim calinmis.(fotograf makinem ve kiyafetlerim duruyordu.) Bu olanlardan dolayi rahatsizligimi bildirir ve olay buyumeden gereginin yapilmasini rica ederim. Saygilarimla...
 
UGUR UYANIK
 
***
Kadriye Celebi/IST/EUR/GRAF/FR
 
07/18/2011 12:09 PM
 
Sayin Uyanik,
 
Telefon konusmamizda bildiridiginiz uzere , 08 Haziran 2011 tarihinde TK1853 Istanbul -Barselona baglantili AA 151sefer sayili ucus ile Barselona-New York biletiniz oldugunu, ancak Barselona ya varisinizda bavulunuzun Paris e gonderildigi tarafiniza bildirildigini ve yetkililer tarafindan biletinizin AF1649 Barselona-Paris baglantili AF10 sefer sayili ucus ile Paris-Newyork olarak yeniden duzenlenerek seyahatinizin gerceklesmis oldugunu ogrenmis bulunmaktayim.
 
Ancak New York a varisinizda da bagajinizin tarafiniza ulasmadigini ve Air France tarafindan JFKAF57597 kayip bagaj dosyasi acildigini bildirmissiniz.
 
Asagida da goruldugu uzere 08 Haziran 2011 tarihindeki AF10 sefer sayili Paris-New York ucus check in sistemlerimizden yaptigimiz arastirmada, havayolumuza teslim edilen herhangi bir bagaj teslim edilmedigi icin bagaj sayisi 0 olarak gorunmektedir.
 
Bu nedenle varisinizda sirketimiz tarafindan dosya acilmasinin nedeni sadece kayip bagajinizin takibi icin icin COURTESY olarak acilmistir.
 
Kayip bagaj dosyanizJFKAF57597 goruldugu uzere bagajiniz 09 Haziran2011 tarihinde Barselona-Istanbul TK 1856 sefer sayili ucus ile Barselona-Istanbul yollanmis ve 10 Haziran 2011 tarihinde TK001 sefer sayili ucus ile Istanbul-New York olarak gonderilmistir. Bu bilgiler dogrultusunda bagajinizin Paris e gonderilmedigini ve sirketimiz tarafindan teslim alinmadigini ve bagajinizin tum transfer islemlerinin TK tarafindan gerceklestirildigini teyid eder, bilgilerinzie sunarim.
 
Sizi tekrar ucularimizda agirlamak dilegiyle, saygilarimizi sunariz.

***
Sayın yolcumuz,
Yasamıs oldugunuz aksaklıklar ıcın ortaklıgım adına ozur dılerım. IATA kurallarına gore bu gibi durumlarda son tasıyıcı havayolu fırması (AIR FRANCE)yolcunun tum taleplerını karsılamakla mukelleftır. Müracaatınızı bu havayoluna yapmanız gerekmektedır.
 
Saygılarımızla
 
FİLİZ ÖZEN
 
Bagaj Aksaklıkları Takip Merkez Müdürlüğü
 
Central Baggage Tracing Dept. (Cumhur Erkek/Taner Alkan)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Şimdi gerçek Türk oldum’
Türkiye’ye yerleşen, Türk ismi alan, koluna Atatürk dövmesi yaptıran Alman ...
Köpekten vatandaşlar kurtardı
İzmir Urla'da 10 yaşındaki Mustafa Ete'ye, sokakta bisikletinden düştüğü ...
İZÜ’de uygulamalı dersler fark yaratıyor
Bu yıl Meslek Yüksekokulu’ndan ikinci kez mezun veren İzmir Üniversitesi, ...
 
İZBAN’da ıslak yolculuk
İzmir’de kent içi ulaşıma konforlu ve hızlı bir çözüm olacağı söylenen ...
Selçuk'a hayran kaldılar
Güney Kore'den, tatil için İzmir'in Selçuk ilçesine gelen öğrenci topluluğu, ...
Minikler ÇÇYD etkinliklerinde eğlendi
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇÇYD) İzmir Şubesi’nin bu yılki yaz ...
 
LYS şampiyonlarına DEÜ’den burs
Dokuz Eylül Üniversitesi, LYS’de, bilim puanlarında ilk 100, 500 ve 1000’e ...
Vasiyeti gerçek oluyor
Türk Edebiyatı'nın usta şairlerinden Can Yücel'in 12 inci ölüm yıldönümünde ...
Çeşme-Sakız turları patlama yaptı
Çeşme’den Yunanistan'ın Sakız Adası'na düzenlenen turlara talebin, Ramazan ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva