HABERLER>POLİTİKA
23 Mayıs 2011 Pazartesi - 13:25

Kamalak: Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen programlara katılmak üzere İzmir’e geldi.

Kamalak: Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana

İZMİR - SP İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kamalak, Türkiye’nin çılgın projelere değil, aklı başında, makul ve ülke problemlerini çözen projelere ihtiyacı olduğunu belirtti. Her seçimin önemli olduğunu, ancak bu seçimin daha önemli olduğunu kaydeden Genel Başkan Kamalak, “Çünkü bu seçimle milletimiz sadece parlamentoya göndereceği milletvekillerini seçmeyecek. Aynı zamanda ülkemizin gideceği yönü, istikameti de seçmiş olacak. İddia ediyorum ki, biz mesajlarımızı, programımızı milletimize iletebilirsek başka partilerin değil milletvekili çıkarması, oy bile alamaması gerekir. Çünkü bizim parti olarak yönümüz diğer bütün partilerin yönünden farklıdır. Diğer bütün partiler AB diyor. Nedir AB? Çanakkale’de 400 bin vatan evladımızı şehit edenlerin kurduğu topluluktur. Kendilerine Hıristiyan Birliği diyorlar. Fransa Türkiye’yi katillikten daha ağır olan soykırımla suçluyor. Bunlardan hayır gelir mi? 52 yıldır Türkiye’yi uşak gibi hazır ol vaziyetinde kapıda bekletiyorlar. Bizim İslam Birliği’ni kurmamız lazım. Diğer partilerden programımız da farklıdır. Biz adil ekonomi programıyla, adil gelir dağılımı programıyla, köklü milli eğitim reformuyla, esaslı bir anayasa değişikliği öngörüsüyle geliyoruz.” diye konuştu. Ülkenin en önemli sorununun işsizlik olduğunu ifade eden Kamalak, işsizliğin aynı zamanda terörü besleyen, gelir dağılımını bozan, birçok suçu üreten bir olgu olduğunu söyledi. Üretmeyen bir ekonominin, yatırım yapmayan bir ülkenin işsizliği çözemeyeceğini savunan SP Lideri Kamalak, borçsuz, geçim sıkıntısı çekmeyen ve halinden memnun olan kimse olmadığını dile getirdi. “AKP işbaşına geldiğinde işsizlik yüzde 6 idi. Şimdi yüzde 12. Tam yüzde 100 artmış. Aşağılara inmemiş, yerini bile muhafaza etmemiş. Müthiş bir artış sağlamış. Bu hükümetin bundan sonra işsizliği çözmesi mümkün mü? TÜİK’in araştırmasına göre toplumun en alttaki yüzde 20’lik kesimi milli gelirden yüzde 6 pay alırken, en üstteki yüzde 20’lik kesimi yüzde 44,4 pay alıyor. Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana. Birileri ise israf denizinde yüzüyor. Bu ülkede huzur olur mu?” diyen Genel Başkan Kamalak, Milli Görüş iktidarında bu çarpık durumun kısa sürede maliye politikalarıyla düzeltileceğini sözlerine ekledi.



Altın Nesil Projesi
Partisinin seçim programı hakkında bilgi veren Saadet Partili Kamalak, “İşçiye, memura, emekliye yüzde 50 zamla geliyoruz. 1996’da hükümet olduğumuzda da bu oranlarda zamlar verdik. Hem de IMF’den borç almadan, Dünya Bankası’nın kapısını çalmadan, ek vergi de koymadan verdik. Nasıl yaptık? Sömürü havuzlarının musluğunu kısıp, fakir fukaranın mutfağına çevirdik. Hayali bir şeyden bahsetmiyoruz. Asgari ücretten vergi almayacağız. Üniversite öğrencilerinden harç kaldırılacak. Her Türk vatandaşı beşikten mezara kadar sağlık güvencesine sahip olacak.” şeklinde konuştu. Eğitim alanında ‘Altın Nesil Projesi’ uygulayacaklarına dikkat çeken Genel Başkan Kamalak, bütün eğitim sisteminin baştan sona gözden geçirileceğini vurguladı. Zorunlu eğitimin 4+4+3 şeklinde kesintili olacağına işaret eden Kamalak, “İmam Hatip liseleri ile meslek liselerinin orta kısımlarını tekrar açacağız. Kur’an kursları için uygulanan 12 yaş sınırını kaldıracağız. Osmanlıcayı seçmeli ders olarak okutacağız. Bir tarım ülkesi olan Türkiye hububat ve hayvan ithal eder hale geldi. Biz çiftçiye vergiden arındırılmış ‘Mavi mazot’ projesi ile destek vereceğiz. Hayvancılık ise özel olarak desteklenecektir. Bütün icraatlarımızın temeline de ahlak ve maneviyat harcı dökeceğiz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çam: AKP’yi 12 Haziran'da sandığa gömeceğiz
CHP İzmir 1. Bölge Adayı Musa Çam, 12 Haziran’daki genel seçimlerin ülkenin ...
Aksünger Gültepe esnafını dinledi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Erdal Aksünger, ...
Şahin: Devlet hiçbir terör örgütüyle konuşmaz
TBMM Başkanı Şahin, ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir terör örgütüyle oturup konuşmaz'' dedi.
 
Dervişoğlu: Milli vicdan sandıkta hesap soracaktır
Büyük Türk Milletinin “MHP’nin neden yok edilmek istendiğinin” farkında ...
Bakan Günay keşkek dövdü
Günay, İzmir’in Torbalı ilçesi Yeniköy alanındaki Metropolis Antik Kenti’nde ...
Bahçeli'den Erdoğan'a: Suç örgütü eşbaşkanı
Partisinde yaşanan kaset skandalıyla ilgili “Devlet yok, milletime gidiyorum” ...
 
Balıkçı, engelli öğrencilere umut oldu
AK Parti’nin engelli milletvekili adayı Tolga Murat Balıkçı değişik yaş ...
Çelik'ten Bostanlı'da 'püskevit' şenliği
MHP Milletvekili Adayı Dr. Neslihan Çelik tarafından düzenlenen "Püskevit ...
Melih Gökçek'ten MHP'ye baraj duası
Melih Gökçek, MHP'deki kaset skandalının hedefinde MHP Genel Başkanı Devlet ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva