HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ocak 2012 Salı - 09:37

İkramlar tüm yıl Konak Belediyesi’nden

Okullarda, spor müsabakalarında, Ramazan ayında, Kurban satış yerlerinde, açılışlarda, cenazelerde, konserlerde Konak Belediyesi gezici ikram araçları 200 bin İzmirliye sağlıklı ikramlarıyla eşlik etti.

İkramlar tüm yıl  Konak Belediyesi’nden

İZMİR - Konak Belediyesi İkram Ekipleri iki yıldır İzmirlilerin mutlu günlerinde sevincini paylaştı, acı zamanlarında ise kötü gün dostu oldu. Türkiye’de bir ilk olan Konak Belediyesi İkram Araçları bu yıl da Konak’ın her noktasında İzmirlilerle buluştu. Konak Belediyesi’nin düzenlediği konser ve açılışlarda hazır bulunan ikram araçları, kış aylarında çay ve kahve ikramıyla üşüyenlerin içini ısıtırken, yaz aylarında da soğuk meyve sularıyla sıcaktan bunalanları serinletti. Lezzetli pilav ve ayran ikilisi ise iftarların vazgeçilmezi oldu. Okullarda, spor müsabakalarında, Ramazan ayında, Kurban satış yerlerinde, açılışlarda, cenazelerde, konserlerde Konak Belediyesi gezici ikram araçları 200 bin İzmirliye sağlıklı ikramlarıyla eşlik etti.
 
Kötü günde de birlikte
Konak Belediyesi İkram Ekibi geçtiğimiz yıl, yakınları vefat eden 200 acılı aileyi yalnız bırakmayarak üzüntüsünü paylaştı. Cenazenin kaldırıldığı camilerde çay ikramı yapan ekipler, cenaze evinde de pilav ve ayran ikramıyla aileden birini kaybetmenin acısına ortak oldu.
Vatanlarından kilometrelerce ötede ve zor şartlarda yaşamlarını sürdüren mülteciler de ikram araçlarının getirdiği yiyeceklerle karnını doyurdu.
 
Konak’ta Ramazan da Kurban da başkadır
Konak Belediyesi İkram araçları Ramazan ayında yine görev başındaydı. Her gün iftar vakti yaklaştığında Agora Altınpark’a park eden araçlar, iftar sofralarını şenlendirdi. Tabldotlarla yemeklerini alanların yanı sıra getirdikleri kaplara doldurulan sıcacık iftarlıkları evlerine götüren vatandaşlar Ramazan’da paylaşmanın da tadına vardı.
Kurban Bayramından önce kurulan kurban satış yerlerinde de yine Konak Belediyesi ikram ekipleri hayvan sahiplerini yalnız bırakmadı. Kurbanlıkların yanından ayrılmamak için çadırlarda kalan satıcıların yüzü, ikram araçlarının getirdiği sıcak yemeklerle güldü.        
 
Sağlık, lezzet ve sevgi bir arada
İkram Ekibi kurarak Türkiye’de bir ilk gerçekleştiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmirlilerin iyi gününde olduğu kadar kötü günlerinde de yanında olduklarını belirtti ve şöyle konuştu:
 
“Yerel yönetimin bizlere verdiği sorumlulukları yerine getirirken ‘önce insan’ diyerek hareket ettik. Bu anlamda bazen ayrıntı gibi görünen şeyler İzmirliler ve belediye arasındaki paylaşımı, dayanışmayı, sevgiyi çoğaltıyor. İkram araçlarımız da işte bu ayrıntılardan biri. Her etkinliğimizde gördüğünüz ikram araçları bir yandan vatandaşlarımızın acı günlerinde de destek olmak için hazır bulunuyor. Hijyen koşullarına özen gösteren ikram ekibimiz sağlık, lezzet ve sevgiyi Konak’ın her noktasına ulaştırıyor”
 
İki araçtan oluşan Konak Belediyesi İkram Ekibi hijyenik koşullarda hazırlanan ikramların dağıtımını yine hijyen kurallarına uyarak gerçekleştiriyor. Çay, kahve, meyve suyu gibi ürünlerde kaliteden vazgeçilmiyor. Konak Belediyesi ikram araçlarında dağıtılan pilavın ise tadı damakta kalıyor. İkram araçları her gün dezenfekte edilerek temizleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir 2011’i “rekorla” kapattı
Kentteki arazi sıkıntısı nedeniyle pek çok önemli yatırım ve proje için ...
Tahir Şahin'den Bakan Kılıç'a stadyum çağrısı
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ilçe sınırları içerisinde Ulaştırma ...
Buca’da CHP’li üyeleri AKP’liler seçti!
Buca Belediye Meclisi’nde, Denetim Komisyonu gerginliği yaşandı. CHP Grubunun ...
 
Tatı’nın ağabeyinden ‘yolsuzluk’ açıklaması!
İçişleri Bakanlığı’na bağlı müfettişler tarafından hakkındaki ‘yolsuzluk ...
Başkan Kocaoğlu'na 5 saatlik sorgu
Operasyon kapsamında ifade vermek üzere İzmir Adliyesi'ne çağrılan Kocaoğlu ...
Selçuk’ta hava kirliliğine taviz yok
Selçuk Belediyesi kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ilçe merkezinde hava ...
 
Atık yağını getirene anında dizüstü bilgisayar
‘Daha yaşanabilir bir çevre’ hedefiyle pek çok projeyi hayata geçiren ...
Flaş! Flaş! Aziz Başkan şüpheli sıfatıyla ifade verdi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu belediyeye yönelik operasyon ...
Konak’ta ücretsiz giyim mağazası
Tartan: “Konak Belediyesi Giysi Bankası, tüm insanlığın ihtiyacı olan, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva