HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ocak 2012 Pazartesi - 21:45

Buca’da CHP’li üyeleri AKP’liler seçti!

Buca Belediye Meclisi’nde, Denetim Komisyonu gerginliği yaşandı. CHP Grubunun önerdiği isimlere karşı gelen Tatı muhalifi partili meclis üyeleri, AKP’lilerle ortak hareket ederek komisyondaki isimleri belirledi. CHP İl Başkanı Bayır “Etik Değil. Hoş olmuyor” dedi.

Buca’da CHP’li üyeleri AKP’liler seçti!

EGEDESONSÖZ- Buca Belediyesi, Ocak ayı olağan meclis toplantısı, Başkan Ercan Tatı’nın katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda, Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi sırasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya muhalefet eden meclis üyeleri, komisyon üyelerinin belirlenmesi sırasında AK Parti grubu ile ortak hareket etti. CHP Grup toplantısında belirlenen isimler yerine muhalif kanadın önerdiği CHP’li meclis üyeleri, Ak Partililerin oyları ile komisyona seçildi.
 
MUHALİFLER SEÇİLDİ
CHP grubu, Denetim Komisyonu için Murat Işık, Ali Rıza Kaya, Suat Nezir ve Kemal Erözel ve AKP’li Gülay Sakartepe’yi önerdi. Yerel seçimlerden bu yana Başkan Tatı’ya muhalefet eden CHP’li Sevilay Dursun, Osman Ergündoğar Erkut Tamay, Levent Köstem, Adnan Öztekin, Emre Aykut, Lokman Fazla, Muzaffer Kater, Güngör Kaya da komisyona aday olduklarını açıkladı. AK Parti grubu ile CHP’nin muhalif meclis üyeleri, oylama sırasında da birlikte hareket etti. Parti içi muhalefetin beklenmedik hamlesi sonrası komisyon üyeliklerine CHP’den 22 oyla Sevilay Dursun, Osman Ergündoğar, Muzaffer Kater, ve Erkut Tamay, AKP Grubundan ise 31 oyla Gülay Sakartepe seçildi.
 
TATI: KARARA SAYGILIYIZ
Komisyon seçiminin ardından açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Hasan Sağlam, AKP Grubunu etik davranmamakla suçladı. Sağlam, “CHP grubu olarak 4 üye kendimizden, 1 üyede AK Parti’den önerdik. Biz AK Parti’nin adayı Gülay Sakartepe’yi desteklerken, onlar bize oy vermedi. Siyaset ve etik açıdan çok üzücü bir davranıştır. Kazananları tebrik ediyorum” dedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Arslan ise oylamanın demokrasinin göstergesi olduğunu ifade etti. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise “Mecliste demokratik bir oylama oldu. Meclis kararına saygı duymak zorundayız Kazananları tebrik ediyorum” diye konuştu. 
 
İLÇE YÖNETİMİ YARIN TOPLANACAK
Sandıktan çıkan karar CHP Grubunda tartışmalara neden oldu. CHP Buca İlçe Başkanı Selim Bozdağ, Denetim Komisyonu üyeliği için grup kararı aldıklarını, grup toplantısına katılmayan muhalif meclis üyelerinin ise bu karara aykırı davrandıklarını söyledi. Bozdağ “Arkadaşlar grup toplantısında yer almadı. Biz komisyon için grup kararı almıştık. Böyle bir tutum sergilediler. Yarın yönetim kurulumuzu toplayıp konuyu masaya yatıracağız” dedi.
 
BAYIR: ETİK DEĞİL
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır da Buca Belediye Meclisi’nde yaşanan tartışmalar ile ilgili ilk kez net konuştu. Bayır “Bana iletilen bilgiye göre, arkadaşlar grup toplantısına girmemişler. Buna dayanarak da grup kararından muhaf olduklarını düşünmüşler. Etik olmasa da böyle bir hamle yapılabiliyor. Buca’da uzun zamandır devam eden bir sorun var. İlçe yönetiminden disiplin dosyası gelirse değerlendiririz. Bu sürtüşmelerin, İzmir’e de Buca’ya da faydası yok. Arkadaşların, bu tür tartışmaları kesmesi lazım. Hoş olmuyor” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 31 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUCALI 63 4 Ocak 2012 Çarşamba 09:17

AZ KALDI EN FAZLA 27 AY SONRA BAŞKANINLA BERABER HİPODROMDA ÖZGÜR BİR ŞEKİLDE ATLARIN PEŞİNDE ;ÖZGÜR BİR ŞEKİLDE KOŞAR GEÇMİŞTEKİ TAHSİLATÇILIK VB.ANILARINIZI YAD EDER HATA YAZABİLİRSİN ...!!!!SABIR SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      35      22  
REVA MI? BU 4 Ocak 2012 Çarşamba 00:16

YAA BU ADAMLAR CHP'YE MUHALEFET ETMİYORLAR Kİ? CHP'DE SİYASET YAPMAKTAN BÜYÜK ONUR VE GURUR DUYDUKLARINI HER FIRSATTA HER YERDE SÖYLÜYORLAR.. BU ADAMLAR... BUCALILARIN HAKLARINI SAVUNMAK ADINA, HALK ADINA BAŞKAN TATIYA MUHALEFET EDİYORLAR... BAŞKAN TATI'NIN DOĞRU BİLDİĞİ YANLIŞLARI ANLATMAYA GAYRET İÇİNDELER SANIRIM...ŞUNUDA UNUTMAYIN HERKES CHP'Lİ OLAMAZ...

Yorumu oyla      21      22  
ADATEPE 3 Ocak 2012 Salı 23:51

AKPLİ MECLİS ÜYELERİNİ TEBRİK EDİYORUM. ARKADAŞLAR SİZ BURDA KİM KİMLE İŞBİRLİĞİ YAPTI, KİM PARTİYİ ARKADAN VURDU TARTIŞA DURUN.BU İŞİ KURANDA KURGULAYAN'DA AKP DİR. BİZİMKİLER AKP MECLİS ÜYELERİNİN TEZGAHINA GELMİŞLER. AKP BURDA RESMEN "AAA CAMBAZA BAK CAMBAZA" YAPMAKTADIR. HERKES CHP DE KİM HAİN KİM DEĞİL TARTIŞIRKEN ONLAR 1 TAŞLA 2 KUŞ VURMUŞ HEM İSTEDİKLERİ KİŞİLERİ KOMİSYONA SEÇTİRMİŞ HEMDE CHP Yİ BİRBİRİNE DÜŞÜRMÜŞTÜR. AKP NİN BU DERİN SİYASETİNİ OKUYUN VE UYANIN ARTIK. YOKSA DURUM VAHİM.

Yorumu oyla      30      7  
Adnan 3 Ocak 2012 Salı 19:57

Bu olayın savunması olamaz.siz AKP ile işbirliği yapacaksınız bu normal karşılanacak olamaz böyle bir şey.Unutmayın ki siz Başkan tarafından seçildiniz.ve Başkanla birlikte hareket etmeniz gerekir.Grup kararlarına uymanız gerekir.Partinize ve partililere karşı sorumluluğunuz var.Bu yaptığınız tüm Bucada sizlere oy verenlere karşı hiçe saymaktır.

Yorumu oyla      28      16  
turgut yalçın 3 Ocak 2012 Salı 18:49

sevgili bucalı 63 beni tanıdığına göre sizde kim olduğunuzu yazında bizde bilelimm gerçekten korkusuzca ve fikirlerini savunan biri olarak tanıyayım sizi

Yorumu oyla      32      21  
isimsiz 46 3 Ocak 2012 Salı 17:08

sayın tatı ' yı kutlarım ; bozuk saatin bile bir gün içinde iki kez doğru zamanı göstermesi gibi ( samimi bulmasam da...) , oylamanın demokratik olduğunu söylemesi ve karar saygılıyız dediği için..Eyy , sayın tatı savunucuları ; Hüsnü Kaya ' nın maaşının meclisten AKP li üyelerin desteği ile geçirildiğini ne çabuk unuttunuz ? Bunu yapan da başkandı..Başkan partiden mi ihrac edildi , yoksa dsipline mi sevk edildi ? Şu an muhalif diye hitap ettiğiniz meclis üyeleri dürüst ve temizdirler..Uyanın..

Yorumu oyla      29      25  
BUCALI 63 3 Ocak 2012 Salı 17:04

SAYIN TURGUT YALÇIN SİZ ERCAN TATI NIN ŞÖFÜRÜ MÜ,KORUMASIMI YOKSA ..!!!!!!!!

Yorumu oyla      35      25  
KOLLUK BENDE, KILLIK BENDE 3 Ocak 2012 Salı 13:58

yorumcular, ilk önce "Denetim Komisyonu"nedir? ne değildir? onu bilmenizde fayda var sanırım... belediyede yapılan alımlardan tutunda satılanlara kadar herşeyi araştırma yetkisine sahip bu komisyon.. o yüzden bu tür kavgalar normal... başkan haliyle kendisini az zorlayacak isimleri desteklemiş olabilir ama muhalefet meclis üyeleride hayır! BELEDİYE baştan sona incelensin demiştir.hepsi bu,askerde derler" kolluk bende kıllık bende" şimdi belediye denetim komisyonunda"kolluk" bakalım neler çıkacAK

Yorumu oyla      24      27  
mualif 3 Ocak 2012 Salı 13:45

pardon da arkadaşlar gurup kararına karşı geliyorlar diyorsunuz HANGİ GURUP KARARI Bektaş Gürsoy belediyeye saat kaçta gelmiş biliyormusunuz öyle sonradan koridorda imza attırmak varmı ETİK Mİ ayrıca seçilen meclis üyelerini komisyonlara almamak için çabalarının gerekçeleri nedir BAŞKAN VE YANINDAKİLER BU ARKADAŞLARDAN NEDEN KORKUYORLAR HER YERİ KENDİLERİ PARSELLEMİŞ DURUMDALAR BUNUN SEBEBİ YAPTIKLARI YANLIŞLARIN ORTAYA ÇIKMASI OLMASIN DEMEKKİ korkunun ecele faydası YOK YÜREKLİ 10 KİŞİ HELEL SİZE

Yorumu oyla      23      28  
partili 3 Ocak 2012 Salı 13:43

buradan yorum yazarak parti yoneteclerine saldiracaginiza tuzuk geregini once yapin ilce binasindan sikayet gelmezse il baskani ne yapsin ayrica hem partiliyim deyip hemde yoneticilere saldirmakta yeni moda oldu herhalde

Yorumu oyla      33      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatı’nın ağabeyinden ‘yolsuzluk’ açıklaması!
İçişleri Bakanlığı’na bağlı müfettişler tarafından hakkındaki ‘yolsuzluk ...
Başkan Kocaoğlu'na 5 saatlik sorgu
Operasyon kapsamında ifade vermek üzere İzmir Adliyesi'ne çağrılan Kocaoğlu ...
Selçuk’ta hava kirliliğine taviz yok
Selçuk Belediyesi kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ilçe merkezinde hava ...
 
Atık yağını getirene anında dizüstü bilgisayar
‘Daha yaşanabilir bir çevre’ hedefiyle pek çok projeyi hayata geçiren ...
Flaş! Flaş! Aziz Başkan şüpheli sıfatıyla ifade verdi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu belediyeye yönelik operasyon ...
Konak’ta ücretsiz giyim mağazası
Tartan: “Konak Belediyesi Giysi Bankası, tüm insanlığın ihtiyacı olan, ...
 
Cumhuriyet’ten günümüze kadınlarımız
Konak Belediyesi ve İzmir Kadın Haklarını Koruma Derneği’nin “İnsan Hakları ...
Küçük yüreklerin büyük dileği
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenen yeni ...
Okul yolu “çilesi” artık bitti
Köylerinden ilçe merkezlerindeki okullara gitmek için daha önce büyük ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva