HABERLER>GÜNCEL
24 Eylül 2011 Cumartesi - 14:44

Kural tanımayan sürücüye tepki!

Karşıyaka’da tek yön yolda, geri giden otomobilin altında kalarak ağır yaralanan ve hastanede 15 gün sonra yaşamını kaybeden pedagog Canay Çamlıbel'in çocukları Heval Çamlıbel Ginyol, Ruşa Çamlıbel ve Osman Armanç Çamlıbel kendilerine destek veren kalabalık bir grupla protesto gösterisi yaptı.

Kural tanımayan sürücüye tepki!

İZMİR- Kaza, geçen 5 Eylül'de Soğukkuya Zübeyde Hanım Caddesi'nde meydana geldi. Özel Ege Bilgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin sahibi, 3 çocuk annesi 66 yaşındaki Canay Çamlıbel, işyerine gitmek için yola çıktı. Bu sırada tek yönlü yolda kurallara aykırı olarak geri gitmeye çalışan Ergün Kal, yönetimindeki 35 DP 019 plakalı otomobille yolun karşısına geçmeye çalışan Çamlıbel'e çarptı. Ağır yaralanan Canay Çamlıbel, kaldırıldığı yoğun bakım ünitesinde verdiği 15 günlük yaşam savaşını kaybetti.
 
"ANNEMİZ MEZARDA SÜRÜCÜ DIŞARIDA"
Annelerini trafik terörüne kurban veren Heval Çamlıbel Ginyol, Ruşa Çamlıbel ve Osman Arman Çamlıbel, kural tanımaz sürücüleri ve onlara cesaret verdiğini savunduğu trafik yasalarını protesto etti. Annelerinin okulu önünde öğrenci ve yaklaşık 50'ye yakın kişi ile birlikte toplanan acılı kardeşler, ellerinde 'Hem 8'de 8 suçlu, hem de suç aletiyle hala aramızda dolaşıyor', 'Trafik kurallarına uymamak cinayete teşebbüstür', 'Trafik cezaları ağırlaştırılsın', 'Suçlu evinde, araba tamirde, annemiz kabirde' yazılı dövizlerle kazanın olduğu yere kadar yürüdü. Protestoya oğlu Baran Tursun'u polis kurşunuyla kaybeden Mehmet Tursun da destek verdi. Annelerini kaybetmenin acısını hala yüreklerinde taşıdıklarını belirten Heval Çamlıbel Günyol, "Bir gün siz de kural tanımaz bir sürücü kurbanı olabilirsiniz. Trafik yasası ağırlaştırılsın. Sürücü 8'de 8 kusurlu, ama dışarıda. Böyle kanunlar olmaz" dedi.
 
KENDİNİ EĞİTİME ADADI
Anneleri Canay Çamlıbel'in bir eğitim neferi olduğuna değinen psikolog Ruşa Çamlıbel, şöyle konuştu: "Ülkemizdeki yanlış trafik uygulamaları ile yıllardır mücadele eden, düzenlediği kampanyalar, topladığı imzalar ve verdiği derslerle yıllardır çocuklarını bu canavardan korumaya, kollamaya çalışan bu değerli insan ne yazıktır ki kendisi bu canavarın kurbanı oldu. Bizler kuralları çiğneyen bir sürücü nedeniyle annemiz Canay Çamlıbel'i kaybettik. Bizleri en fazla yaralayan da, bu denli sorumsuz bir sürücünün olayın akabinde serbest bırakılmış ve hala araç kullanıyor olmasıdır. Birden çok kural ihlali yaparak böyle bir insanın ölümüne yol açan, trafik raporlarında 8'de 8 suçlu görünen kişinin işlemiş oluduğu cürümün bedelini ödemesi bizlerin insanlık ve vatandaşlık duygularını, hak ve adalet kavramlarını onarılmaz biçimde zedeleyecektir. Bu elim olayın trafik canavarının biraz olsun engellenmesine vesile olmasını, canımız annemizin bizlere verdiği bu son trafik dersini iyi anlaşılmasını dileriz."
 
Konuşmaların ardından 3 kardeş ve diğer katılımcılar, üzerinde annelerinin adı yazan 'Kurallara uymama, cinayete teşebbüs, suçlu dışarıda, kınıyoruz' yazılı siyah çelengi kaza yerine bırakıp, sessizce dağıldı. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zerrin 25 Eylül 2011 Pazar 02:44

Yasalar mı??!!! Bu ülkenin ne hakimine, ne savcısına zerre kadar inancım kalmadı. Sokaklar, hakimlerin saldıkları suçlular ile dolmaya devam ediyor. Yazıklar olsun ki, Canay Hanımefendinin bu topluma verdiklerinin milyonda birini bu "katilin" vermediğine bahse girerim:(

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zehir tacirlerine darbe
Buca ve Konak’ta, uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda ...
Polis cinneti: 5 ölü, 1 yaralı
Kırıkkale’de görev yapan polis memuru Alaattin G. geçirdiği cinnet sonucu ...
Çılgın Proje’ye dava sinyali
AK Parti’nin İzmir’de temelini attığı Çılgın Proje ‘Konak Tünelleri’ yargıya taşınıyor.
 
5 kuşak bir arada
İzmir'de 96 yaşındaki Zehra Çimtalay, torununun torunu kucaklarken, 5 ...
Aliağa'da antik kente liman ve termik santral
1. dereceden SİT alanı olan ‘Kyme’ antik kentinin statüsü üzerine liman ...
General Lapanta’ya 'enkaz' sorgusu
Devlet Denetleme Kurulu raporu doğrultusunda ifadesi alınan Tuğgeneral ...
 
Ulukent’te su kesintisi
Menemen ilçesi Ulukent Mahallesi’nde 8. Cadde üzerinde bulunan pompa istasyonundaki ...
Türkiye ve ABD anlaştı!
CNN Türk'ün son dakika haberi gündeme bomba gibi düştü.
Ümit Yaldız yazdı!
Genel Yayın Yönetmenimiz Ümit Yaldız, Ulaştırma Bakanı ve İzmir Milletvekili ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva