HABERLER>GÜNCEL
4 Ağustos 2011 Perşembe - 09:28

İZBAN’da ıslak yolculuk

İzmir’de kent içi ulaşıma konforlu ve hızlı bir çözüm olacağı söylenen İzmir Büyükşehir Belediyesi - TCDD ortaklığına ait İZBAN trenlerinde klimaların sefer sırasında kaçırdığı sular, yolcuları sırıl sıklam yapıyor...

İZBAN’da ıslak yolculuk

İZMİR - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun birlikte açılışını yaptığı Aliağa-Cumaovası banliyö hattında yaşanan olumsuzluklara bir yenisi daha eklendi. Yolculuk sırasında vagonun tavanından akan klima suyu, vatandaşların tepkisine neden olurken, kimisi ıslanmamak için başına poşet geçirdi kimisi ise ineceği durağı beklemeden terketti.
 
Sorun üzerine sorun yaşanıyor
Faaliyete girmesiyle kentin kuzey ve güneyi arasındaki 80 kilometrelik mesafede ulaşım ikmanı sunan İZBAN banliyö hattında zaman zaman yaşanan vagon yetersizliği, elektrik arızası gibi sıkıntılara bir yenisi daha eklendi. Geçen cuma günü, saat 19.00 sıralarında Aliağa yönüne ilerleyen vagonların birinin tavanından giderek şiddetini arttıran su akmaya başladı. Yolcular neye uğradığını şaşırken, taban suyla doldu. Islatacak düzeyde akan su nedeniyle yolculardan kimisi oturduğu yerden kalktı, kimisi ise ineceği durağa gelmeyi beklemeden inmeyi tercih etti. Kiminin de başına poşet geçirerek durumla alay ettiği olay, yolcular tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzban kötü kokmasın 7 Ekim 2011 Cuma 10:15

İzban İzmirin çok önemli bir ulaşım açığını kapadı. Ama illede kötü kokması mı gerekiyordu. Bornova -Üçyol hattında çalışan metro gibi kokusuz olamazmıydı. Lütfen idareciler soruna bir el atsınlar ve de çözsünler. Çözümden kaçmak için de zamanla geçer demesinler. Bu cevap çözüm bulmaktan aciz insanların söylemi olur.

Yorumu oyla      12      6  
Onur 8 Ağustos 2011 Pazartesi 00:33

İzban ilk başladığı günlerden bu yana akşamları devamlı kullanıyorum. İzban İzmir için büyük bir avantaj ama sanırım bu sistem kurulurken bazı şeylerde maliyetten kaçılmış. Akan istasyon çatıları, çalışmayan veya sık sık arızalanan yürüyen merdivenler, sorunlu bir raylı altyapı,... Biz eleştiriyoruz ama hepsi İzban'ın daha iyi olması için. Bizi dikkate alırlar almazlar orasını bilemem ama İzban olmasa eve nasıl dönerdik onu biliyorum.

Yorumu oyla      13      7  
6 Ağustos 2011 Cumartesi 23:53

Sanırım birşey düşünmüyorsunuz Mustafa Halis Bey. Geldiniz, geçtiniz.

Yorumu oyla      13      6  
5 Ağustos 2011 Cuma 23:45

Mustafa Halis Bey selamalr, kontrol yapılmadı demeniz kişileri zan altında bırakır kaldı ki söyleminiz kusuruma kesinlikle bakmayın ama biraz özensiz seçilmiş. bu klima su akıtma problemi hergün kullandığımdan biliyorum son 3 4 haftalık birşey, izmir 3 4 haftadır sıcaktan kırılıyor nem tavan yaptı ve buna göre ayarlarını heralde ayarlarlar bu kadar gündem olduktan sonra. Akıtsa bile bir yere kadar kabul edecebilecek durumda en azından tanıdığım birçok kişi çünkü kötü tecrübeleri var otobüslerden dolmuşlardan, ne saati belli ne kliması var, ne kliması olan çalışıyor yada çalıştırılıyor, birde cep telefonu kullanıca otobüste yemediğiniz fırça kalmıyor. tüm kapılar zaten açılıyor diyorsunuz da siz sanırım sadece sabah ve akşam iş gidiş gelişlerinde en yoğun saatlerde yani toplamda iki üç saatlik dilimden bahsediyorsunuz. Trenler sabah 5'den gece 12'ye kadar çalışıyor ve iş saatleri dışında o kadar tüm kapıları açtıracak kadar yolcu kalabalığı olmuyor. Dolayısıyla düğme bence çok mantıklı:) Taş atan çocuklar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumu oyla      13      6  
mustafa halis 5 Ağustos 2011 Cuma 02:47

arkadaşlar hepimiz izbandan memnunuz amma velakin neden u trenler alınmadan önce bu adam gibi kabul kontolleri yapılmadı? kapıların açılması olayı trenlerde öyle bir yoğunluk var ki tüm kapılar zaten açılıyor ama düğme olayı zaman kaybından başka birşey değil. birde mesela karşıyakada şemiklere gelirken araç yolu alttan değil ve gereksiz yavaşlamaya neden oluyor. hilal metro ist. altına yeni br izban durağı yapılacak hem halkapınar yükünü azaltmak hemde alsancakta gereksiz zaman kaybedilmesini önlemek için. İzbanla ilgili gelişmeleri yakından izliyoruz ama yine geçen hafta burada çıkan bir haberde de yazdığı gibi izbanda herşeyden önce çalışanlar madur, mesailer fazla ve sistemde ciddei kazalara neden olabilecek hatalar yapıldı. İzban yönetimi ne yazık ki uyuyor. ayrıca gelecek yıllarda tcdd izban gibi banliyö hatlarının işletmelerini belediyelere bırakacak. izbanla ilgili son bir konu da şuan torbalıya uzatılan izban hattı 18 ayda tamamlanacak. daha sonra kuzeyde bergama gibi yolcu yükü az bir yere uzatmak yerine ileride düşünülen selçuka uzatma planının öncelikli alınması gerektiğini düşünüyorum. selçuka gelen turist izmire daha hızlı kolay ve ucuz gelir ve izmir'e günübirlik turist akışı sağlanır. ileride bu hattın önce kuşadası, sonra farklı bir yapılanma ile didime kadar gitmesi gerektiğini düşünüyorum. ulaştırma bakanlığı sahil bölgesini kapsayan kuşadası-didim-datça-muğla-bodrum-marmaris-ve hat boyunca doğuya giden bir sahil demiryolu projesini planlamalıdır. Bölge turizmi ve ekonomisinin birbirine bağlanıp çeşitlendirilmesi için çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Yorumu oyla      13      8  
Eylül Gencer 5 Ağustos 2011 Cuma 01:18

aynen bende hergün kullanıyorum, sadece bir kere işe geç kaldım o da elektrikler kesildi denmişti ama anında geldiler ve otobüsle dikkstli bir şekilde aktarıldık ve 30 dakika gecikmeyle işe vardım, sorun olmadı çünkü patronum da İzban kullanıyor, o da geç kaldı:). Konuya girmem gerekirse bence bu haber haber niteliği taşımıyor:) İzmir'i kötü yönde afişe etmek herşeyin düzeleceğini bile bile çok manasız. Bir de bu habere keşke anket konulsaymış. Şimdi bu kadar kelime yazdım, halk verirdi kararı. Karar da şu olurdu, İzban'a tam puan:)Herşey daha da mükemmel olacak ben İzmirl'li olarak inanıyorum. Saygılar.

Yorumu oyla      13      6  
ahmet k 5 Ağustos 2011 Cuma 00:08

harika yazmışsın tayfun, eline sağlık. burada izban'ı kötüleyenlerin kemer'de trenlere taş atan çocuklardan ne farkı var?

Yorumu oyla      14      6  
cem 4 Ağustos 2011 Perşembe 23:35

treni hergün kullanıyorum ve çok memnunum tabiki eksikleri var ve zamanla düzelir diye düşünüyorum. Gaziemirde oturuyorum ve alsancak ta çalışıyorum, 20 dakika da gidiyorum seferleri aksamasın yeter klimada düzelir diye düşünüyorum

Yorumu oyla      15      6  
tayfun 4 Ağustos 2011 Perşembe 21:54

Bir yılını doldurmayan sistem diye kendi ağzınla söylüyorsun..Bildiğim kadarıyla sabahın beşinden akşamın 12sine kadar günde 130bin yolcu taşıyorlar. Muazzam bir organizasyon. Bence başlangıç için olmaması düşündürücü olurdu çünkü hizmet vermek için 1 sene içinde trenleri getirtip yolcu taşımaya bzaşaldılar ki bu kolay birşey değil. 45 dakikada menemenden cumaovasına gidiliyor ne bileyim şirinyer bornava arası aktarma ile 20 dakika..bunlar konuşalacağına su akıtıyor diye gündem üzerine gündem. hergün birden çok kez izbanı kullanıyorum, bazı trenlerin su akıttığına şahit oldum o da son bir aydır. e İzmir'in havası da nemli, çok büyük organizasyon ve teknik altyapıları olduğunu da biliyorum, Çiğli'de muazzam bir bakım tesisleri var, bunlar çözülür ama izmirli'nin gereksiz gündeme izin vererek izban'ın zarar görmesine engel olması lazım. hala klimasız otobüslerle çalışan otobüslere laf yok, araba biçen insanın canına kast eden dolmuşlara laf yok da izban'a burun kıvırıyoruz. metronun ilk günlerini de hatırlıyorum arıza üstüne arıza ama artık saniyeler hassaiyetinde hizmet verecek duruma geldiler..trenlerime bayılıyorum çünkü ben izmirliyim..hepsinin de düzeleceğine eminim. izban'ın arkasındayız çünkü bu trenler izmirin

Yorumu oyla      14      6  
Mustafa 4 Ağustos 2011 Perşembe 18:57

bu durum yeni değil zaten. yaz girdiğinde bu yana klimalar su akıtıyor. daha 1 yılını doldurmamış bi sistemde böyle arızaların yaşanması düşündürücü.

Yorumu oyla      13      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'a hayran kaldılar
Güney Kore'den, tatil için İzmir'in Selçuk ilçesine gelen öğrenci topluluğu, ...
Minikler ÇÇYD etkinliklerinde eğlendi
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇÇYD) İzmir Şubesi’nin bu yılki yaz ...
LYS şampiyonlarına DEÜ’den burs
Dokuz Eylül Üniversitesi, LYS’de, bilim puanlarında ilk 100, 500 ve 1000’e ...
 
Vasiyeti gerçek oluyor
Türk Edebiyatı'nın usta şairlerinden Can Yücel'in 12 inci ölüm yıldönümünde ...
Çeşme-Sakız turları patlama yaptı
Çeşme’den Yunanistan'ın Sakız Adası'na düzenlenen turlara talebin, Ramazan ...
Ölülere bile reçete yazmışlar
Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü ekipleri, 9 ayda ölen kişilerin ...
 
İzmir’de ‘balon’ terörü tehlike saçıyor
İzmir’de deniz kıyısında balonlara havalı tüfekle para karşılığı atış ...
Süs havuzunda canından oldu
Pınarbaşı serinlemek için park içerisindeki süs havuzuna giren 12 yaşındaki ...
İş sıkıntısı yaşamayacaklar
Türkiye’de yaklaşık 10 milyon engellinin bulunduğu göz önüne alındığında ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva