HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
31 Ağustos 2010 Salı - 00:00

Karşıyaka’’da festivaller için geri sayım

İlçede klasikleşen Karşıyaka Festivali ve bu yıl ikincisi düzenlenecek Uluslararası Dans Festivali için son viraja girildi.’

Karşıyaka’’da festivaller için geri sayım



İZMİR - Karşıyaka Belediyesi’’nin artık bir klasik haline getirdiği Karşıyaka Festivali ve geçen yıl ilk kez düzenlediği ancak vatandaşlardan büyük ilgi gören ve bu yıl ikincisi yapılacak İzmir Uluslararası Dans Festivali için geri sayım başladı.

Başkan Cevat Durak, Mavişehir Denizkent Restaurant’’ta düzenlenen ve her iki festivalin organizasyonları hakkında ayrıntılı bilgi verdiği kahvaltılı basın toplantısında  önemli açıklamalar yaptı.

Önce Dünya Dans yarışması hakkında konuşan Durak şunları söyledi;

’“Geçen yıl başladığımız dans festivalini birkez daha düzenlemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu yıl Uluslararası Dans yarışmasında dünyaca ünlü bir Rus Grubunu da size burada tanıtacağız.  1986 yılında kurulan TODES Dans Grubu bugün tüm dünyada popüler olmuş bir topluluk. Todes, Michael Jackson, Mariah Carey ve Rick Martin gibi dünyanın en ünlü sanatçıları ile birlikte çalışmış ve sahnede müthiş performanslar sergilemiştir. Şunu söylemek isterim ki 15- 18 Eylül tarihleri arasında İzmir Otelleri tamamen dolu’… Yani bu yarışmanın ne kadar önemli olduğunu anlamak gerek... Todes’’in büyük hayranları var. Dans Festivali bu yıl ikinci kez düzenleniyorsa bu başarı büyüyerek devam ediyor demektir. dans yarışması ülkemizin dışında dünyada da izlenecek. Dans severleri Mavişehir Kapalı Spor salonuna bekliyoruz. 15 ülkeden çiftler katılacak ve buradan dünya şampiyonu çıkacak. Kral Tv’’den de canlı yayınlanacak. Uydu vasıtası ile 91 ülkeye ulaşacak. Bu yarışma İzmir’’e bir marka olacaktır. Emeği geçenlere ve Sayın Erol Yaraş’’a teşekkür ediyorum’” dedi. Karşıyaka Belediye Başkanı daha sonra da Karşıyaka Festivali hakkında açıklamalarda bulundu. Durak, konuşmasını şöyle sürdürdü ’“ 16-18- Eylül’’de Dans Festivalini 16 Eylül’’de Karşıyaka Festivali ile birleştirerek kortej yürüyüşü yapacağız. Festivalimiz sürekli yaşayan dolu dolu bir organizasyondur. 15 Eylül tarihinde Karşıyaka Festivali başlayacak. Bu göreve geldiğimizden beri bizim düzenlediğimiz 6. festival olacak. Öne çıkan etkinliklerimiz var bunların başında herkesin çok sevdiği bir isim olan Volkan Konak konseri. Ayrıca Latife Hanım Köşkü ile özdeşleşen köşk söyleşilerimiz var. Karşıyaka Festivali Dünya Dans yarışması finali ile sonlanacak. Festivaller hiç bitmemeli. Toplumun kaynaşması için festival yapılmalı. Karşıyaka gibi güzide bir kentte kültüre, sanata yönelik etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz’” dedi.


Başkan Durak açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularına yanıt verdi.

Karşıyaka Belediyesi, 2. İzmir Uluslararası Dans Festivali, WDC 2010 Dünya Kupası Latin Dansları Yarışması’’na ev sahipliği yapıyor.  Dans yarışması 16- 18 Eylül tarihleri arasında Karşıyaka Festivali ise 15- 18 Eylül tarihleri arasında ilçenin farklı alanlarında değişik etkinlikler ile hayat bulacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fuarda karakalem ziyafeti
Karakalem resim çalışmalarıyla adından söz ettiren İzmirli sanatçı Hatice ...
Zaferin 88. yılı kutlu olsun
30 Ağustos Zafer Bayramı 88. yılında tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde ...
Ayavukla baştan yaratıldı!
Uzun süredir metruk durumda bekleyen tarihi Ayavukla Kilisesi’’nin çehresi, ...
 
İstanbul'un göbeğinde katliam: 4 ölü!
Avcılar'da cinnet getiren bir kişi sokak ortasında baba ve oğlu vurdu. ...
Yıl Angelina’’nın yılı!
Hollywood'un en çalışkan aktristlerinden Angelina Jolie, yakın ...
Amberseki Köyü uluslararası atölye olacak
Çeşitli ülkelerden 12 sanatçı, Karaburun ilçesine bağlı Amberseki köyünde ...
 
Bornova’’dan barış rüzgarı esecek
Ali Nafile, Grup Kefkef, Yasemin Göksu,  Cenk Bosnalı,  Birol ...
Bornova sahnelerinden beyazperdeye: Rutin
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’’nun yetiştirdiği Özkan Göngör, ’‘Rutin’’ ...
'Barış konseri' niye iptal edildi bilen yok!
Yavuz Bingöl ve Djivan Gasparyan'ın 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva