HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ağustos 2024 Salı - 17:27

Karşıyaka’da KENT AŞ devrine oy çokluğu!

Karşıyaka Belediyesi mülkiyetinde yer alan ve Mustafa Kemal Spor Salonu’nun yanı başındaki 12 bin 587 metrekarelik otopark alanının KENT AŞ'ye devredilmek istenmesi oy çokluğu meclisten geçti.

Karşıyaka’da KENT AŞ devrine oy çokluğu!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Yıldız Ünsal yönetiminde gerçekleştirildi. Birimlerden gelen önergeler ilgili komisyonlara gönderilirken komisyonlardan gelen önergeler is meclis üyelerinin onayına sunuldu.

Meclisin ana gündemi iki yıllığına kiralanmak istenen 32 adet şoförsüz araç ihalesi ile mülkiyeti Karşıyaka Belediyesi’ne ait Hasan Tahsin Uzer Caddesi’ndeki 12 bin 587 metrekarelik alanın belediye şirketi KENT AŞ’de devredilmek istenmesi oldu. Her iki karar da AK Parti’nin karşı oyları ile meclisten geçti.

AK PARTİ'DEN TALEP: TIR İHALEDEN ÇIKARILSIN
Araç kiralama ihalesi ile ilgili konuşan AK Partili Meclis üyesi Özgür Solmaz ret oyu vermeleri ile ilgili “Geçtiğimiz sene bir senelik kiralama yapılmış ve 14 milyon TL tutmuş. Bu araçların enflasyonla güncel kiralama bedeli 24, 25 milyon gibi bir bedel çıkacak. Bu araçların bugün satın alınmak istendiğinde 50 milyon TL gibi bir bedel çıkacak. Daha önce talep etmiştik ama araç satılması gerçekleştirilmedi. Biz araç kiralamanın oy birliği ile geçmesini istiyorduk. Burada sadece 1 maddeyi öne sürdük. Kiralamanın içinde bir ağır araç var. Geriye kalan hafif ticari araç idi. Biz bu TIR ve dorsenin ihaleden çıkarılmasını istedik. Buradaki amacımız da daha fazla Karşıyakalı işletmenin ihaleye katılmasının sağlanabilmesi idi. Biz Karşıyaka Belediyesi’yiz ve önceliğimiz Karşıyaka esnafı olmasıdır. Bu TIR’ın ihaleye katılması Karşıyaka esnafının bu ihalede kapsam dışı kalmasına neden olacaktır.” dedi.



ÜNSAL: AÇIK İHALE OLACAK
Yanıt veren Başkan Ünsal  ise “Şu anda plansal durumumuzdan kaynaklı bu araçları satın almamız mümkün değil. Tasarruf tedbirleri kapsamında da daha önce ne kadar araç kiraladıysak aynısını kiralayabiliyoruz. Daha fazlasını kiralamıyoruz. TIR olmazsa doğrudan temine giriyor ama biz ihaleye de girmek istiyoruz daha fazla katılım olması için açık ihale yapıyoruz.” dedi.

ÖZTÜRK: KARŞIYAKA ESNAFI ÖNCELİK OLMALI
Yine söz alan AK Partili Meclis üyesi Adem Öztürk de “Belediyenin mali şartlarını biz de çok iyi biliyoruz. Muhalefet yaparken sizi zora sokmadık. Bunu yaparken çeşitli kriterlerimiz de oldu. Şu anda araç alma konusunda maddi durumumuz da müsait gözükmüyor, tasarruf tedbirleri kapsamında mümkün de görülmüyor. Hizmetler aksamın, iş devam etsin. TIR’ı çıkarırsak Karşıyaka esnafımız da katılım sağlayabilir ve bir faydamız olabilir. Karşıyaka’daki araç firmaların çoğunda TIR yok. TIR temizlik işleri kapsamının ihalesine sokalım dedik ama bu kabul görmedi. Bu bizi üzdü. “ dedi.

Tekrar söz alan Başkan Ünsal da “Karşıyaka hizmet için siz de gerekli katkıyı koyuyorsunuz sizlere teşekkür ederiz. Ama biz burada açık ihale yapacağız. Temizlik işlerinin ihalesi ile oynama yapamıyoruz oraya da tasarruf tedbirleri kapsamında TIR ekleyemiyoruz. Açık ihale olacağı için çok sayıda işletme katılacaktır.” ifadelerini kullandı.

İzmir AK Parti Karabağlar Belediye Meclis üyesi Adem Öztürk kimdir?

KENT AŞ DEVRİNE  AK PARTİ'DEN RET
KENT AŞ'ye devredilmek istenen Mustafa Kemal Spor Salonu’nun yanı başındaki otopark alanı ile ilgili de söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk neden karşı çıktıklarını anlattı. Öztürk “Biz bu şekilde 3 -4 tane yeri geçmiş yıllarda KENT AŞ’ye devrettik. Bir tanesi Mavibahçe AVM karşısında idi ve ama KENT AŞ orayı protkolle bilmediğimiz şahıslara kiraladı. Benzeri Mustafa Kemal Mahallesi’nde yaşandı. Biz bunlarla ilgili soru önergesi verdik kime ve ne kadara kiralandı diye. Bizim bu devirlerle ilgili bir bilgimiz olmadığı ve bir cevap alamadığımız için haliyle burası da ret oyu veriyoruz. Devredilmek istenen alan da Mustafa Kemal Spor Salonu’nun yanında kalıyor ve planlarda otopark alanı olarak gözüküyor. UKOME kararı da var. Devredersek KENT AŞ burası ile ilgili ne tür bir karar alacak, kime kiralayacak ve nasıl bir protokol yapacağını bilmediğimiz için oy çokluğu verdik.” dedi.

Başkan Ünsal da olası bir devir durumunda meclisin bilgilendirileceğini kaydetti.

 

 
Doktorun darp edildiği olayın görüntüleri ortaya çıktı
 
Konak'ta ikinci 'Mutluluk' şubesi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kskli 7 Ağustos 2024 Çarşamba 17:40

AVM mi geliyor.

Yorumu oyla      0      0  
AK GANDALF 7 Ağustos 2024 Çarşamba 08:16

nedense bu yazıyı okuyunca Hz. Ömer'indi(ra) sanırım bir sözü vardı HIRKA ile ilgili o aklıma geldi ne alaka ise

Yorumu oyla      0      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsyan ve gözyaşı!
İşten çıkarılan Kemalpaşa Belediyesi işçilerinin belediye binası önünde ...
Opera Binası 'tasarruf'a takıldı!
İzmir’de yılan hikayesine dönen Opera Binası bu kez de tasarruf genelgesine ...
Buca’da okul öncesinde kayıt zamanı!
Buca Belediyesi Yarı Zamanlı Okul Öncesi Eğitim Merkezleri, 12-23 Ağustos ...
 
Başkan Sengel, kent konseylerinin önemine vurgu yaptı: Demokrasidir, dayanışmadır
Selçuk Kent Konseyi Olağanüstü Genel Kurul toplantısında konuşan Selçuk ...
Karşıyakalı çocuklara yaz okulu müjdesi!
Eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmak için gerçekleştirdiği hizmetlere ...
Bornova’dan muhtarlara özel seminer
Bornova Belediyesi, Haziran ayında Bornova Kent Konseyi’nin kurulması ...
 
Karşıyaka'ya kruvaziyer dopingi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm potansiyelini ve gelirlerini ...
Seferihisar'dan sokak hayvanları yasasına tepki!
Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEHAYDER) Seferihisar Hayvan ...
İEF'te geri sayım!
Türkiye'nin fuarcılık konusunda lokomotifi olan İzmir Enternasyonal Fuarı, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva