HABERLER>GÜNCEL
11 Mart 2012 Pazar - 15:35

Şemikler’de hemzemin geçit isyanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şemikler hemzemin geçidini yaya ve taşıt trafiğine kapattı. 3 saat eylem yapan vatandaşlara çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.

Şemikler’de hemzemin geçit isyanı!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı’nca ortaklaşa tamamlanan Aliağa- Menderes Raylı Sistem Projesi kapsamında ulaşıma kapatılması gündeme gelen ancak mahalle sakinlerinin yoğun tepkileri sonrası yeniden açılan Şemikler Meydan Hemzemin Geçidi, büyükşehir belediyesi ekiplerince dün gece saat 02.00’de ulaşıma kapatıldı. Sabah kalktıklarında geçidin kapanmış olduğunu gören mahalle sakinleri, erken saatlerden itibaren kapatılan geçidin önünde beklemeye başladı. Vatandaşların tepkisi kısa sürede eyleme dönüştü. Çevik kuvvet ekipleri olay yerine gelerek gerginlikleri bastırmak istedi ancak vatandaşların öfkesi dinmedi.

Eylemden fotoğraflar için tıklayınız

 
VALİ YARDIMCISI DA GELDİ
İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk ve İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay da kapatılan hemzemin geçidin önüne gelerek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Bine yakın Şemikler sakini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na tepki gösterdi. Vatandaşlar “Sözünü tut Aziz Başkan. Altgeçit yapma sözü verdin ancak yolumuzu bile kapattın. Camiye gidemiyoruz. Öğrenciler karşıya geçemiyor ve tabutlarımızı karşı tarafa taşıyamıyoruz” diye haykırdı. Vatandaşlar hemzemin geçidin kapatılmasının önüne geçmek adına geçtiğimiz aylarda da farklı eylemlere imza atmış, aktif tren yolunu kapatarak Bandırma Treni’nin önünü kesmişlerdi. Aynı geçitte daha önce de intihar olayı yaşanmış ve Hacire Gezgin ismindeki genç kız tren altına atlayarak yaşamına son vermişti.

İZBAN seferleri 3 saat durdu
Tren yolunun vatandaşlar tarafından trafiğe kapatılmasıyla İZBAN seferleri 3 saat boyunca yapılamadı. Trenler eylem boyunca beklerken, TCDD devlet demiryolu seferlerinde de aksama meydana geldi. İZBAN seferleri 15.46 sularında, vatandaşların eyleme son vermesiyle yeniden başladı.

YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ KAPATTILAR
Şemikler Mahallesi Muhtarı Bahar Zengin, "Bu hemzemin geçit her iki mahallenin candamarı. Herkes bu yolu kullanıyor. Ayrıca yaklaşık 200 metre ileride bir alt geçit yapılıyor. İnşaatı henüz bitmedi 1.5-2 aya biteceğini söylüyorlar. O alt geçit bitmeden bize de herhangi bir haber vermeden gece yarısı yangından mal kaçırır gibi kapattılar" dedi. Yalı Mahallesi Muhtarı Ahmet Şentürk de araçların geçişi için bir çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.
 


SOYSAL: “HALK BUNUN HESABINI SORAR”
Vatandaşların tepki seline ortak olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AK Partili üyesi Sıdık Soysal da geçidin kapatılmasına tepki gösterdi. Soysal “Proje tamamlandığı dönemde, bazı ilçelerde durakların yer altına alınıp, bazılarında alınmamasını sınıf farkı olarak nitelendirmiştik. Karşıyaka’da alt geçit yapıp, Çiğli ve Şemikler’de yapmazsanız bu halkı ayrıştırıyorsunuz demektir. Emniyet ile vatandaşları karşı karşıya getirmeye kimsenin hakkı yok. Bu duraklar, yer altına alınmadığı sürece bu sorun hallolmaz. Sayın Başkan Kocaoğlu, 2009 seçimleri sonrasında alt geçit için namus ve şeref borcu vermişti. O sözü tutmasını istiyoruz. Yoksa Şemikler halkı 2014’de bu yapılanların hesabını soracaktır. Annesine acil şifa diliyorum ancak bir Büyükşehir belediye başkanı Şemikler halkının derdiyle de kederlenmelidir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 32 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Mart 2012 Pazartesi 19:22

mevcut olan tcdd banliyo hattını revize edip 10 yılda.....halkınıza metro diye yutturdunuz sonrada alel acele seçimlere yetiştirmek için alt yapı oluşturmadan seferleri başlattınız şimdide geçitleri kapattınız bol bol üst geçit yapıyorsunuz bakalım gelecek şeçimlerden öncede herhalde her vatandaşa birer çift kanat hediye edersiniz..malum uçmak için gerekecek.başka türlü karşıya geçemiyoruz.

Yorumu oyla      19      6  
GÜLER 15 Mart 2012 Perşembe 01:20

SAYIN AZİZ VE CEVAT BAŞKANLAR, KEYFE -KEDER DAVRANIŞLARINIZDAN DOLAYI,ŞEMİKLER HEMZEMİN GEÇİTİMİZ KAPANDI.BU NASIL BİR PROJE YA!! BİR SEMTİN HAYATINI YOK ETTİNİZ.ALT YAPI YAPILMADAN ŞEMİKLERİN BÜTÜN GİRİŞ VE ÇIKIŞLARINI KAPATTINIZ.BEN ARTIK CHP'DEN İSTİFA ETTİM,HABERİNİZ OLA.BEN İKİNİZİDE ALLAHA HAVALE EDİYORUM. MUSALLA TAŞINDA,TABUTUNUZDAN KAFANIZI KALDIRIP ' ŞEMİKLER HALKI SİZİ ÇOK ÜZDÜK,NE OLUR HAKKINIZI HELAL EDİN DİYE YALVARIN. ' BEN HELAL ETMİYORUM. 'DEDESİ ERİK YEMİŞ,TORUNUNUN DİŞİ KAMAŞMIŞ' SİZDEN SONRAKİ NESLİNİZE ARMAĞAN OLSUN.

Yorumu oyla      26      7  
Orhan Yılmaz 12 Mart 2012 Pazartesi 15:26

İzban'da mesai gidiş ve çıkışlarında üstüste tıkılıyor.Kentkart dökümlerine bakılarak hangi saatlerde çok yoğun oluyorsa o saatlerde sefer sayısı artırılamaz mı?İnsanlar yorgun argın bir de ayakta gidiyorlar.Ama bunu yapacak kadro ve yönetim göremiyoruz.Belediye sosyal hizmet verir ve herşeyde kâr amacı gütmez.

Yorumu oyla      21      7  
doğan 12 Mart 2012 Pazartesi 12:44

arkadaslar bunlar becerıksız bır beledıyenın yonetım bıcımıdır. ayrıca zamanında beledıyede meclıs uyesıyken we hala meclıs uyesı olan insanlar nıcın orda simdi eylem yapıyolar.bırazda mustahak sanırım

Yorumu oyla      28      11  
şemiklerim 12 Mart 2012 Pazartesi 12:23

yeni tanıtım bölgemizin adını koydular anadolu yakası,avrupa yakasına artık ulaşmak zorlaştı buyrun burdan yiyelim :)))

Yorumu oyla      42      8  
memur 12 Mart 2012 Pazartesi 11:32

Şehrin en güzel yerleri berlin duvarı gibi ikiye ayrıldı.Aynı problem bayraklı ve çiğli içinde geçerli.Yetkililer bir proğram çerçevesinde izbanı yer altına almalıdır.

Yorumu oyla      40      10  
35 buçuk 12 Mart 2012 Pazartesi 11:19

bu cahil insanların düşüncesine bi türlü akılsır erdiremiyorum ne yani akp gelince tüneli alttanmı yapacak tekrar çok komik :))) bunuda kullanıpta oya çevirmeyin maksat insanların kuzu gibi sessizliği kim gelirse gelsin kendi çıkarını düşünüyor.geçmiş olsun şemikler halkı yeni kuzuluklara

Yorumu oyla      37      21  
umıt 12 Mart 2012 Pazartesi 10:28

30 metre ileride üst geçit var diyorsun ama nergiz ve k.yakada da metro alltan geçiyor

Yorumu oyla      35      11  
inadına chp 12 Mart 2012 Pazartesi 10:20

ne yapalım kardeşim ağlayıpta gözümüzden mi olalım sizde körmü oy vermeseydiniz derse kocaoğlu şaşırmayın ey şemiklerliler

Yorumu oyla      24      14  
karşıyakalı 12 Mart 2012 Pazartesi 09:33

ha bakın bu halka müstahak, çünkü 5 yıl önce tabut taşınarak yapılan eyleme destek verilmemişti. yol kapandıktan sonra eylem yapmayı seçti. eğer bu halk 5 yıl önce yapılan protestolara destek olsaydı olay bugün bu halde olmazdı ve bostanlı-nergis-donanmacı istikametinde olduğu gibi modern alttan geçen metro hattına kavuşurdu.

Yorumu oyla      33      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nükleer karşıtlarından İzmir'de insan zinciri
İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Nükleer Karşıtı Platform İzmir Bileşenleri ...
Önce çaldılar, sonra insafa geldiler
Alsancak'ta, camı açık unutulan minibüsünden 5 bin 600 TL'yi çaldıktan ...
'Türkler de depremi 25 saniye önce öğrenebilir'
Tokyo Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Honkura Yoshimori, bir yıl ...
 
'Manisalı gençler'e 16 yıl sonra işkence tazminatı
Manisa'da 1995 yılında polis tarafından gözaltına alınıp, gördükleri işkence ...
Acılı kocadan adalet isyanı!
Kullandığı motosikletle giderken arkadan gelen otomobilin çarpması sonucu ...
Babasını şikayet eden komşunu bıçakladı
Bornova'da 17 yaşındaki O.G., çatıda kuş besleyen ve gürültü yapan babası ...
 
'PKK'nın Avrupa'daki beynine girmişlerdi'
KCK soruşturmasında Hakan Fidan ile birlikte ifadeleri alınmak istenen ...
Evinin salonunda kendini astı!
Bornova’da, psikolojik sorunları olduğu belirtilen 41 yaşındaki Erhan ...
İşte Türk kadınının halini anlatan son anket
Araştırmacı Adil Gür’ün Milliyet için yaptığı “Kadına Yönelik Şiddet” ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva