HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Eylül 2023 Perşembe - 16:52

Başkan Gümrükçü kongre sonrası içini döktü: Beni tasfiye etmeye çalışıyorlar!

İl Kongresi’nde yaşanan kavganın arka planında kendisinin olduğu yönündeki iddiaları reddeden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, kendisini partiden tasfiye edilmek istendiğini söyledi. Gümrükçü, “Tasfiye konusunu başlangıcı ilçe kongresi… Biz ilke koyduk, Karşıyaka’da uygulanan ilçemizde de olsun dedik. Bütün Çiğli'yi kucaklayalım dedik ancak olmadı. Bize tasfiye başlatıldığını düşünüyorum.  İlçe kongresi ile başladı bu. Siyasi tespit olarak söylüyorum, kavga olarak değil. Bu da il kongresinde bitti” dedi.

Başkan Gümrükçü kongre sonrası içini döktü: Beni tasfiye etmeye çalışıyorlar!

EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Gümrükçü, parti içinde yaşanan kongre süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

16 Eylül günü gerçekleştirilen ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile Şakir Başak’ın il başkanlığı için yarıştığı CHP İzmir Olağan İl Kongresi bir çok tartışmalara ev sahipliği yapmıştı. Özellikle seçimin gerçekleştirilme yöntemi olarak çarşaf/blok liste gerilimi yaşandığı kongre sürecinde salonda da partililer arasında yüksek gerilimler yaşanmıştı.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise Şakir Başak’ın listesinde kurultay delegesi olarak ismini yazdırmıştı. Çarşaf listeyi destekleyen Gümrükçü kongre salonunda yoğun bir şekilde afişlerini astırmıştı.

Kongrede yaşanan kavga sonrası olayın arka planında Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü olduğunu yönünde iddialar ortaya atılırken Gümrükçü süreç hakkında programda net açıklamalar yaptı.

BAZEN SAFLAR BİRLEŞİYOR, DEĞİŞİYOR
Gümrükçü yaptığı değerlendirmede “Örgütlü bir siyaset yapıyoruz. Birçok ilçede arkadaşlarımız var. Geçmişte 2015-2018 kongre süreçlerinde rekabetin içindeydim. Sonrası ise belediye başkanlığı süreci… Bir gün kendimi ‘ben 25 yıllık CHP’liyim’ derken buldum. Çeyrek asır olmuş. Böyle olunca dokunduğunuz insan sayısı çoğalıyor. Bu insanlar sizden politik önderlik bekliyorlar. CHP içinde taraflar kanatlar, ekipler, arkadaşlar vardır. Bunlarla çakışmanda kendi doğrularımızı ortaya koymaya çalışıyoruz. Dün de böyleydi bugün de böyle. Bazen saflar birleşiyor, değişiyor. Kocaoğlu ile tartışmalı kongre yaşadık, rakibim Deniz Yücel’di, il başkanı olduktan 1 hafta sonra koluna girip siyaset yapmaya devam ettik. Bizden kimsenin korkmasına gerek yok. İddialıyız. Genciz, enerjimiz var. Birçok şeyi yapabiliyoruz.  Olumlu düşünen büyük bir kalabalık var. Bu kalabalık Şakir Başak’ın aldığı oyla asla ölçülemeyecek bir kalabalık” diye konuştu.

BENİM YANIMDA DURMUŞKEN…
‘Destekleyenler oy verenlerle sınırlı değil ise nerede bu isimler?’ sorusuna yanıt veren Gümrükçü, “Sokaklarda, yollarda yürüyorlar. TV izlerken seni düşünüyorlar, partideler. Oy veren kişiler değil yani.  Bu insanlar iyi şeyler düşüyor sizinle ilgili. Dostumuz, arkadaşımız, bize elimizde büyüdü diyorlar. CHP’de 25 yıldır siyaset yapanlardan duyabilirsiniz bunu.  Beraber yaşıt olduğum arkadaşlarımız var milletvekili olanlar. Böyle bir yaşanmışlık var. Burada acıyı paylaşıyorsunuz. İnsanlar size karşı hak etmediği davranış gördüğünde tepki gösteriyor, daha iyisini istiyor. Sizden moral, çıkış istiyor. Biraz önderlik gereği bunlar oluyor. Biz süreçlerde kavgadan yana olmamışızdır. Aslnaoğlu’nun atanma sürecini hatırlayın, yönetimden olsun kim olursa olsun demiştim. Yani ‘şu olsun, bu olsun, lobi yapalım’ gibi çalışmalar içinde olmadım. Dışarıdan atanınca da sen olma demedik. Biz daha ilkeli bir süreç işlettik. Kongredeki duruşumuz da çarşaf liste olsundu. Şakir Başak örgüt emekçisidir, bu görevde de layığı ile yapabilir, ben il başkan adayı iken yanımda durdu, o da il başkan adayı iken ben onun yanında durmamazlık yapamam” dedi.

GERİLİM YAŞANMASIN DİYE ÇARŞAF LİSTE İSTEDİK
Çarşaf liste istemelerinin nedenine değinen Başkan Gümrükçü, “Biz çarşaf liste istedik. Gerilim olmasın diye istedik. Gerginlik yaşanmasın diye istedik. Seçim sonuçta bir gerginlik. Bunun sebebi ise demokratik olması. İzmir’in geleneği çarşaf liste… Son 30 yılda belki çarşafla yapılmamış en fazla 1 kongre vardır. Çarşaf örgüt içinde sürtüşmeyi azaltıyor. Alıyor, alamıyor ancak kimseyi suçlamıyor. Onun damadı delege oldu demiyor. Gençlik ve kadın kotası işliyor. Tüzükle çelişen bir yüküm oldu. Gençler giremedi mesela. Ya da avukatlar disiplin kuruluna giremedi. Yönetimden biri kadın kotası yüzünden düşmüş yedeklerden bir kadın yükselmiş, ancak Şakir Başak’ın listesinden biri girmedi” ifadelerini kullandı.

Örgütün kucaklaşma ile büyüyeceğini vurgulayan Gümrükçü, “2001 kongresinde Kemal Karataş, Alaattin Yüksel, Selçuk Ayhan… Üç liste çıktı, çarşaf liste yapıldı. Alaaddin Bey il başkanı oldu. 3 listeden gelen isimleri öyle iyi kaynaştırıp yönetti ki sayın Yüksel… 2002’de 24 milletvekili hakkı vardı. İzmir’de biz 16 vekil çıkardık. Bu kucaklaşma CHP’yi büyütür. Bizde bu nedenle çarşafı savunduk” diye konuştu.

BOYUM UZUN DİYE İHALE BANA KALMIŞ OLABİLİR
Çıkan kavgalar sonrası ‘neden sorumlusu olarak sizi işaret ediyorlar?’ sorusuna yanıt veren Gümrükçü “Algı üretme çabası var. Arıyorlar beni ama  seni kastetmedim diyorlar. Boyum uzun diye ihale bana kalmış olabilir. Ben CHP gençlik kolları ile içeri girdim. Gençlik kollarından gelen belediye başkanı olarak gençlik kolları ile içeri girdim. Bu bütün kongrelerde yapılıyor. Bornova'da belediye başkanı davulla zurna ile girdi, benim davulum zurnam yok diye mi böyle oldu? Kongreler şenliktir. Burada bir organize çaba var. Geçmişte de kavga oldu. Salonda da konuştuk, birileri içeri girdi dağıttı çıktı dedik. Geçmişte de vardı. Bir grup girer karıştırır çıkar. Bunlar var mı diye bizde baktık. Geçmişte Tuncay Özkan'ın yüzlerce kişi üstüne yürüdü ancak kimsenin burnu kanamadı. Ben il başkan adayıydım, kargaşa çıktı, kimsenin burnu kanamadı. Kimse bunları tasfiye mekanizması olarak kullanmadı” dedi.

ÇİĞLİ’DEN KİMSE KAVGAYI ÇIKARMADI
Olay esnasında kendisinin de ezilme tehlikesi yaşadığı söyleyen Gümrükçü, “Bir organize çaba gördüm ben videolarda. Vuran, kıran yok, siyasetçiyi hedef alan yok, kan akmamış.  Bende eziliyordum, ben de insanların arasında kaldım. Salih Özçiftçi ‘bana gel gel’ diyordu. Meğerse üstüme çullanıyorlarmış. Ben tüm görüntüleri inceledim. İsim isim belirlemede, hangisi oradan, buradan diye komisyonu kurulursa paylaşırım. Kime yakın olduklarını belirtirim. Çiğlili herhangi bir arkadaş kavgayı başlatan, kavgacı, kavgayı çıkartan, olayı provoke eden herhangi bir pozisyonda değil. Bunu tüm videoları izleyen biriyim. Ben CHP gençlik kolları ile salona girdim. Video kayıtlarında olayın içinde onlar olmadığını videoları inceleyen herkes görecektir. Sanırım konuşan arkadaşlar videoyu izlememişler” dedi.

YANLIŞ VARSA BULUP ATSINLAR 
Çiğli Gençlik Kolları Başkanı ve gençlik kolları örgütünün kavgayı çıkardığı iddialarını kesin bir dille yalanlayan Gümrükçü, “Salonda gördüm, gençlik kolları başkanı en öndeydi. İki slogan atıldı. Bir çarşaf liste, diğeri gençliğin umudu Kılıçdaroğlu. Özgür beyi konuşturmayan bizim arkadaşlar değildi, Özgür Bey başka tarafa bakarak konuştu. Arbede olduktan sonra sakinleşti sonra gençlik kolları başkanını gördüm. İl Gençlik Kolları Başkanı dedi ki gençlik kolları arbedeyi yatıştırmaya çalışıyor diye. Yanlış yapan varsa bulup tespit edip atsınlar” dedi.

KENDİMDEN ÖNCE PARTİMİ DÜŞÜNÜRÜM
Kavganın azmettirenleri arasında kendisinin çıkması durumunda ne gibi bir tutum sergileyeceği sorusuna yanıt veren Gümrükçü, kendilerinden emin olduklarını ifade ederken şunları söyledi:

“Şeriatın kestiği parmak acımaz. Parti disiplininden kimse kaçamaz. Ancak öyle bir şey olmadığı için içimiz rahat. CHP hepimizden büyük. Ben bu partinin gençlik kollarına 18 yaşımı doldurduğum gün üye oldum. O günden bu güne yaptığım tek şey CHP'nin ilkelerini büyütmek, İzmir gibi demokratik, özgürlükçü, kalkınmış, kültürlü kentler üretmek. İzmir'deki bu ortamı Anadolu’ya yaymak. 25 sene bunun için çalıştım. Kendimden  önce partimi düşünürüm.”

SİYASET UZUN SOLUKLU BİR İŞ
‘Kongre sonrasında Utku Gümrükçü’nün siyaset hayatı bitti söylemleri var, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna yanıt veren Başkan Gümrükçü, kendisiyle ilgili bir tasfiye sürecinin yaşandığını söyledi.

Gümrükçü şunları belirtti:

“Siyaset uzun soluklu bir iş. Bugün kazanırsın, yarın kazandığını sanırsın bakarsın kaybedersin, rakip sandığın dostun olur... Siyaset uzun soluklu bir iş… Çiğlililer niye çarşaf istiyor? Çünkü bloktan ağzı yanmış büyük bir Çiğli Örgütü var. Bir gelenek çünkü bu . Tasfiye konusunun başlangıcı ilçe kongresi. Biz ilke koyduk, Karşıyaka’da uygulanan ilçemizde de olsun dedik. Bütün Çiğli'yi kucaklayalım dedik, ancak olmadı. Bize tasfiye başlatıldığını düşünüyorum.  İlçe kongresi ile başladı bu. Siyasi tespit olarak söylüyorum, kavga olarak değil. Bu da il kongresinde bitti. Bundan sonraki süreç adaylık süreci… Delege olmadı, siyasi hayatı bitti diyorlar. Ben delege değildim belediye başkanı oldum. Kurultay delegesi olmasam da bir şey olmaz. Siyasette çok üzücü haberler gördük. İlçe belediye başkanları il delegesi, kurultay delegesi oldu, olmadı. Ben il delegesi oldum, daha seçim kurulundan yazı çıkmadan istifa ettim. Temsilde önemli şeylerdir bunlar ancak bir belediye başkanı için günlük şeyler” diye konuştu.

Kurultay delegesi olamamasının yerel seçimlerde adaylık sürecini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna yanıt veren Gümrükçü, “Sıfıra yakın etkiler.  PM'ye mi adaysın, değilsin o zaman delege olmasan ne fark eder. Belediye başkanlarına PM üyeleri karar verecek, vatandaşın anketi dikkate alınacak.  Delegelik sadece parti içi temsiliyet. Bizim görevimiz çöpleri toplamak vatandaşa hizmet etmek” dedi.

BİZİMLE GÖRÜŞMEK İSTEYEN HERKESLE SÜRECİ GÖRÜŞÜRÜZ
Kongre sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile iletişime nasıl bir diyalogları olacağını ve görüşüp görüşmeyeceklerinin sorulmasına yanıt veren Gümrükçü, “Bizimle görüşmek isteyen herkesle süreci görüşürüz. Başkanımızın ismi Tunç Soyer, her türlü konuyu görüşürüz. İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu, mazbatayı aldı, sandık açıldı, artık ekipler yok, İzmir'de CHP var. İzmir'de parti içi birliği nasıl sağlarız, örgütümüz nasıl daha uyumlu çalışır bunları konuşuruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI YORUMU: İLERİDE BİR GÜN OLARAK İSTERSEK…
Saat 11:00’de açıklama yapacağını duyurması sonrası sosyal medyadan çok sayıda gelen ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olun’ yorumları üzerine  ‘Neden isminiz bu şekilde geçiyor, düşünüyor musunuz’ sorusuna yanıt veren Başkan Gümrükçü, “Sağ olsunlar. Yaşımız genç, ileride bir gün olarak istersek, vatandaş da desteklerse oluruz. Siyaset ‘ben istiyorum’ diyerek olmuyor. İstişare ile ilerlerseniz sonuç alabiliyorsunuz. Biz belediye başkanlık adaylığımızı daha seçilmeden 2 dönem belediye başkanlığı yapmanın başarı olduğunu belirtmiştik. Ancak belediye başkanlığı da aklımda hiç yoktu. Başkan olmak ya da olmamak konusunda vatandaşa, arkadaşıma, beraber siyaset yaptıklarıma sormadan, genel merkeze sormadan, anket yapmadan almam bu kararı. Belediye başkanlığına gelene kadar bir büyüğümüzü destekledik Çiğli'de. Şartlar, arkadaşlar, ekip böyle karar aldı ve benim hiç aklımda yokken Çiğli gibi gelişmekte olan ilçede bu işi bir anda önümde buldum. Bugün bu görevi layıkıyla yapma peşindeyiz. Birçok arkadaşımız altına yazmış, onlarla konuşacağımızı söyledik. Siyasetçi halka kulağını kapatırsa başarılı olamaz” diye konuştu.

 
Aliağa Gemi Söküm Sayıştay raporunda… ‘Kontrol ve denetim yok’
 
Öğrencilerden İlkkurşun ve Milli Mücadele Anı Evi'ne büyük ilgi
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 21 Eylül 2023 Perşembe 22:24

ÇİĞLİ KAYIP !

Yorumu oyla      2      3  
Alo 21 Eylül 2023 Perşembe 21:50

Hedefin ne Tuncay Özkan’ı cm yapacaksın kendine dön ve bir anket yaptır ne olduğunu gör,mavişehir,yalıdan sana ekmek çıkmaz belki partide nefer olmayabilirsin dön ve bak

Yorumu oyla      3      3  
Karşıyakalı 21 Eylül 2023 Perşembe 20:02

Karşıyakayı örnek göstermişsiniz. Neresi örnek. Kötü örnek örnek değildir. Delege seçimlerinden başlayarak, ilçe seçimi ve il seçimine kadar bütün fırıldaklıklar Karşıyada ve delegelerin bir bölümünde görüldü.

Yorumu oyla      2      4  
Caner 21 Eylül 2023 Perşembe 19:26

Çiğlide belediye başkanliğini en iyi şekilde yapan bir isim örgütte herkademede alin teri olan biri meyve veren ağac taşlanir. Sen dikdur ve başarilariniz herkeze örnek olucaktir bundan eminim. Gelecek dönemde sizi çiğlide bayraği ta?icağinizdan hiç süpemiz yok kolay gelsin

Yorumu oyla      2      6  
izmirli 21 Eylül 2023 Perşembe 19:09

chp nin izmiri çantada keklik görmesinden dolayı atadığı bu başkanlar cho nin izmirde sonunu getirecek. Bunu yakında göreceğiz.

Yorumu oyla      3      4  
Tam Bir Hayal Kirikligisiniz 21 Eylül 2023 Perşembe 18:47

Gorevi layiki ile yapmiyorsunuz!Yardimciniz muhtar dovdu birtek aciklama yapmadiniz.Niye gorevden almadiniz ? Sirf bu mevzu sebebi ile Ugur Mumcu Mah birtek hizmet getirmiyorsunuz.Su Cigli'de kalici bir tek eseriniz yok.Ayda 2 kez Ankara'ya gidip oda oda CHP genel merkezdesiniz.Bir 6 ay daha tadini cikarin.Daha sonra Cigli ye 1 civi cakmamis Belediye Baskani olarak adiniz Eski baskanlar listesinde yer alacak.

Yorumu oyla      15      3  
Selvi Karabulut 21 Eylül 2023 Perşembe 17:19

Ne yapacaksın Mavişehir ile Yalı Mahallesini Çiğli''ye dahil etmeyi. Sizi tasfiye etmeye çalışmaları; İzmir bşb grup başkanlığına aday olacağınızda, önünüze Çiğli belediyesi grevi çıkardılar, siz de çekilmek zorunda kaldınız. Çok yüksek oranda zam yaptınız, tabii İmamoğlu''nun İstanbul''da gözü olmadıpı gibi sizin de Çiğli''de gözünüz yok. Daha yükseklerde gözünüz ama çok zor....

Yorumu oyla      6      4  
Çiğli çığlığı 21 Eylül 2023 Perşembe 17:14

CHP de belediye başkanı olmak çok kolaydır ama genel merkezde adamınız var ise kolaydır,ayrıca bu başkanlar atanması için genel merkeze ne katkıda bulunuyor halk biliyor izliyor gelecek zaman diliminde bu gidişe sandıkta son verecektir...

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer: İzmir’de 2026’da EXPO yapacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, makamında Almanya’nın İzmir ...
Torbalı Belediyesi işsizliğe savaş açtı
Torbalı Belediyesi 2019 yılından bu yana ilçede işsizliği azaltmak adına ...
‘Mavişehir'de sınır değişmez’ diyen Tugay’a Gümrükçü’den yanıt: Ailevi mirasımızı geri alacağız!
’80 Darbesi’nde kapatılan Çiğli Belediyesi’nin açıldığı dönemde yeniden ...
 
Menemen'de temizlik seferberliği!
21 Eylül Dünya Temizlik Günü için Menemen Belediyesi farkındalık çalışması ...
Vali Elban’dan Başkan Soyer’e iade-i ziyaret
İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç ...
Konak Belediyesi’ne e-Belediyecilik ödülü
Konak Belediyesi, Türkiye Bilişim Ödülleri’nin e-Belediyecilik kategorisinde ödül aldı.
 
Başkan Soyer, yatırım zirvesinde konuştu: Demokrasi olmazsa ekonomi olmaz!
Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) tarafından düzenlenen ...
İZSU'dan çevreci atak!
Flamingo Festivali ve 20. Türkiye Kuş Konferansı, Doğa Derneği ile İzmir ...
Cordelion MSM ödüllü yazarları konuk ediyor
Karşıyaka Belediyesi Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, gastronomi alanında ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva