HABERLER>GÜNCEL
12 Mart 2012 Pazartesi - 08:17

İzmir'in üç farklı yerine dev kampüs kurulacak

Bardakçı, "Dar mahalleler arasından geçilerek ulaşılan okulların, spor tesislerinden kültürel etkinliklere kadar bir çok eksiği var" diye konuşarak kente eğitim kampüsleri kurulacağını söyledi.

İzmir in üç farklı yerine dev kampüs kurulacak

İZMİR - İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, şehrin üç farklı kesimine dev eğitim kampüsları yapmak istediğini söyledi. Metropol sınırları içinde çok sayıda ortaöğretim kurumu bulunduğunu, bunların ise eğitim standartlarının altında faaliyet gösterdiklerini belirten Bardakçı, bu sebeple 5-6 ilçeye hitap edecek şekilde ve şehirden 10-15 km uzaklıkta dev eğitim kampusları kurmak istediğini dile getirdi. Bu kapsamda, ilk olarak Torbalı tarafında TCDD'ye ait 170 dönüm araziyi tespit ettiğini belirten Bardakçı, hazineden alınması halinde burayı tam donanımlı bir kampüs kuracaklarını söyledi.

YENİ ALANLAR

Özellikle şehir içinde, dar mahalleler arasından geçilerek ulaşılan okulların, spor tesislerinden tutun da kültürel etkinliklere kadar bir çok eksikliklerin bulunduğunu aktaran Bardakçı, "İzmir'in en azından 3 tarafına 3 tane temel büyük eğitim kampüsler yapılmasının uygun olacağı kanaatindeyim. Bunun da çalışmasını yapıyoruz. Verimli araziler, arsalar başka şekilde değerlendirilip, o bölgeye yakın yerlerde daha geniş, kampüs niteliğinde yeni alanlar oluşturularak eğitim alanları yapılabilir. Teknik ve ayrıntılı çalışma gerektiriyor. İmarla ilgili kısımlar mutlaka olacak. Bunlarla ilgili ortak çalışma gerektiren bir durum. Özel İdare'ye, belediyeye, Hazine'ye ait yerler var. Bunların takası konusunda, bazı değişiklikler yapılır. Bazı teknik sorunlara takılabiliriz. Bunları da inceleyip bir çalışma içine girilebilir" dedi.

Torbalı'da TCDD'ye ait arsa bulundu

Eğitim kampüsü için yer arayışına girdiğini aktaran Vefa Bardakcı, "Şehre yakın, 10-15-20 kilometre mesafelerde kamuya ait ya da başka kurumlara ait terk edilmiş alanlar, 100-150-200 dönüm araziler varsa, bunların tespiti için çalışma yapıyorum. Torbalı tarafında TCDD'ye ait 170 dönüm bir arazi tespit ettim. Daha çok sıcak bir konu, daha teknik çalışmasını yapmadık. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Eğer Hazine'den tahsisi alırsak, orayı eğitim kampüsü haline getireceğiz. Yani İzmir'e ve o bölgeye, 5-6 ilçeye hitap edecek 170 dönüm arazide dev bir kampus düşünüyoruz. Okul öncesinden tutun, bütün ortaöğretim kurumlarının, açık ve kapalı spor salonlarının, kültür merkezlerinin olduğu dört dörtlük bir kampus çalışması yapıyoruz. Bu tip çalışmaların daha verimli olacağını düşünüyorum. Şehir içinde dar alanlara sıkışmış ortaöğretim kurumları kampüsleri çıkartılabilir ama ilköğretimleri uzak yerlere götürmek yaş itibariyle çok mantıklı değil. " dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alper alper 12 Mart 2012 Pazartesi 15:57

Bir taraftan sizin döneminizde Gaziemirde en kör noktaya ulaşımı en zor şartlar özenle seçilmiş gibi aynı sokak içine üçüncü okulu açıyor o yetmez gibi birde yanına hastane yapılıyor.Şimdi sizin döneminizde yapılan bu sıkışıklık değil de ne?

Yorumu oyla      12      7  
Emre Ç. 12 Mart 2012 Pazartesi 12:45

Demokrat olayı tek taraflı düşünmemek gerek. O kampüs yıllardır orada ve o kampüs sayesinde bir çok kişi ekmek yiyor. Sıkışan trafiğin sorumlusu iki şeritli yolun bir şeridine araç park eden sürücümsü zaatlerdir ve bu konuda hiç ama hiç çalışmayan trafik ekipleridir. Yapılacak en mantıklı şey Üçyol'dan Tınaztepe'ye kadar raylı sistem götürmektir!

Yorumu oyla      20      13  
DEMOKRAT 12 Mart 2012 Pazartesi 09:34

Buca"da Yıllardan beri Faaliyet Gösteren Buca Eğitim Fakültesi ile Meslek Yüksek Okulunun Bir An Önce Tınaztepe Yerleşkesine Taşınması Gerekmektedir.Buca"nın Göbeğinde Kalan ve Aynı Zamanda"da Sıkışan Trafiğinin Tek Sorumlusu bu İki Okuldur.İlgililer Umarım Bu Önerimizi Dikkate Alırlar.

Yorumu oyla      21      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK sempatizanlarından belediye otobüsüne molotof!
Ballıkuyu Mahallesi'nde, içinde yolcu bulunan belediyeye ait yolcu midibüsüne ...
İstanbul'da AVM inşaatında facia: 11 ölü
İstanbul Esenyurt’ta bir alışveriş merkezi inşaatının şantiyesinde işçilerin ...
4+4+4 eğitim sistemi ne getirecek?
Zorunlu eğitim 12 yıla çıkaran teklif komisyonda kabul edildi.
 
Bucalı Alevilerden Sivas için zamanaşımı tepkisi
İzmir'de Alevi Kültür Dernekleri Buca Şubesi, Sivas katliamı davasının ...
Şemikler’de hemzemin geçit isyanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şemikler hemzemin geçidini yaya ve taşıt ...
Nükleer karşıtlarından İzmir'de insan zinciri
İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Nükleer Karşıtı Platform İzmir Bileşenleri ...
 
Önce çaldılar, sonra insafa geldiler
Alsancak'ta, camı açık unutulan minibüsünden 5 bin 600 TL'yi çaldıktan ...
'Türkler de depremi 25 saniye önce öğrenebilir'
Tokyo Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Honkura Yoshimori, bir yıl ...
'Manisalı gençler'e 16 yıl sonra işkence tazminatı
Manisa'da 1995 yılında polis tarafından gözaltına alınıp, gördükleri işkence ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva