HABERLER>POLİTİKA
11 Ağustos 2024 Pazar - 10:57

Kaya'dan Konak'ta kentsel dönüşüm çıkışı: Yapamayacaksanız bakanlık yapsın!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, beraberinde AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş ile birlikte Konak Ballıkuyu'da muhtarlar ve vatandaşları ziyaret etti.

Kaya dan Konak ta kentsel dönüşüm çıkışı: Yapamayacaksanız bakanlık yapsın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 12 yıl önce bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandığını açıkladığını hatırlatan Kaya, o dönemde yapılan sükseli tanıtım toplantıları ve iddialı açıklamalardan geriye sadece 30 metrekarelik bir tanıtım ofisinin kaldığını belirtti.

Kaya, "12 yıl önce başladılar, taş üstüne taş koyamadılar. CHP'nin halka bakışının en büyük örneklerinden birisi Ballıkuyu'dadır. Adında halk bulunan bir partinin halkın sorunlarına bakışı ortada. 12 yıldır bölgede kentsel dönüşüm adına yaptıkları tek şey, 30 metrekarelik bir iletişim ofisi açıp maket sergilemek. 12 yıldır buraya çivi çakmayanlar tam bir aymazlık içindedir ve İzmirliler'in aklıyla alay etmektedir"şeklinde konuştu.

BALLIKUYU, AKARCALI, YEŞİLDERE, KOSOVA VE KOCAKAPI MAHALLELERİ ACİL KENTSEL DÖNÜŞÜM BEKLİYOR! 
Ballıkuyu Mahallesi Muhtarı Sami Elmas ve Akarcalı Mahallesi Muhtarı Nevzat Mender ile birlikte bölgeyi dolaşan, vatandaşlarla görüşen Kaya, CHP'li yerel yönetimlerin politikalarının bedelini tüm İzmirliler'in ödediğini ileri sürdü. 8 Ağustos 2011 tarihinde, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oybirliğiyle bir karar alındığını hatırlatan Kaya, "2011'de Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle bir karar alındı. Bu karar, Konak'ın Ballıkuyu, Akarcalı, Yeşildere, Kosova ve Kocakapı mahallelerinde acil kentsel dönüşüm kararıydı. 2012 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla da "Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı" ilan edilmiş oldu. Yani buradaki dönüşümün önünde hiçbir engel, hiçbir bahane kalmadı. O tarihte toplantılar tertip ettiler, lansmanlar yaptılar, projeler hazırladılar, maketler ortaya koydular, burada da bir ofis açtılar, 'hemen başlıyoruz' dediler. 12 sene geçti, ortada fol yok yumurta yok. Buradan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne sesleniyorum, insan hayatıyla oynamayı bırakın bu kentsel dönüşümü bir an önce başlatın" ifadesinde bulundu.

AŞIRI YAĞIŞLARDA SEL VE TAŞKIN MEYDANA GELİYOR, HEYELAN RİSKİ VAR!
Bölgede aşırı yağışlarda sel ve taşkın meydana geldiğini hatırlatan Kaya, riskin minimize edilmesi için planlı bir yapılaşmaya geçilmesinin elzem olduğunu belirtti. Kaya, "Burada aşırı yağışlarda sel ve taşkın meydana geliyor. Zaten İzmir'in hiçbir yerinde olmadığı gibi burada da altyapı yok. Vatandaşlarımız perişan oluyor. Sürekli bir heyelan riski var. İnsanlarımızı, deprem, sel, su baskını, heyelan korkusu yaşamadıkları, sağlıklı ve huzurlu bir kent yaşamına kavuşturmalıyız" dedi.

OTOBÜS GEÇİNCE EVLER SALLANIYOR, BÖLGE SAKİNLERİ TEDİRGİN!
Ballıkuyu'nun kentsel dönüşüme konu olan 5 mahallesinde 15 bine yakın insanın yaşadığını hatırlatan Kaya, vatandaşların korkudan evlerinde uyku uyuyamaz hale geldiklerini belirtti. Kaya, "Burada 15 bine yakın hemşehrimiz yaşıyor. Hepsi çok tedirgin. Sokaktan otobüs geçtiğinde evlerinin sallandığını ifade ediyorlar. Sağlıklı ve güvenli evler inşa etme hedefiyle hem burası özelinde hem de İzmir'imizin dört bir yanında kentsel dönüşüm çalışmalarının bir an önce başlatılması gerekiyor" dedi.

YAPAMAYACAKSANIZ DEVREDİN, BAKANLIK YAPSIN!
Kentsel dönüşümün partisi, siyaseti veya ideolojisi olmayacağını belirten Mahmut Atilla Kaya, "Biz bu konuya siyaset üstü, siyasi partiler üstü bir konu olarak bakıyoruz. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de konuya böyle bakması ve bir an önce buradaki insanlarımızın sorunlarını çözecek aksiyonları alması gerekiyor. Eğer yapamayacaklarsa da çıksınlar yapamayacaklarını açıklasınlar, biz de hemşehrilerimizin mağduriyetini giderecek başka formüllerin üzerinde çalışalım. Yapamayacaksanız devredin, bakanlık yapsın. Artık oyalama zamanı bitti, bu işin peşini bırakmayacağız" sözlerini sarf etti.

İZMİR'DEKİ SORUNLU YAPILARIN ACİLEN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ GEREKİYOR
İzmir'de 1 milyona yakın yapı stoku olduğunu hatırlatan Kaya, bunların yüzde 40'tan fazlasının kaçak, yüzde 40'tan fazlasının ise 1999 öncesi mevzuata göre yapılan depreme dayanıksız ve sorunu yapılar olduğuna dikkat çekti. Kentte yıllara dayanan plansızlığın, imarsızlığın ve yerel yönetimlerin tutumunun tehlikeyi günden güne büyüttüğünü belirten Kaya, "İzmir'in genelinde deprem riski açısından tehlike içeren yapılar çoğunlukta. İzmir'de 6 ve 7 şiddeti aralığında deprem üretebilecek 20'den fazla fay hattı olduğunu biliyoruz. En riskli bölgelerden birinde yaşıyoruz. Buradaki sorunlu yapıların acilen dönüştürülmesi gerekiyor. Çeyrek asırdır İzmir'i yöneten CHP'nin bu konuda hiç dertlenmediğini üzülerek görüyoruz. İşte Ballıkuyu örneği ortada. 12 senede dönüşüm adına bir tuğla koymamışlar. Karabağlar ona keza. Dönüşüm için yapılan planlara yıllardır dava üstüne dava açtılar. TOKİ ilçeye sağlıklı konut yapacak, ona da dava açıp karşı çıkıyorlar. CHP'nin İzmir'le derdi nedir, anlamış değiliz" şeklinde konuştu.

 
Elektrikli otomobile talep artıyor... Ege'ye özel teşvik talebi!
 
Konak’tan vefa haftası!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 12 Ağustos 2024 Pazartesi 10:51

Elinizden tutan mı var? Devlet sizsiniz buyrun.

Yorumu oyla      1      0  
Çiğlili 12 Ağustos 2024 Pazartesi 10:21

AKP'liler şu ceketleri çıkarında vücudunuz havalansın 40c sıcakta.

Yorumu oyla      0      0  
12 Ağustos 2024 Pazartesi 08:41

Belediyenin o kadar parası varsa kazı yapacağına Ballıkuyu yu yenilesin. Ballıkuyu zaten başlı başına tarihi yer gibi. Her yer dökülüyor.

Yorumu oyla      8      0  
İzmir İçin 11 Ağustos 2024 Pazar 22:26

Devredin şunlara yapacaklarını görelim, bu mv hiç bir şey yaptırmayan sadece konuşan birisi, Ballıkuyuda 20.000 kişilik tarihi amfi tiyatro kazısı yapılıyor Sponsor Büyükşehir Belediyesi, Nerde turizm bakanlığı yok, Bakanlıkların İşlerini belediye yapıyor, buda hiç sıkılmadan konuşup duruyor yeter artık takoz olmayın başka bir şey isteyen yok

Yorumu oyla      5      6  
11 Ağustos 2024 Pazar 20:16

Ce ha Pe İstanbul il binası usulsüz alındığı için hazineye tescil talebi ile dava açıldı.

Yorumu oyla      7      3  
gündem bey 11 Ağustos 2024 Pazar 16:57

e verin yapsınlar kardeşim niye bunca zaman bakanlık dönüşüm yapmadı??? hayır bu soruyu herkes soruyor bunun açıklamasını yapmıyorlar. sonra çıkıp verin bakanlık yapsın diyorlar. bu siyasal islamcılar çok düzenbaz.

Yorumu oyla      5      5  
11 Ağustos 2024 Pazar 15:18

İZBAN'i belediyeden devralınması durumda aktarma kabul etmezler. Marmaray'da kabul etmiyorlar. Sinyalizasyon yapsınlar yeter. Kaç yıl oldu yatırım yok.

Yorumu oyla      4      2  
Red Kit 11 Ağustos 2024 Pazar 14:52

etki ve tesir Türkçe 'de ha harfi yok.Laik pis pasaklı demişsin hiç düşündün mü çöp bidonları boş iken yerlerde niye çöpler var?

Yorumu oyla      4      6  
Öğrenci 11 Ağustos 2024 Pazar 13:30

Verin yapsınlar bakalım biz de dönüşüm görmüş oluruz. Karabağlar Osman aksüner aşık Veysel Seyhan mahallerinde 10 yıl önce dönüşüm ilan edildi. Karabağlar ile bakanlık ortak götürüyor daha yeni imar planları çıktı. 10 yılda imar planı 10 yılda harita işleri 10 yıl uzlaşma diye gidecek. Ballıkuyuyu da verin 30 metre arsası olana ne ev teklif edilecek görelim. Zaten insanlar arsası küçük karşılığında küçük ev alıyorlar diye anlaşmıyor. Biri de ev sallanıyor diyor. Yüzde 99 görüşme bile yapmamıştır konu komşudan duymuştur. Az veriyolar diye anlaşmamıştır. Siz 30 metre arsaya 2 adet 100 metrelik ev isterseniz dönüşüm zaten olmaz. Son sözüm şu bakanlık yapsın bakalım gerçekten çok merak ediyorum. Ama önce Karabağları yapsın

Yorumu oyla      5      1  
gazo 11 Ağustos 2024 Pazar 12:52

Söz verdiğiniz neyi yaptınızda kentsel dönüşümü yapacaksınız.Önce hatayda,maraşta,malatyada söz verdiğiniz konutları yapın.

Yorumu oyla      3      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şeriat isteyen ilçe başkanı görevden alındı!
Yeniden Refah Partisi Bergama İlçe Başkanı Yunus Ari, X hesabından, 'Şeriat ...
AK Partili Saygılı, iki sokak köpeğini sahiplendi
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, daha önce söz verdiği gibi 2 ...
Kaçırılan Türk vatandaşı için bakanlıktan açıklama
Dışişleri Bakanlığı, Hırvatistan'da kimliği belirsiz bir grup tarafından ...
 
Ekrem İmamoğlu'ndan 'Paris' yanıtı!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Kartal METEM Birlik Sitesi Temel Atma ...
Muhalefete 'Paris' çıkışı: Har vurup harman savurdular!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ...
Efkan Ala: 14 Ağustos'ta partiye yeni katılımlar olacak
AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, partinin 23. kuruluş yıldönümü ...
 
Dışişleri: İsrail insanlığa karşı yeni bir suç işledi
Dışişleri Bakanlığı, "İsrail, Gazze'nin Derec mahallesindeki bir okul ...
DEM Parti'den istifasını açıklamıştı... Kararını değiştirdi!
DEM Parti'den istifasını açıklayan Kızıltepe Belediye Başkanı İpek ''İstifa ...
CHP’li Bakan’dan ‘tüzük kurultayı’ yorumu: Seçimli kurultay mümkün değil!
Eylül ayında yapılması planlanan tüzük kurultayı konusunda değerlendirme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva