HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Aralık 2011 Pazartesi - 22:41

Aydoğan: İzmir kamuoyu, Kocaoğlu’nu bilir

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Kocaoğlu’nun katılmadığı meclis toplantısını Meclis Başkan Vekili Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı yönetti.

Aydoğan: İzmir kamuoyu, Kocaoğlu’nu bilir

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ. CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, ilk defa mecliste gündem dışı söz aldığını belirterek AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar'ı eleştirdi. Çakar'ın Çiğli İlçe kongresinde Başkan Aziz Kocaoğlu ve belediye kaynaklarının boşa harcanması ile ilgili sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Aydoğan, ''Kuvvet,  güç,  övünme meselesi olmamalıdır, övünme meselesi, adalet ve hak olmalıdır'' diye konuştu.
 
Çakar'ın konuşmasında hükümetin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 1 katrilyon 300 milyar lira gönderdiğini söylediğini, bu paranın genel bütçeden nüfusa göre belediyelere gönderilmesi gereken paylar olduğunu belirten Aydoğan, '' İzmir’e 1 katrilyon 300 milyar lira gelmiştir, fazla da olabilir. Bu paralar herkesin, bütün belediyelerin aldığı haktır, paydır. İstanbul bizden 3-4 kat fazla aldı diyor muyuz? Çünkü nüfusun bizim 3-4 katımızdır. Mühim olan bu paranın nerede, nasıl kullanıldığıdır. Sayın Çakar'ın tenkit ettiği belediyenin en güzel hizmetlerinden biri Bornova'daki buz pateni sahasıdır, Türkiye'de örnek tesistir. Bir muhalefet eleştirirken, (ben daha fazla yapardım) diyebilir, (parayı gönderiyoruz, siz hiç yapmadınız) diyemez. Bunu vatandaş bilir, bilmez. Aziz Kocaoğlu'nu eleştirebilirsiniz, ama İzmir ve İzmir kamuoyu Aziz Kocaoğlu'nun ne yapmayacağını biliyor, ne yapacağını Allah bilir, tenkite de acıktır.''diye konuştu.
 
İZMİR’E NE YAPTINIZ?
Konuşmasının hiçbir yerinde güçten bahsetmediğini belirten Çakar, 2004 yılında 293 milyon lira bütçesi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılı bütçesinin 2 milyar lira olduğunu, bu bütçenin yüzde 90'ı, 92'sinin merkezi idare tarafından gönderildiğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının bütçelerinin çok iyi takip ettiğini belirten Çakar, şunları söyledi:
''2004 yılında 293 milyon bütçesi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugün baktığımızda 1.5 - 2 milyar lira bütçe yapar duruma gelmiştir ve bu bütçenin yüzde 90'ı, yüzde 92'si merkezi idare tarafından verilmektedir. Bu bir gerçektir, bu bir doğrudur ve bunu söylemek hiçbir zaman o andaki iktidara bir güç, katkıda bulunmak demek değildir. Benim siyasi konuşmamın içinde ifade ettiklerimi burada tekrar ediyoruz, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi 1.9 milyar lira civarında, İZSU'nun bütçesi 1 milyar lira civarında, ESHOT bütçesi 800 milyon lira civarındadır. 2004'ten itibaren iktidarda olan bir belediye başkanına soruyorum, ortalama yılda 4 - 5 milyar liralık bütçe ile 7 yıl içinde ortalama yönettiğiniz 30 milyarla İzmir'e ne yaptınız? Bunun halka hesabını vermek durumundasınız. Aynen söylediğim budur, bunun haricinde söylediğim hiçbir cümle yoktur.  90 milyon liraya bitireceğini söylediğiniz metroda 600 milyon lira para harcandı, bir istasyon bile açılamadı, halka bunun hesabını vermelisiniz. Sayın Başkan bu kadar bütçeyi idare ettiğiniz halde İzmir'e başlayıp ta bitirdiğiniz 3 - 5 proje söyleyebilir misiniz? Bunun hesabını verin. Biz söylediğiniz projelerin toplam maliyetinin ne kadar olduğunu biliyoruz. İzmir'e 20 tane arıtma tesisi yapıldı, hepsinin toplamı 40 milyonu geçmez. Biz arıtmaların ne olduğunu, içini de dışını da biliyoruz.''diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AREN 13 Aralık 2011 Salı 10:52

belediye tartişmalarl ilk kez dogru mecrazına girdi.bu kadar parayla ne yaptın.

Yorumu oyla      12      6  
13 Aralık 2011 Salı 00:09

Herkes şaşkın, AK Partililer bu soruşturmaların neticesi ne olacak diye birbirlerine sorarken, CHP liler ise, bu operasyon rüzgârını nasıl arkamıza alır mağduru oynarız çabasında. Kimse operasyonun içeriğiyle ilgilenmiyor. Oysa ortada çok vahim olaylar oluyor kimse bunu sorgulamıyor, yâda sorgulamak istemiyor. Bu gelişen olaylar da tek suçlu YARGI demek nasıl bir anlayıştır.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal: Kimse İzmir'den dürüst değildir
İzmir ziyaretinin üçüncü gününde belediye ziyaretlerini sürdüren Deniz ...
Başkan Solak ve Karabağ sağlıklarına kavuştu
Şeker hastalığı nedeniyle İstanbul’da ameliyat olan Çiğli Belediye Başkanı ...
Baykal'dan Kocaoğlu'na: Yalnız değilsin başkan
Baykal'ın İzmir mesaisi devam ediyor. Ziyaret turuna İl Genel Meclisi'nden ...
 
İş sahibi olmak isteyenlere büyük fırsat
Karşıyaka Belediyesi işsiz olan veya farklı iş kollarını öğrenmek, meslek ...
Başkan Çalkaya yaşlılarla buluştu
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, ilçede yaşayan yaşlılar ile ...
Beş bin efe rekor kıracak
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ege Efe Kültür Derneği Yönetim ...
 
Adı gibi umudunu yitirmedi
Konak Küçükada Mahallesi’nde yaşayan Konak Belediyesi Çocuk Senatosu üyesi ...
Bornova’da yüzme keyfi kışın da devam ediyor
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’te hizmete açtığı yarı olimpik yüzme havuzu, ...
Bayraklı Belediyesi’nden Saint Antuan’da yeni yıl konseri
Bayraklı’daki tüm kesimlere eşit yaklaşan Başkan Hasan Karabağ, Sent Antuan ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva