HABERLER>SPOR
21 Ağustos 2024 Çarşamba - 10:55

İzmirli dünya ikincisinin yaşamı: Tarladan ringe!

İzmir'in Selçuk ilçesinde yaşayan çiftçi bir ailenin 4 çocuğundan biri olan Asmin Dinç (13), 3 yıl önce kardeşini götürürken merak saldığı Muaythai'de dünya ikinciliği başta olmak üzere çok sayıda başarı elde etti. Okulların kapanmasının ardından ailesine ait tarlada şeftali hasadı yapan ve aynı zamanda Türkiye Muaythai Şampiyonası için hazırlanan Dinç, "Tarladaki iş bitmek üzere, tarladan çıkıp ringe gideceğim. Kendime güveniyorum. Birinci olmayı hedefliyorum" dedi.

İzmirli dünya ikincisinin yaşamı: Tarladan ringe!

Selçuk ilçesinde yaşayan Zekiye Dinç (35) ve Kurtuluş Dinç'in (38) kızı Cumhuriyet Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Asmin Dinç'in kardeşi Baver Dinç (8), 3 yıl önce Muaythai sporuna başladı. Asmin Dinç, kardeşini antrenmanlara götürürken, bu spora merak saldı. Muaythai'ye başlayan ve kısa sürede yeteneği ortaya çıkan Dinç, 48 kiloda Afyonkarahisar'da katıldığı minik yıldız maçında milli takıma girdi. Milli sporcu Dinç, 2023 yılında 52 kiloda dövüştüğü Dünya Muaythai Şampiyonası'nda ise ikincilik kürsüsüne çıktı.

Başarılarıyla ailesini gururlandıran Dinç, okulların kapanmasının ardından ise ailesine ait tarlada şeftali hasadı yapıyor. Aynı zamanda 25 Ağustos'ta Muş'ta düzenlenecek Türkiye Muaythai Şampiyonası için hazırlanan Dinç, "Kardeşimi götürürken, bu sporu yapmak için heveslendim. Spora başladım ve İzmir'de birkaç maça çıktım. Daha sonra katıldığım Türkiye şampiyonasında çeyrek finali kazanarak 3'üncü oldum. Afyonkarahisar'da minik yıldız maçında milli takıma girdim. Geçen yıl da 52 kiloda minik bayan kategorisinde dünya ikincisi oldum" ifadelerini kullandı.

'KENDİME GÜVENİYORUM’
Asmin Dinç, "Ailece buradayız. Sezonun başından beri çalışıyorum. Anneme babama destek oluyorum. İnsan başta zorlanıyor ama sonradan alışıyor. Tarlaya saat 05.00'de gelip 12.30'da bırakıyoruz. Okullar kapanmadan önce hafta sonları çağla topluyorduk. Okullar kapandıktan sonra her gün tarlaya geliyorum. Bahçe işleri yoğun geçiyor. Kasa yapıyorum, ayakçı oluyorum, kova çekiyorum, şeftali topluyorum" dedi.

Muaythai sporunu çok sevdiğini ve şampiyonada birinciliği hedeflediğini belirten Dinç, "Tarladaki iş bitmek üzere, tarladan çıkıp ringe gideceğim. Kendime güveniyorum. Arkamda beni destekleyen antrenörüm, babam ve ailem var. Birinci olmak için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

'4 ÇOCUĞUM TARLADA BÜYÜDÜ'
Anne Zekiye Dinç de yaklaşık 20 yıldır şeftali işiyle uğraştıklarını belirtip, "Evlendik, eşimle beraber varımızı yoğumuzu bu işe verdik. İşimiz güzel gitti. Sonrasında çocuklarımız oldu. Kimisini tarlaya 3 aylıkken getirdim. İki ağacın arasına salıncaklarını kurup, burada büyüttüm. Asmin'i tarlaya getirdiğimde henüz süt içiyordu, süt tarlada bozulmasın diye toprağın içine gömerek saklıyorduk. Çok anımız var, 4 çocuğum tarlada büyüdü. Bu işten hiç gocunmuyorum. Asmin'inin de başarılarıyla gurur duyuyorum. Küçük yaştan beri beden gücü yüksekti ve bilinçli kullanarak bu sporda başarılı oldu. Kimse onun üzerine gidemiyor. Okula giderken normalde 'Dikkat et, kimse sana bulaşmasın' denir ben 'Kimseye bulaşma' diyorum. Evde şakayla karışık bana öğrendiklerini uygulamaya çalışıyor. İnşallah bu sporla ilgili güzel bir yere gelir. Beden eğitimi öğretmeni olmasını isterim. Daha da iyi yerlere de gelebilir ama benim gibi tarlalarda çalışacağına öğretmen olsun isterim" ifadelerini kullandı. (DHA)

 
Aydın'ın yangın raporu: 2 bin hektar küle döndü!
 
Motosikletli torbacı yakalandı: 11 bin hap ele geçirildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlkay Gündoğan'ın eşinden Barcelona hamlesi!
Transferde adı Galatasaray ile anılan Türk asıllı Alman oyuncu İlkay Gündoğan'ın ...
Anthony Nwakaeme'den Trabzonspor'a kötü haber!
UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda St. Gallen ...
Karşıyaka potasında 3 imza birden!
Basketbol Süper Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nin iddialı ekiplerinden Karşıyaka, ...
 
Süper Lig'de şampiyonluk oranları değişti
Trendyol Süper Lig'de 2. haftanın tamamlanmasıyla şampiyonluk oranları ...
Şampiyonlar Ligi play-off turunda sonuçlar
Şampiyonlar Ligi'nde play-off turu heyecanı başladı. Devler Ligi öncesi son aşamada 3 maç oynandı.
Göztepe maçından sonra karar... O isimler PFDK'ya sevk edildi!
PFDK sevkleri açıklandı. Olaylı Göztepe-Fenerbahçe maçı sonrası Göztepe ...
 
Galatasaray'da Barış Alper Yılmaz gelişmesi
Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Barış Alper Yılmaz, yaşadığı gıda zehirlenmesi ...
Karşıyaka potasına Şen'in yerine Tamsöz
Basketbol Süper Ligi ve Şampiyonlar Ligi'ndeki İzmir temsilcisi Karşıyaka'da ...
Fenerbahçe, Joao Pedro ile yollarını ayırdı
Fenerbahçe'de bir ayrılık daha yaşandı. Sarı-Lacivertliler, Brezilya asıllı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva