HABERLER>POLİTİKA
29 Eylül 2011 Perşembe - 12:38

Gürsel Tekin'den imzacılara mesaj var!

CHP İzmir’de, İl Başkanı Bayır’a bayrak açan muhalifler imza kampanyasına dolu dizgin devam ederken, genel merkez sürece ilk kez müdahil oldu. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, her imza kampanyasının kongre ile sonuçlanmasının söz konusu olmayacağını söyledi. Tekin “Genel Başkanımız böyle şeylerle ilgilenmez” dedi.

Gürsel Tekin den imzacılara mesaj var!

Can Özlü/Egedesonsöz/Özel - CHP İzmir’de, İl Başkanı Tacettin Bayır’ı devirmek ve olağanüstü il kongresini toplamak adına imza kampanyası başlatan muhalif il delegeleri, ilk gün itibari ile 150 imzaya ulaştı. 65 il delegesi bulunan Karşıyaka grubu, eski ilçe başkanı Ertam Özen öncülüğünde, bugün itibari ile kampanyaya bugün dahil oldu. Sürecin yavaş ilerlediği yönündeki eleştirileri doğru bulmadıklarını belirten delegeler, yasal sürenin 15 gün olduğunu hatırlattı. İmza kampanyası için oluşturulan komitede yer alan üyeler ilk gün sonunda değerlendirme toplantısı yaptı. Hatay semtinde bir ofiste gerçekleştirilen toplantıya eski PM üyesi Mehmet Süne, Gaziemir eski İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Salih Erkek, İl Delegesi Azad Fazla, Konak eski İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Karşıyaka eski İlçe Başkanı Ertam Özen ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Uğur Yelekli katıldı. Toplantıda, kampanyanın gidişatı ile ilgili verilerin masaya yatırıldığı öğrenildi.
 
“PARTİ KÜLTÜRÜNE YAKIŞMADI”
CHP İzmir’de, örgütü kongreye götürecek süreç derinden yürütülürken, parti genel merkezinden de konuya ilişkin ilk açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, sürecin demokratik bir hak arayışı olduğunu ancak her imza kampanyasının kongre ile sonuçlanmasının söz konusu olmayacağını söyledi. Ülke ve İzmir gündeminde daha önemli sorunlar olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Tekin “Delegelerin her türlü kararına saygılıyız. Kimseye ‘neden imza topluyorsunuz’ demeyiz. Ancak, parti olarak önemli bir süreçten geçerken, böyle bir kampanyaya gerek yoktu. Gündemi saptırarak CHP’yi tartışılır hale getirmek, parti kültürüne yakışan bir tavır olmadı. İmza kampanyası sonuca ulaşsa da bu durum olağanüstü kongre olacak anlamını taşımaz. Son kararı Merkez Yürütme Kurulumuz verir. Yapılan hareket doğru değildir. Sıkıntılar konuşarak da aşılabilir. Her problemde imza toplamak çözüm getirmez” diye konuştu.
 
“ACINACAK HALE GELİRİZ”
İmza kampanyasını yürüten delegelere sert uyarılarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Tekin “Kimsenin kulağını çekmek niyetinde değiliz ancak asli görevimiz ülke sorunlarına yönelik çözümler üretmek olmalıdır. Partinin iç işlerini, tam da kritik bir süreçte ortaya dökmeyi ve tartışılır hale getirmeyi yanlış buluyorum. İmza toplamak doğru bir yöntem değil. Dayanışma olmasını beklerken bir de kampanya sonunda mahkeme süreci yaşarsak acınacak bir durumdur” ifadelerini kullandı. Tekin, imza kampanyasının, dün yapılan MYK gündemine girmediği de belirterek “Genel Başkanımız böyle şeylerle ilgilenmez” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aslı Erdem 3 Ekim 2011 Pazartesi 06:49

Parti örgütlerinden de Gürsel TEKİN mesaj var!Git yargıdaki dosyalarının hesabını ver.!Sen git istanbul 3 -4 tane çarşaflı bul onlara rozet tak..Türbanı çok seviyorsan kendi kafanada bir Türban tak..

Yorumu oyla      12      6  
aziz tekin 30 Eylül 2011 Cuma 15:27

Karsta senin köyünde CHP ye kaç oy çıktı CHP kaçıncı oldu karsta sen onu açıkla Sayın Gürsel bey

Yorumu oyla      14      6  
aziz tekin 30 Eylül 2011 Cuma 15:25

bu hale getiren sensin ve senin gibi düşünenlerdir. Git doğuda siyaset yap görim seni

Yorumu oyla      14      6  
TANER FIRTINA 30 Eylül 2011 Cuma 15:05

SAYIN TEKİN, BENCE TARAF OLMAYIN!!! PARTİYE OY KAYBI YAŞATAN ADAMDAN YANA OLURSANIZ İZMİR'DE OYLAR DİBE ÇÖKER O ZAMAN GÖRÜRSÜNÜZ GENEL BAŞKAN ALAKADAR OLUR MU OLMAZ MIYI?

Yorumu oyla      16      6  
Mehmet Ali 30 Eylül 2011 Cuma 01:45

Bu Gürsel Tekin Bey istanbulda il başkanı iken kara çarşaflılara rozet takan,meclise türbanlı milletvekili gelirse saygı duyacağız 2.merve kavakçı krizi çıkarmıyacaz diyen adam değil mi,bu adam fettullah ajanı gibi geliyor bana sen git kars ve istanbulda siyaset yap,izmiri bilmezsin sen,bak Aziz bey,Alahattin bey,Birgül hanım bile taraf olmazken sana ne oluyor.İzmirliler ne yapacağını bilir baskıya gelmez bunu bile öğrenememişin daha delegelerin kararına saygılı ol !

Yorumu oyla      20      9  
Bornova 30 Eylül 2011 Cuma 00:14

Yorumları okuyorum. Tamamına yakını profesyonel siyasetçi veya adamı uslübu. CHP'li bir seçmen duyarlılığı, sevgisi, saygısı ve kültürü yok. Partiyi getirdiğiniz yer ortada. O şişkin egolarınızın esiri olmayı bırakın da parti yol alsın.... Olmaz sa, siz değil seçmen gereğini yapar. Ama seçmen siz profesyonel siyasetçilerden bıktı:((

Yorumu oyla      15      15  
Orhan Tungaç 29 Eylül 2011 Perşembe 22:55

Türkiye Cumhuriyetini kuran CHP'nin dünkü 2 no. lu, bugün ise kaç no. lu yöneticisi olduğunu bilemediğimiz, eğitim durumunu ve mesleğini de bir türlü öğrenemediğimiz atama vekil Gürsel Tekin, imza toplama gibi basit bir demokratik eylem hakkında engin demokrasi kültürünün yarattığı birikimle görüş açıklamış. Mustafa Balbay için toplanan 800 bin imza için de iktidar partisinden benzer tepki gelirse ne diyecek merak ediyorum. Topu, her verdiği sözün arkasında duran Genel Başkan'ına mı atacak yine?

Yorumu oyla      21      8  
Necati Bahtıgülmeztürk 29 Eylül 2011 Perşembe 22:55

Bu Gürsel Tekinin acınacak hali var ya,bu nasıl demokrasi anlayışı ya,yazık yazık,bu ülkeye demokrasiyi getiren bir partinin bir yöneticisine bu açıklama yakışmadı,Bu Gürsel Tekin Kılıçdaroğluna da çok zarar veriyor böyle açıklamalarla,Genel Başkan Kılıçdaroğlu bu adamın kulağını çeksin bu adama konuşma yasağı koysun konuştukça CHP ye zarar veriyor.Kongre olacak,myk dan karar çıkmazsa mahkeme kararı ile yapacağız kongreyi herkes delegenin kararına saygı olsun !

Yorumu oyla      23      8  
Orhan Tungaç 29 Eylül 2011 Perşembe 22:54

Türkiye Cumhuriyetini kuran CHP'nin dünkü 2 no. lu, bugün ise kaç no. lu yöneticisi olduğunu bilemediğimiz, eğitim durumunu ve mesleğini de bir türlü öğrenemediğimiz atama vekil Gürsel Tekin, imza toplama gibi basit bir demokratik eylem hakkında engin demokrasi kültürünün yarattığı birikimle görüş açıklamış. Mustafa Balbay için toplanan 800 bin imza için de iktidar partisinden benzer tepki gelirse ne diyecek merak ediyorum. Topu, her verdiği sözün arkasında duran Genel Başkan'ına mı atacak yine?

Yorumu oyla      21      8  
Salih ŞENTÜRK 29 Eylül 2011 Perşembe 22:38

Gürsel Tekin Beyin bu antidemokratik açıklamasını kınıyorum.Hani kardeşim siz CHP ye DEMOKRASİ getirecektiniz.İl delegelerin tüzük gereği demokratik haklarını bile uygulamayacağınızı söylüyorsun. sen konuşma,sen konuştukça pot kırıyorsun,her konuşmanda CHP zarar veriyorsun.Sen git memleketin Karsa bak orada partinin durumu içler acısı,senin köyünde bile chp oy cıkmamış akp orada oyların hepsini almış.Bu arada senin mahkemedeki dosyaların ne oldu git onun hesabını ver çek elini izmir den !

Yorumu oyla      22      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de kongreler geri çekiliyor
Kongre hazırlıklarına başlayan AK Parti İzmir İl Başkanlığı, delege seçimleri ...
'Gerekirse uçaklarımızı Akdeniz'e göndeririz'
Arınç, "Papandreu 'Kıbrıs açıklarında bir sıkıntı olmasın' dedi. Erdoğan ...
AK kadınların yarışı kızışıyor
AK Parti’de İzmir ikinci bölge 12’inci sıra milletvekili adayı Yeşim Demirali, ...
 
Kamer Genç AK Parti'nin kapatılmasını istedi
HP Tunceli Milletvekili Genç, Başbakan Erdoğan'ın Mısır'da yaptığı konuşmayı ...
Ve CHP İzmir’de imzalar atılıyor
CHP İzmir İl Delegeleri, olağanüstü il kongresi için düğmeye bastı. Hesaplanan ...
BDP Meclis’e gidiyor
Bugün Diyarbakır'da bir araya gelen Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu ...
 
İlçe Başkanı’na zehir zemberek sözler
AK Parti Bayraklı Belediye Meclis Üyesi İpek Özgür sert konuştu, egedesonoz.com’daki ...
Başbakan Erdoğan’la ABD’de Balkan Zirvesi
Başbakan Erdoğan ile ABD’de buluşan İzmir Milletvekili Rıfat Sait ve berberindeki ...
Ak Parti Buca fokur fokur
AK Parti İzmir İl Başkanlığı 1 Ekim’de başlayacak olan delege seçimleriyle ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva