HABERLER>GÜNCEL
14 Kasım 2010 Pazar - 00:00

İzmir’’in gönlü zenginleri yola çıkıyor

Mağdur ve muhtaç insanların derdiyle dertlenen İzmirli işadamı, doktor, esnaf ve eğitimcilerden oluşan bin kişilik gönüllü ordusu bu bayramda da kurbanlarını ihtiyaç sahipleriyle kesecek.’

İzmir’’in gönlü zenginleri yola çıkıyor




İZMİR - Geçen yıllarda olduğu gibi bu bayramda da organize olan İzmirliler, topladıkları kurbanları 16 bin fakire ulaştıracak.

’‘Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’’ İzmir şubeleri, Kardelen Etüt ve Okuma Salonları ile birçok yardımlaşma derneğinin öncülüğünde toplanan kurbanlar için arife günü yola çıkacak gönüllü ordusu bayramdan sonra evlerine dönecek.

Bayramın ilk günü İzmir'de 750 gönüllü 6 bin 700 aileye kurban eti ulaştıracak. Aileleri tek tek ziyaret edecek olan gönüllüler, sadece et vermekle yetinmeyecek ailelerle hasbihal edecek. Geçen yıla oranla daha organize olan İzmirliler; Van'a 150 kişilik bir ekiple gidecek ve 2 bin 500 aileye ulaşacak. Yurt içinde ciddi organize olan İzmirliler, Afrika'daki yoksulları da sevindirecek. Hayırsever İzmirliler Tanzanya, Senegal, Kamerun ve Pakistan'da da kurban kesimi ve dağıtımı yapacak. Tanzanya'da 60 gönüllü bin 500, Senegal'de 10 gönüllü bin, Kamerun'da 15 gönüllü de bin aileye kurban eti dağıtacak. İzmirlilerin, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği aracılığıyla vaat ettiği kurbanlar da Pakistan'da 3 bin aileye ulaştırılacak.

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Sahil Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Güneş, kurban kesim ve dağıtım organizasyonuna katılan tüm gönüllülere teşekkür etti. İnsanların çoluk çocuğuyla, eşiyle, dostuyla, ailesiyle birlikte olmanın programını yaparken gönüllü işadamlarının, doktorların, esnafın, eğitimcilerin sadece Türkiye'de değil dünyada 'kimse yok mu?' diye serzenişte bulunanlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşayacağını belirten Güneş, "Kendisi için yaşamayan, bu milletin bekası için yanıp tutuşan gönüllü ordusu bayramını ötelerde, ailesinden, çoluk çocuğundan uzaklarda geçirecek. Değil kurban kesmeyi, kursağından yılda bir lokma dahi et geçmeyen insanların yüzünü güldürmek için yollara çıkıyoruz. Bizim yüzümüz o yüzlerin gülmesiyle tebessüm edecek" diye konuştu.
Kurban kesimine ve dağıtımına katılacak gönüllülerin yanında bağışlarıyla bu kutsi organizasyona destek çıkan İzmirlileri kutlamak gerektiğini kaydeden Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Türkcan, İzmir'den bin gönüllünün dünyada 16 bin aileye ulaşmasının önemini anlattı. Gönüllülerin aslında tarih yazdığını kaydeden Türkcan, "Hiçbir gaye gütmeden, insanların sadece 'Allah razı olsun' demesini bekliyoruz. Bu tür organizasyonları bundan sonraki yıllarda da düzenleyeceğiz" dedi.
İzmir'de 16 şubeleri bulunan Kardelen Etüt ve Okuma Salonları Genel Müdürü Mustafa Emiroğlu da, bayramın ilk günü 250 gönüllü ile bin 700 aileye kurban eti ulaştıracaklarını söyledi. Emiroğlu, gönüllülerin ilk gün evlerinde kurban kesmeyeceğini, topladıkları kurbanları dağıtacaklarını ifade eden Emiroğlu, ihtiyaç sahiplerini daha çok öğrencilerin ailelerinden belirlediklerini anlattı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul sporun da başkenti oluyor
İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti seçildi. Açıklamayı Avrupa Spor Başkentleri ...
Kurban etini nasıl pişirelim?
Asmaaltı'ndaki Adana Kebapçısı'nın ustası Nurettin Erkek, kurban ...
Erdoğan Time anketinin zirvesinde
Recep Tayyip Erdoğan Time'in anketinde tepeye oturdu. 4 günde 16'ncılıktan ...
 
Çiğli merhum başkanını andı’…
Çiğli Belediye Başkanlığı görevini yürütürken geçen yıl vefat eden Ensari ...
İnegöl'de polis cinnet: 1 şehit, 2 yaralı
Bursa'nın İnegöl İlçesi'ndeki Merkez Polis Merkezi'nde Suat ...
Protez bacağı uyuşturucu deposu!
İzmir'de zehir tacirlerine yönelik gerçekleştirilen 7 ayrı operasyonda ...
 
Hırsız yaşlı adamı şişledi!
İzmir'in Bornova ilçesinde hırsızlık amacıyla bir eve giren hırsız, ...
Karşıyaka’’da sokak köpeklerinin dostu bir Amerikalı
Uluslararası bir yardım vakfının direktörü olarak, Boston’’dan gelen ve ...
Kaza riski eve yaklaştıkça artıyor!
Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Genel Başkanı Dr. Ülkümen Rodoplu, ölümlü ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva