HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ocak 2012 Salı - 10:37

Karşıyaka’ya Almanya’dan yeni kardeş şehir

Karşıyaka Belediye Meclisi 2012 yılının ilk olağan meclis toplantısını yaptı. Toplantıda meclise sunulan 18 madde ile komisyonlardan gelen 10 madde görüşülerek karara bağlandı.

Karşıyaka’ya Almanya’dan yeni kardeş şehir

İZMİR - Toplantı öncesi çalışmalar hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “ 2011 yılını hep birlikte geride bıraktık. Bazen üzüldük, bazen sevindik. 2012 yılının afetlerin yaşanmadığı, barış dolu geçmesini diliyorum.” Dedi. Meclis toplantısı öncesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Günsel Sağlam, Kent Konseyi ve Kent Meclisleri çalışmaları hakkında bilgi verdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışmaları hakkında da meclise bilgi sunuldu.
Meclis ilk toplantısının ilk maddesinde denetleme komisyonu üyelerini seçti. Gizli oyla yapılan seçimde Duran Başaran, Aslı Çam Kılık, Aysel Aksoy, Mehmet Ersoy ve Gülay Eren Denetim Komisyonu üyeliğine seçildi.
 
Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği
Karşıyaka Belediyesi, meclis kararı ile Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’ne üye olma kararı aldı. İstanbul’daki CHP’li 12 belediye başkanının bir araya gelerek kurdukları Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin halen 37 üyesi bulunuyor. Başkanlığını Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün yaptığı dernek Belçika’da ofis açarak Avrupa Birliği ülkelerindeki sosyal demokrat belediyeler ile işbirliğini hedefliyor. Başkan Durak, görüş birliği içinde olduğumuz belediyeler ile dayanışma ve işbirliğini arttırmayı amaçlıyoruz. Farklı ortamlarda sıkça görüştüğümüz başkanlar bir araya gelerek ortak çalışma içinde olacağız.” Dedi.
 
ALMANYA’DAN KARDEŞ ŞEHİR
Karşıyaka’nın kardeş şehirlerine bir yenisi de Almanya’dan ekleniyor. Karşıyaka Belediye Meclis kararı ile Almanya Kreis Viersen şehri ile kardeş şehir olma kararı alındı. Yaklaşık 300 bin nüfusu bulunan Kreis Viersen şehri Aşağı Ren Eyaletinin batısında bulunuyor. İki Belediye Meclisinden çıkacak karar diğer yasal süreçler tamamlandıktan sonra yürürlüğe girecek.  
 
Kreis Viersen - Almanya
Kreis Viersen, Aşağı Ren Eyaletinin Batısında Viersen Bölgesinde, Kuzey Ren Vestfalya’da Düseldorf İdari Bölgesinde bulunan, Batıda Hollanda ile sınır komşusu olan Almanya Şehridir.
 
Temel Verilerine Bakıldığında;
Bağlı olduğu devlet: Kuzey Ren Vestfalya
Bölge: Düseldorf
Bölgesel Derneği: Rheinland
Alanı: 563,25 km ²
Nüfus:301.797 (31 Aralık 2009 Sayımı)
İlçe Yönetim Adresi: Rathausmarkt 3
41747 Viersen41747 Viersen
 
Şehir/Belediye
Toplam
Erkek
Kadın
Her aland km
Pop. km
Brüggen
15.885
7.759
8.126
61,25
259
Grefrath
15.408
7.555
7.853
30,98
497
Kempen
35.942
17.437
18.505
68,81
522
Nettetal
42.009
20.643
21.366
83,86
501
Niederkrüchten
15.375
7.549
7.826
67,07
229
Schwalmtal
18.972
9.257
9.715
48,11
394
Tönisvorst
29.696
14.414
15.282
44,33
670
Viersen
75.430
36.422
39.008
91,07
828
Willich
51.861
25.444
26.417
67,77
765
Kreis Viersen toplam
300.578
146.480
154.098
563,25
534
Çok Yönlü bir ekonomiye sahip olan Kreis Viersen İleri teknoloji üretimi, Sanayi, Hizmet ve Tarım Sektöründe ön plandadır.
Şehir 2.dünya savaşından kalan tarihsel izlere de sahiptir. Buna örnek olarak Almanlar tarafından yapılmış olan savunma amaçlı Batı duvarları ve Venlo Herongen hava üssü örnek gösterilebilir.
Viersen şehrinde yüzme havuzları, spor tesisleri, golf sahaları, eski tarihi kasabalar, müzeler, Nettetal Gölü, elma bahçeleri bulunmakta ve arazi yapısının düz olması itibari ile bisiklet kullanımı çok yaygındır.

Kreis Viersen şehri, Kempen, Nettetal, Tönisvorst, Viersen ve Willich olmak üzere beş şehir ve Brüggen, Grefrath, Niederküchten, Schwalmtal’dan oluşan dört kasaba mevcuttur.
Merkezleri ortaçağdan kalma tarihi dokusunu korumaktadır. Güzel ve ortaçağ kenti olarak tanınır. Schwalmnette Tabiat Parkı Almanya’dan Hollanda sınırına kadar uzanan doğal bir parktır. Parkın alanı yaklaşık 435 kilometrekaredir. Wolfsburg, Kleve, Viersen ve Heinsberg şehirlerinin de sınırları içerisinde kalan bir parktır.

Kültürel ve Görülmeye Değer yerleri arasında Geniş bir park ile çevrili olan Neersen Kalesi, ünlü sanatçıların eserlerinin bulunduğu ve Vestfalya Kültür Sanat vakfının oluşturduğu Viersen Belediyesi Heykel Koleksiyonu Parkı, İçerisinde Tiyatro-Konser-Caz Festivali etkinlikleri ve üç band bilardo turnuvalarının düzenlendiği Festhalle Viersen binası ve içinde amatör ve popüler tiyatro oyunlarına da yer verilmekte olan Burg Brüggen Kalesi örnek olarak gösterilebilir.
Ayrıca çoğu ormanlık bunun yanısıra yeşil alanlar Biyolojik İstasyon düşüncesi kapsamında korumaya alınmış ve çevreye verilen değer gösterilmek istenmiştir. Sequoia Çiftliği ile Organik tarım ürünleri teşvik edilmeye çalışılmaktadır.

Ulaşımda Yolcu taşıma konusunda Demiryolu-Karayolu ön plandadır ve Tramvay sıkça kullanılmaktadır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMOKRAT 3 Ocak 2012 Salı 11:31

Bu Kardeş Şehir Masalları"da Artık sıktı.Karşıyakada yaşayan birisine Ne Faydası Olacak.Ortak Çalışma Üreteceğiz Hikayeleride İşin Sosu Olmuş.Bu Alman Şehirinde Acaba Yaşayanlar Karşıyaka"daki gibi yolların,Kaldırımların Tamamını İŞGAL ediyorlarmı diye Sormak isterim.Neden Orada Kurumlar yasaları Uygularlarken,Türkiyede yasalar Uygulanmaz,Uygulamaya kalkanlar niçin Bunu Suistimal Ederler.Asıl bunlar Sorgulanmalı.En iyisi Almanyadan belediye Başkanı Getirtmeli ve İş nasıl Yapılırmış Gösterilmeli

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Van Depremi Narlıdere’de Anıtlaşacak
Narlıdere Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısında, Van depreminde ...
Bornova Belediyesi, sosyal yardımın okulu oldu
Sağlık ve eğitim alanındaki projeleriyle öne çıkan Bornova Belediyesi, ...
İkramlar tüm yıl Konak Belediyesi’nden
Okullarda, spor müsabakalarında, Ramazan ayında, Kurban satış yerlerinde, ...
 
Büyükşehir 2011’i “rekorla” kapattı
Kentteki arazi sıkıntısı nedeniyle pek çok önemli yatırım ve proje için ...
Tahir Şahin'den Bakan Kılıç'a stadyum çağrısı
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ilçe sınırları içerisinde Ulaştırma ...
Buca’da CHP’li üyeleri AKP’liler seçti!
Buca Belediye Meclisi’nde, Denetim Komisyonu gerginliği yaşandı. CHP Grubunun ...
 
Tatı’nın ağabeyinden ‘yolsuzluk’ açıklaması!
İçişleri Bakanlığı’na bağlı müfettişler tarafından hakkındaki ‘yolsuzluk ...
Başkan Kocaoğlu'na 5 saatlik sorgu
Operasyon kapsamında ifade vermek üzere İzmir Adliyesi'ne çağrılan Kocaoğlu ...
Selçuk’ta hava kirliliğine taviz yok
Selçuk Belediyesi kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ilçe merkezinde hava ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva