HABERLER>GÜNCEL
24 Eylül 2011 Cumartesi - 17:27

İzmirli eczacılar sandık başında

İzmir Eczacı Odasının Olağan Seçimli Genel Kurulu başladı. Yeni başkan yarın seçilecek, şu an itibariyle mevcut başkan Sayılkan’a karşı bir liste yok.

İzmirli eczacılar sandık başında

Erkan İyigüngör/Egedesonsöz – İzmir Eczacı Odası yarın yeni başkanını seçiyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü Binası Bordo Salon’da olan Olağan Seçimli Genel Kurul çok sayıda eczacının katılımıyla başladı. Toplantıya eczacıların yanı sıra pek çok siyasetçi de katıldı. CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Erdal Aksünger, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve ev sahibi sıfatıyla Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan genel kurula konuk olarak katıldı. Ayrıca Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Varol Pabuççuoğlu, EDAK Başkanı Emre Bacanak, İstanbul Eczacı Odası Başkanı Semih Güngör, Ankara Eczacı Odası Başkanı Oğuz Ekincioğlu da meslektaşlarını genel kurulda yalnız bırakmadı.
 


Mevcut Başkan Tuncay Sayılkan açılış konuşmasında sağlık sisteminin kötüye gittiğini işaret etti. Sağlık hizmetlerinin gitgide paralı hale geldiğinden yakınan Sayılkan, aynı zamanda ülkede bir çok aydın insanın tutuklandığını, basılmamış kitapların yasaklandığını söyleyerek, “Sorgulamaktan, araştırmaktan korkan bir halk oluşturuluyor. İzmir Eczacı Odası olarak her platformda tavrımızı ortaya koyuyoruz. Farklı yaşam biçimlerine saygılıyız. Aydınlık bir gelecek için çalışmalıyız” diye konuştu.
 


Sayılkan’dan sonra söz alan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da, “Ben hayatım boyunca her alanda insanı dünyanın eksenine koydum. Eczacılık da merkezine insanı alan bir meslek. Bu yüzden böylesine bir meslek grubunun temsilcisi olan sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
 


“YEŞİL KARTLIYA DA PARALI BAKIM”
Toplantıda konuşan CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven de başkan Sayılkan gibi sağlık hizmetlerinin giderek kötüleştiğini iddia etti. Yeni sağlık sistemiyle artık yeşil kartlı hastalardan bile para istenecek duruma gelindiğini savunan Güven, “Vatandaşın bazı durumlardan bilgisi yok. Her türlü olumsuzlukta hekime, eczacıya yükleniyor. Emekli bir bakıyor ay başında maaşından 300 lira kesilmiş. Bu durumu sorgulayınca da sen ilaç almışsındır cevabı alıyor” ifadesini kullandı.
 


YÜREKLİ DURUŞ
Eczacı odalarının başarılı bir meslek grubu olduğuna değinen CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da, “Kazancına, itibarına göz dikmiş bir hükümete karşı her dönem dik duran eczacıları kutluyorum. Keşke bu toplantıya katılım daha fazla olsaydı. Bu hükümet sağlığı özelleştirmek istiyor. Ben özelleştirmeye karşı biri değilim, fakat sağlık, eğitim, güvenlik gibi temel kurumlar devlet eliyle yönetilmeli. Tüm bu olumsuzluklara rağmen halkımız mevcut hükümeti ödüllendirdi. Kendimize acilen bir özeleştiri yapmalıyız” dedi.
 


GERÇEK DEMOKRASİ OTURTULMALI
Şu an hapiste olan ve meclisteki görevine başlamayan hapisteki milletvekilleri için konuşan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da şöyle konuştu: “Gerçek demokrasi derhal oturtulmalı. Aday oluyorsunuz, seçime giriyorsunuz, seçimi kazanıyorsunuz, mazbatanızı alıyorsunuz fakat meclise kayıt yaptıramıyorsunuz. Bu nasıl iş? 12 Eylül öncesi sivil toplum örgütleri, odalar daha coşkuluydu. Maalesef aynı coşku artık yok. Eczacılığın gidişatı iyi değil. Hükümet sizi tahsilatçı gibi görüyor. Oysaki sizler mahallenin en saygın, en güvenilir insanlarıydınız. Sağlık sistemi giderek kötüleşiyor. Parası olmayan hastanın sokakta kalacağı bir dönemdeyiz”
 
İstanbul Eczacı Odası Başkanı Semih Güngör, eczalık sektörünün yıpratıldığından yakınırken, Ankara Eczacı Odası Başkanı Oğuz Ekincioğlu, SGK sistemiyle hem ekonomik hem de psikolojik erozyona uğradıklarını söylerken, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Varol Pabuççoğlu, sektörle işbirliğinin artacağını söyledi. Son olarak EDAK Başkanı Emre Bacanak da, yeni dünya düzeninde eczacıların standartlarını kendilerinin belirlemesi gerektiğinin altını çizdi.
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'da denizden çıkarılanlar şaşırttı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteğiyle Türkiye'nin gözde turizm ...
Polis midibüsü kaza yaptı: 13 yaralı
Kadıköy’de lastiğinin patlaması sonucu metrobüs yolunun bariyerlerine ...
Kural tanımayan sürücüye tepki!
Karşıyaka’da tek yön yolda, geri giden otomobilin altında kalarak ağır ...
 
Zehir tacirlerine darbe
Buca ve Konak’ta, uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda ...
Polis cinneti: 5 ölü, 1 yaralı
Kırıkkale’de görev yapan polis memuru Alaattin G. geçirdiği cinnet sonucu ...
Çılgın Proje’ye dava sinyali
AK Parti’nin İzmir’de temelini attığı Çılgın Proje ‘Konak Tünelleri’ yargıya taşınıyor.
 
5 kuşak bir arada
İzmir'de 96 yaşındaki Zehra Çimtalay, torununun torunu kucaklarken, 5 ...
Aliağa'da antik kente liman ve termik santral
1. dereceden SİT alanı olan ‘Kyme’ antik kentinin statüsü üzerine liman ...
General Lapanta’ya 'enkaz' sorgusu
Devlet Denetleme Kurulu raporu doğrultusunda ifadesi alınan Tuğgeneral ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva