HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ekim 2011 Cuma - 16:51

İzmir’in 31. ilçesi 'Çandarlı'

Yakaladığı ekonomik ve ticari başarılarla son yıllarda adından söz ettiren Dikili İlçesi’ne bağlı Çandarlı Beldesi, ilçe olabilmek için İçişleri Bakanlığı’na başvurdu.

İzmir’in 31. ilçesi  Çandarlı

Fatih Yapar/Egedesonsöz/Özel-Yerel seçimlerden önce çıkan 5747 sayılı yasa ile Karabağlar ve Bayraklı İlçeleri ile birlikte İlçe sayısını 30’a çıkartan İzmir rekora koşuyor. Menderes’e bağlı Gümüldür-Özdere ile Seferihisar’a bağlı Ürkmez-Doğanbey beldelerinin birleşerek ilçe olma talebinin ardından ikinci talep Kuzey’den geldi. İzmir’in 31. ilçesi olmak isteyen Çandarlı, resmi girişim başlatırken ilçe statüsü kazanmak için düğmeye bastı.
 
Dünyanın en büyük 10 limanı arasına girecek olan Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nı bünyesinde sınırları içinde bulunduran İzmir’in Dikili İlçesi’ne bağlı Çandarlı Beldesi, İlçe olmak için kolları sıvadı. Gelişen ekonomik potansiyelinin karşısında belde statüsünden çıkmak isteyen Çandarlı, İçişleri Bakanlığı’na başvurdu. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü aracılığıyla bakanlığa başvuruda bulunan Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, resmi başvurunun yapıldığını söyledi.
 
ÇANDARLI KABINA SAĞMIYOR
Ankara’ya giderek İçişleri Bakanlığı’na ilçe olma başvurusunu bizzat yapan Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, “Resmi müracaatımızı yaptık. Çandarlı her geçen gün daha da büyüyor. Belde merkezimize sadece 1,5 kilometre uzaklıktaki Çandarlı Limanı’nın tanınmışlığı zaten Türkiye’yi aştı. Yaz aylarında nüfusumuz 80 bini buluyor. Bu rakamın 150–200 bine çıkmasını bekliyoruz. O da birkaç yıl içinde gerçekleşecektir. Beldemiz artık bulunduğu statüye yani bir anlamda kabına sağmıyor” dedi.
 
Beldenin altyapısının tüm genişleme ve büyüme koşullarına uygun hale getirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Dağdelen, “İlçe olma talebimizi yetkili yerlere ilettik. Bunun için gereken tüm kıstaslara uyuyoruz Tarihi, doğası ve ekonomisi ile Türkiye’deki birçok ilçeden öndeyiz” diye konuştu. Dağdelen, en kısa zamanda bu konuda sonuç almayı beklediklerini söyledi.

VEKİLLER DESTEK VERİYOR
Çandarlı’nın ilçe olmasıyla ilgili Ankara’ya ziyarette bulunan Belediye Başkanı Dağdelen’in İzmir milletvekilleri ile de görüştüğü konuyla ilgili destek istediği öğrenildi.Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’a da sunulması planlanan Çandarlı dosyası ile ilgili girişimler de başlatıldı. Bölgenin yapısını ve talebini iyi bilen milletvekilleri arasında yer alan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, “Bir yerin ilçe olması için belli bir nüfusunun olması gerekiyor. Gereken ekonomik ve coğrafi koşulları da sağladığı zaman gereken yapılır. Çandarlı’nın özel bir durumu var. Liman tam olarak faaliyete geçtiği zaman çok büyük bir ekonomik potansiyele sahip olacak. İzmir’de ayrıca Ayrancılar’ın da ilçe olma yönünde girişimleri var”dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 28 Ekim 2011 Cuma 18:15

fatih bey sizi tebrik ediyorum ilk günden beri haberlerinizi takip ediyorum ilk siz bulup yazıyorsunuz ilk sizden öğreniyorum kaleminizin güçlülüğü taktire laik izmirli bu gidişle sizi kaybedicek gibime geliyor istanbul basını bir yılmaz özdil daha kazancak gelir size teklif yakında başarılarınızın devamını dilerim

Yorumu oyla      19      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'dan Van'a 5 tırlık yardım eli
Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz hafta sonu Van’da meydana gelen deprem ...
Cumhuriyet Bayramı Bayraklı'da kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni çerçevesinde Bayraklı da düzenlenen ...
Sinan Baydar'a soruşturma yok
Siyasi faaliyetlerde bulunduğu gerekçesi ile hakkında inceleme başlatılan ...
 
Menemen Katı Atık Tesisi mahkemelik oluyor
Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen’de yapılması planlanan Katı Atık ...
Çiğli’den 4 yardım aracı yardım yola çıktı
Çiğli Belediyesi’nin Van’da meydana gelen depremden etkilenen depremzedeler ...
Aliağa'dan Van'a yardım eli
Aliağa Belediyesi’nin, Van’da yaşanan deprem felaketinin ardından başlattığı ...
 
3 bin 376 kişi itfaiyeci olmak için ter döktü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiyeci kadrosuna girebilmek için başvuran ...
Aziz Başkan’a Simav teşekkürü
Mayıs ayında 5.9’luk depremle sarsılan Simav’ın Belediye Başkanı, İzmir ...
Başkan Solak’a Milli Eğitim’den plaket
Çiğli Kaymakamı Dr. Mustafa Arı, eğitime yaptığı önemli katkılardan dolayı ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva