HABERLER>GÜNCEL
30 Haziran 2024 Pazar - 07:18

Kabus sona erdi!

İzmir'in Selçuk ve Menderes ilçelerinde dün başlayan orman yangınları, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Bakan Yumaklı "Tarım Bakanı Yumaklı: İzmir'deki 3 yangın kontrol altında. Çeşme yangını sigara izmaritinden çıktı bu kişi gözaltında. Selçuk yangınıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Şu anda herhangi aktif bir yangınımız yok." açıklamasında bulundu.

Kabus sona erdi!

Selçuk-Kuşadası kara yolu kenarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına, gece boyunca ekiplerin müdahalesi karadan devam etti.

ORMAN YANGININ KARELER İÇİN TIKLAYINIZ!

Dün akşam havanın kararmasıyla ara verilen havadan müdahale, günün ilk ışıklarıyla helikopter ve uçaklarla yeniden başladı.

Yangını söndürmek için gece boyunca 3 gece görüşlü helikopter söndürme çalışmalarında görev aldı.

BAKAN YUMAKLI İZMİR'DE: YERLEŞİM YERLERİ RİSK ALTINDA DEĞİL

Menderes ilçesinde Karacadağ mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangına da sabah havanın aydınlanmasıyla havadan müdahale yeniden başlatıldı. 

İZMİR VALİSİ YANGIN BÖLGESİNDE
Yangın bölgesine gelen İzmir Valisi Süleyman Elban da incelemelerde bulunup, çalışmaları yönlendirdi. Vali Elban, alevlerin Kuşadası tarafına da sirayet ettiğini söyledi. Yangının küçük bir tarla civarında çıktığını da belirten Elban, "Yangın nedeni muhtemelen orada birinin attığı bir ateş olabilir veya tarlada bir çalışmadan kaynaklanabilir. Jandarmamız araştırmasına devam ediyor. Henüz gözaltına alınan bir kişi yok ama çok boyutlu araştırmalarımız devam ediyor" dedi. Alevler, bölgede bulunan bir otele yaklaştı. Otelde bulunan misafirler tahliye edilirken, otel çalışanlarına ait olan lojman da tedbir amacıyla boşaltıldı.



YUMAKLI: KONTROL ALTINDA
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'in Selçuk ilçesinde düzenlediği basın açıklamasıyla yangınlarla ilgili son duruma ilişkin bilgi verdi. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, İzmir Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür ile şube müdürleri de açıklamada hazır bulundu. İzmir'in Menderes ve Selçuk ilçeleri ile Balıkesir'in Susurluk ilçelerinde çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını belirten Bakan Yumaklı, "Dolayısıyla bu illerimize tekrar geçmiş olsun. Dün de belirtmiştik, valiliğimiz tarafından ve kolluk güçlerimiz tarafından, yangınların çıkış nedeni araştırılmaya devam ediyor" dedi.

‘ÇEŞME YANGINI SİGARA İZMARİTİNDEN’
Bakan Yumaklı, "Menderes yangınıyla alakalı bir hobi bahçesinden çıktığını söylemiştik, ilgili kişiler gözaltında. Dün yine İzmir'de 6 büyük yangın vardı. İrili, ufaklı birçok yangın vardı. Bizim risk grubunda dediğimiz 6 yangından biri Çeşme'deydi. Çeşme yangını, sigara izmaritinden çıktı maalesef. Bu kişi de gözaltına alınmış durumda. Buradan ister bilinçli ister bilinçsiz ister hata ile ister ihmal ile herhangi bir şekilde orman yangınına ya da zarar verecek bir yangına sebep olacakların çok ağır müeyyidelerle karşılaşacağını belirtmek istiyorum. Bu konunun telafisi yok. Bunları engellemek adına görüyorsunuz; çok yoğun bir şekilde mücadele oluyor. Dolayısıyla bu konuda hassas olunması özellikle önümüzdeki hafta Ege Bölgesi’nde çok yoğun ve şiddetli bir rüzgar uyarısını da dikkate alarak, hava sıcaklıklarının yükseldiğini de göz önünde bulundurarak vatandaşlarımızdan mutlaka özen göstermelerini istirham ediyoruz" diye konuştu.

‘MENDERES’TE 150, SELÇUK’TA 350 HEKTAR ALAN ETKİLENDİ’
Menderes'te yaklaşık 150 hektar, Selçuk'ta ise 350 hektarlık bir alan etkilendiğini söyleyen Bakan Yumaklı, "Hep söylüyoruz. Bu hayatı sadece insanlar olarak biz yaşamıyoruz. Bu dünyayı paylaştığımız ekosistemdeki varlıklar maalesef bu yangınlardan etkileniyor, yok oluyorlar. Herkesin anlayışına, vicdanına ve insafına bırakıyorum. Çok şükür ki yanan herhangi bir ev yok, tesis yok. Bu da bu şekilde atlatılmış oldu. Tekrar geçmiş olsun diliyorum ve üzerine basa basa altını çize çize tekrar ifade etmek istiyorum. Yangın oluşturacak çok basit, küçücük bir ateşin bile çok büyük sonuçları olabileceğini lütfen unutmayalım. Hafta sonları olabilir, hafta içi olabilir, piknik, mesire yerlerinde belirtilen kurallara mutlaka uyalım. Girişi yasak olan, risk sebebiyle yasaklanmış olan alanlara girilmemesini özellikle riayet edelim. Bu çok önemli. Sonuç itibarıyla insanlar olarak üzerimize düşeni yaptığımızda aslında herhangi bir sorun olmayacak. Kamu kurumlarının bütün çalışanları, orman teşkilatımız, o alevlerin arasında hiç uyumadan, bu arkadaşlarımızın büyük bir bölümü bir yangından diğerine koşar vaziyette. Arkadaşlarıma, hava araçlarında her atışının, su atışının son derece önemli ve zamana karşı yarıştığını bilerek ustalıklarını konuşturan pilotlarımıza, bize destek olan bütün kurumlara, özel- kamu hiç fark etmez. Teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Yumaklı, Selçuk yangınının çıkış nedeniyle ilgili incelemenin sürdüğünü de vurguladı. (AA, DHA)

 
Yangını yerinden takip ediyor... Bakan Yumaklı İzmir'de!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uğur 30 Haziran 2024 Pazar 21:10

Hobi bahçeleri tarımı bitiriyor, ekip bicecek yer bulamıyoruz. Herkes tarlaları parselleyip hobi bahçesi olarak satma peşinde.

Yorumu oyla      0      0  
Wayda way 30 Haziran 2024 Pazar 08:16

Menderes yeni yapılaşma için uygun lokasyon Yakmala iyi bir rant kapısı açılmakta inşaatçılar hadi hadi yine iyisiniz

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yangını yerinden takip ediyor... Bakan Yumaklı İzmir'de!
İzmir'de etkili olan yangınlar sonrasında Tarım ve Orman Bakanı İbrahim ...
Meteoroloji'den İzmir için 'fırtına' uyarısı
Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü, İzmir genelinde beklenen kuvvetli rüzgarın ...
Teknoloji devinden Google Chrome uyarısı
Apple, son reklam kampanyasıyla, Google Chrome'un web tarama alışkanlıklarını ...
 
Depremden sağ kurtuldu, LGS'de birinci oldu
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023'teki depremlerde Kahramanmaraş'ta ...
İzmir'deki orman yangınlarından acı kareler...
İzmir'deki orman yangınlarından acı kareler...
İzmir raporu... 1 günde 22 yangın!
İzmir'de bugün 9'u orman dışında olmak üzere toplam 22 yangın çıktı.
 
Çeşme'de 21 düzensiz göçmen yakalandı
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, lastik bot içerisinde bulunan 2'si ...
Tire'de ormanlık alanda yangın çıktı!
İzmir'in Tire ilçesinde ormanlık ve makilik alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.
MSB: 5'i FETÖ mensubu 7 kişi yakalandı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollarla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva