HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Eylül 2023 Cuma - 11:40

İzmir Şaşal Su ile yeniden buluştu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Şaşal Su Fabrikası açıldı. Açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu fabrika ile yepyeni bir hareket başlatıyoruz. Bu şehirde atıl bırakılmış tek bir kamu yatırımı bırakmayacağız. Her sokağını, her binasını değerlendireceğiz kentin. Bizim için milliyetçilik vatan millet sevgisi budur” dedi. Başkan Soyer ayrıca seçim vurgusu yaparak, “İzmir heyecanını kaybetti mi diye bir gazeteci sormuş. İzmir halkı ne heyecanını tüketir ne de İzmir’den vazgeçer. Hiç kimse heveslenmesin. İzmir o heyecanını her daim korur” dedi.

İzmir Şaşal Su ile yeniden buluştu!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Tarihi 1926’ya dayanan ve İzmir’in su denince akla gelen markası Şaşal Su, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İzDoğa’nın kuruculuğuyla yeniden faaliyetlerine başlıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘100 yıllık bir Cumhuriyet projesidir’ dediği Menderes’te bulunan Şaşal Su Fabrikası açılış töreni gerçekleştirdi. Törenin açılışında Hüsnü Şenlendirici ve ekibi dinleyicilere müzik ziyafeti yaşattı.

‘Suya Şaşal denir’ sloganıyla üretime başlayan tesis, ilk olarak 750 ml ve 330 ml’lik cam şişe imalatı yapacak. Pet şişe yapım çalışmalarının tamamlanmasıyla 0,5 litre, 1,5 litre 5 litrelik pet şişe dolumları da gerçekleştirecek.

Tesisisin açılış törenine CHP İzmir Milletvekilleri Rıfat Nalbantoğlu ve Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ve Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan katıldı.

Tören başlangıcında Şaşal Su’ya dair sinevizyon gösterisi seyircilere gösterildi.

Sahneye ilk olarak ev sahibi sıfatıyla Başkan Vekili Özkan çıktı. Özkan konuşmasında, “Çok güzel bir gün, yıllardan sonra Şaşal İzmir ile buluşuyor. 2011 yılından bu yana kapalı olan fabrika, İzmir Büyükşehir katkılarıyla yeniden faaliyete geçiyor. Çocukluğumuzun suyu Şaşal, İzmirlilerin su ihtiyacını yeniden karşılayacaktır. Bölgemize büyük bir getirisi ve istihdamı olacaktır. 91 yıllık cumhuriyet markası olan Şaşal Su markası Menderes’imize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

‘HİÇ KİMSE HEVESLENMESİN İZMİR HEYECANINI KAYBETMEZ’
Özkan’ın ardından sahneye çıkan Başkan Soyer, ilk olarak seçimlere dair mesaj vererek, “Çok mutluyum ve heyecanlıyım. İzmir markasının yeniden doğuşuna tanıklık ediyoruz. Dünya sanatçısı Şenlendirici ile bu açılışı yapmak gurur verici. İzmir heyecanını kaybetti mi diye bir gazeteci sormuş. İzmir halkı ne heyecanını tüketir ne de İzmir’den vazgeçer. Hiç kimse heveslenmesin. İzmir o heyecanını her daim korur ve İzmir’e sonuna kadar sahip çıkar” ifadelerini kullandı.

‘AÇILACAK 100 ESERDEN İLKİ'
Soyer, 100. yılda 100 proje mesajını tekrarlayarak, “91 yıllık bir cumhuriyet markası Şaşal Su fabrikasının açılışında sizinle birlikte büyük bir heyecan Cumhuriyetin 100. yılında açacağımız 100 eserin ilki. Tarihimizin önemli dönemecini yaşarken 99 yeni eser ile gurur duyuyorum” dedi.

‘SU ŞAŞAL DEMEK...’
Başkan Soyer, Şaşal Su’yun İzmir için önemine değinerek, “En lezzetli ve sağlıklı eserlerinden biri. 1 asır öncesinde Kazım Dirik Paşa İzmir Valisi olarak göreve geliyor. Girik şehrin su ihtiyacını karşılamak için açtı bu fabrikayı. 1932’de şişelenerek İzmir’e dağıtılıyor. Şaşal ismi suyla özdeşleşti. Bizim için su, Şaşal demek. Bugün de suya Şaşal denir diyoruz. İzmir’e kazandırdığımız yeni bir hizmetin dışında ahde vefa projesidir. Cumhuriyete vefamız, çocuklarımıza bırakacağımız bir mirastır. 140 milyon liralık yatırımla 10 ayda yenileyerek ayağa kaldıran ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Eski fabrika binaların birinde dün itibari ile üretime başladı. Birkaç ay içinde pet şişe üretimleri de başlayacak. Bu fabrikamız ayda 3,5 milyon litre satışa sunacak, çok yakında raflarda olacak. Şaşal adını duyduğunuzda bile mutlu oluyorsunuz. İzmir’in insanı kadir şinastır, değerlerini unutmaz.Su olmazsa hayat olmaz. İklim krizinin etkileri daha fazla hissediliyor. İzmir de bu gerçeği çok önceden görerek önlemler almaya başladık” ifadelerini kullandı.

‘BİZİM İÇİN MİLLİYETÇİLİK BUDUR’
Şaşal Su Fabrikası ile yeni bir hareket başlattıklarını belirten Başkan Soyer, Atatürk’ün fabrikaların kale olduğu sözünü hatırlatarak milliyetçilik vurgusu yaptı. Başkan Soyer, “Bu fabrika ile yepyeni bir hareket başlatıyoruz. Bu şehirde atıl bırakılmış tek bir kamu yatırımı bırakmayacağız. Her sokağını, her binasını değerlendireceğiz kentin. Bizim için milliyetçilik vatan millet sevgisi budur. Atatürk’ün söylediği gibi her fabrika bir kaledir sözü rehberimiz olacak, hiçbir kaleyi yıktırmayacağız. Şaşal Su Fabrikası bu kalelerin ilkidir. 99 yeni kale ile bütün ilçelerimize yayılacak. Son 4 yılda temellerini attığımız bütün projeler pırıl pırıl parlayacak. Hep birlikte cumhuriyetin ateşini ikinci yüzyıla taşıyacağız. Biz İzmiriz hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğiz hele cumhuriyetten asla vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyet çeşmesi olan Şaşal İzmir’e hayırlı olsun” dedi.

 
Sahte tüketici yorumlarına ceza geliyor
 
Tarım Kredi ilk akıllı marketini açtı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 22 Eylül 2023 Cuma 21:39

mevcut kaynakların ticaretini yapıp kurutacağınıza körfezi temizleseniz...

Yorumu oyla      2      8  
özgür 22 Eylül 2023 Cuma 19:15

İzmir de sizin olsun sömürün sonuna kadar bu şehrin dini sömüren insanlara karşı gösterdiği duyarlılığı sonuna kadar sömürün. Acınası haldesiniz. Bizi de muhalifler olarak acıklı hallere düşürdünüz.

Yorumu oyla      3      6  
Alen doğu gencer 22 Eylül 2023 Cuma 18:17

en ucuz damacana 50TL olmuş adam show falan diyor.

Yorumu oyla      6      3  
22 Eylül 2023 Cuma 16:51

Şovla alakası nedir? Yapsan suç, yapmasan suç! Ayrıca show ne?

Yorumu oyla      5      4  
Konak 22 Eylül 2023 Cuma 16:46

Büyük bir iş yapmakla öğünen CHP li belediye bilsinki unutulmadı zaten Şaşal suyu CHP li belediyecilik döneminde kapatılmıştı. ÖNCE KAYBETTİRDİLER şimdi bulduk diye İzmirliden kredi kazanmaya çalışıyorlar.

Yorumu oyla      7      8  
Vatandaş 22 Eylül 2023 Cuma 16:35

Piyasada kaç liradan sayılacak manda yoğurdu gibi olmasın?

Yorumu oyla      4      4  
Tansel 22 Eylül 2023 Cuma 15:23

Hayırlı olsun.

Yorumu oyla      6      4  
ERKAN 22 Eylül 2023 Cuma 14:28

belediye ŞAŞAL SU FABRİKASI BİLEMEDİM SHOW TİME

Yorumu oyla      5      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'dan 'hoş geldin bebeğim' hediyesi
Bergama Belediye’sinin sosyal belediyecilik anlayışı gereği bebek sahibi ...
Sakin şehir, sakin mekânına kavuştu
Dünyanın ilk Cittaslow Metropol pilot kenti İzmir’in “Sakin Mahalle”si ...
Dev festival başladı... Çeşme, Eylül'de başka güzel
Çeşme Belediyesi, “Çeşme Eylül’de başka güzel” sloganıyla düzenlediği ...
 
Selçuk'ta şenlik var
Selçuk Belediyesi 24 Eylül Pazar günü Gökçealan Mahallesi’nde düzenlenecek ...
Başkan Selvitopu'dan gazi ve şehit yakınlarına ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 19 Eylül Gaziler Günü ...
Konaklı kızlar Türkiye 2'ncisi!
Türkiye Şampiyonası’nda büyük bir mücadele vererek İzmir’e ikincilikle ...
 
Rengarenk görüntüler... Çeşme'de festival zamanı!
İzmir'in turistik ilçesi Çeşme'de 21-24 Eylül tarihleri arasında 'Akdeniz' ...
Öğrencilerden İlkkurşun ve Milli Mücadele Anı Evi'ne büyük ilgi
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş'in "Tarihe saygı" projesinin önemli ...
Başkan Gümrükçü kongre sonrası içini döktü: Beni tasfiye etmeye çalışıyorlar!
İl Kongresi’nde yaşanan kavganın arka planında kendisinin olduğu yönündeki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva