HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
25 Ağustos 2010 Çarşamba - 00:00

Bornova sahnelerinden beyazperdeye: Rutin

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’’nun yetiştirdiği Özkan Göngör, ’‘Rutin’’ filminin çekimlerini tamamladı. Film çeşitli festivallerde yarışacak.’

Bornova sahnelerinden beyazperdeye: Rutin



İZMİR - Bornova Belediyesi’’nin katkılarıyla gerçekleştirilen ’“İlk Filmim Projesi’” kapsamında yaşları 14-17 arasında değişen 13 çocuğun çektiği ’“’“ =? ’” adlı filmden sonra yeni bir proje daha hayata geçirildi.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’’nun yetiştirdiği genç yönetmen Özkan Güngör’’ün usta kadrosuyla ses getirecek kısa metraj festival filmi ’”Rutin’”’’in çekimleri İzmir’’de tamamlandı. Filmin çekimleri de Bornova’’da yapıldı.

Özkan Güngör, Bornova Belediyesi şehir tiyatrosunda aldığı eğitimini İstanbul’’da birçok özel tiyatro, dizi, reklam sinema film setlerinde oyunculuk ve kamera arkasında görev alarak pekiştirdi. İstanbul’’daki birikimlerini memleketi Bornova’’da filmler çekerek değerlendirmek isteyen genç yönetmen hikayesini kendisinin yazdığı ilk filmini bitirdi. Filmin yapımcılığını uzun yıllar Bornova Belediyesi’’ne hizmet veren Turhan Göngör üstlendi. Senarsoyunu yine Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’’nun yetiştirdiği genç senarist Yüksel Molla yazdı.


Rutin filminde başlıca rolleri Turgay Tanülkü, Ercüment Balakoğlu, Seda Oğuz, Şenol İpek, Esra Sancak gibi televizyon, sinema ve tiyatro sahnelerinden tanıdığımız ünlü isimler oynuyor. Bunun yanısıra oyuncu kadrosunda Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu kökenli olan Yüksel Molla, Volkan Şipka,  Gökay Müftüoğlu ve Fırat Turgut yer alıyor.

Hapishanede buluşan iki farklı insanın hayallerinin işlendiği Rutin filmi Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere tüm Türkiye’’de ve yurt dışında aralarında Antalya altın portakal, Adana Altın Koza ve Berlin film festivalinin de bulunduğu toplam 64 kısa film festivalinde jüri karşısına çıkacak. Bu festivallerde başarıya ulaşmayı hedefleyen rutin özgürlük temasını ele alıyor.

Kısa bir süre sonra İzmir’’de çekecekleri 1993 yılında Sivas’’tda yaşanan Madımak olaylarının ele alındığı uzun metraj siname filmi ’‘doksan3’’ filminin hazırlıklarına başlayan Özkan Göngör, öncesinde tüm oyuncu kadrosunun da katılacağı söyleşi ve özel film gösterimi ile Bornova’’da gala yapıp Rutin’’i tüm İzmir halkının beğenisine sunacak.

Filminin yönetmeni Özkan Göngör, ’“Herkesin yalnızlığı, kalabalığı, gurbette bir yakını, içinde gurbeti özlemleri ve hayalleri vardır. Bu hayaller rutindir. Ama bazıları için rutin başkadır,  bambaşkadır. Filmde bu duyguları yaşatmaya çalıştık’” dedi.  



Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra sanat çalışmalarına da büyük destek verdiklerini belirterek şöyle konuştu: ’“Bornova zaten iki üniversitesi ile aynı zamanda bir sanat kenti. Biz de belediye olarak bu yöndeki çalışmalara öncelik veriyoruz. Bornova Belediyesi’’nin yetiştirdiği sanatçıların ard arda elde ettiği başarılar da bizi çok memnun ediyor. Emeklerimizin boşuna gitmediğini gösteriyor. Bu da bizim şevkimizi artırıyor. Sanat ve kültür alanında verdiğimiz destek artarak devam edecek.’”
 
Rutin filminin künyesi
Hikaye ve Yönetmen: Özkan Göngör
Yapımcı: Turhan Göngör
Senarist: Yüksel Molla
Görüntü Yönetmeni: Eyüp Kılıç
Yardımcı Yönetmen: Yaşam Akşit
Sanat Yönetmeni: Nülifer Evirgen
Kamere Gurubu ve Teknik sorumlu: Yusuf Saygı
Prodiksiyon Amiri: Kamil Türker.  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Barış konseri' niye iptal edildi bilen yok!
Yavuz Bingöl ve Djivan Gasparyan'ın 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde ...
Dans Lig’’i izmir’’de
Türkiye Dans Sporları  Federasyonu Dans Ligi (Dans Sporu ve Salsa) ...
Çiğli’’den Zafer ve Barış Festivali
Çiğli Belediyesi 5’’inci kez Zafer ve Barış Festivali düzenleyecek. ...
 
Buca’’ya birincilikle döndüler
27. Uluslararası Moerbeke-Waas Folklor Festivali'ne katılan Ege ...
İzmir’’in tarihi bu kitaplarda’…
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kurtuluş günü öncesinde İzmir’’in ...
İzmir’’de bitmeyen bir tarih bitmeyen bir büyü
Osmanlı döneminin önemli eserlerinden Kızlarağası Hanı, tarihi atmosferi ...
 
Bu film İzmir’’i dünyaya tanıtacak
Balalayka ve Hazal gibi filmlerin ünlü yönetmeni Ali Özgentürk, dünyaca ...
Kılıçdaroğlu: 'Heron' yanıtı bekliyoruz, Gökçek de kim?
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Heronlarla ilgili ciddi bir ...
Şiir Karaburun’’da buluşacak
Karaburun, Birinci Börklüce Şiir Günleri’’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva