HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ağustos 2023 Perşembe - 12:25

İzmir Fuarı'na geri sayım!

İzmir Enternasyonal Fuarı görkemli bir açılış töreni ile 92’inci kez dünyaya merhaba diyecek. 1 Eylül Cuma günü başlayacak 92. İEF için Cumhuriyet Meydanı’ndan Kültürpark Lozan Kapısı’na kadar kortej düzenlenecek. Dans gösterileri, animasyon ekipleri, spor takımları ve 18 ülkeden gençlerle birlikte İzmirliler, İEF coşkusuna ortak olacak. Başkan Tunç Soyer, “Bu sefer ilk kez bir karnaval tadında kortej planladık. İzmir'de ses getirsin istiyoruz. İzmirlileri kortejimize davet ediyoruz ve bu dev şölenimize ortak olmalarını istiyoruz” dedi.

İzmir Fuarı na geri sayım!

İzmir’in simgelerinden İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl dev bir kortejle kapılarını açmaya hazırlanıyor. İzmir’in “2026 Avrupa Gençlik Başkenti Finalisti” olmasına özel “gençlik” teması ile 1-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek fuar, Cumhuriyetin 100. yıldönümünde, “Gençlik: Bugünün öncüsü” sloganıyla gençlerin vizyonunu ve enerjisini kente taşıyacak. Cumhuriyet Meydanı’nda binlerin toplanacağı kortej, kente büyük bir coşku yaşatacak. Kortejin ardından 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın resmi açılış töreni yapılacak ve 10 günlük serüven başlayacak.

Dev kortej
Kortej, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak. Süslenmiş bir otobüs öncülüğünde bando, dans gösterileri, gençlik toplulukları, spor takımları, İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları, balon zincirleri, çiçeklerle süslenmiş araçlar, dorsesinde dansçıların olduğu bir araç korteje renk katacak. 18 ülkeden gençler yerel kıyafetleriyle, Onur Konuğu İl Şanlıurfa ise halk dansları topluluğuyla kortejde yer alacak. 18.30’da başlayacak kortej, Atatürk Bulvarı yani Birinci Kordon’u izleyerek Gündoğdu Meydanı’na, oradan Ali Çetinkaya ve Plevne Bulvarı’nı izleyerek Kültürpark Lozan kapısında son bulacak.

Törenle açılacak
Kortejin ardından ise 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın resmi açılış töreni düzenlenecek. Törenle birlikte 92. İEF resmi olarak başlamış olacak. 10 gün boyunca konserler, etkinlikler, gençlik organizasyonları ve 7’den 70’e herkese hitap eden programlar fuar ziyaretçileriyle buluşacak.

Soyer’den İzmirlilere davet
İzmirlileri korteje davet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken İEF'nin 92.yılında gençliği çok daha fazla öne çıkarmak istedik. Gençliğin, eğlencenin, sanatın, kültürün yer alacağı çok keyifli bir buluşma olacak. Bu sefer ilk kez bir karnaval tadında kortej planladık. İzmir'de ses getirsin istiyoruz. Başlangıcından son gününe kadar hepimizi keyifli günler bekliyor. İzmirlileri kortejimize davet ediyoruz ve bu dev şölenimize ortak olmalarını istiyoruz” dedi.

92. İEF’de sponsorlar Folkart ve Migros
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından, Folkart ana sponsorluğu Migros etkinlik sponsorluğunda düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı, 10 Eylül tarihine kadar teknoloji, ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin her yaş grubuna hitap eden etkinlikleriyle İzmirlileri karşılayacak. Fuarın giriş ücretleri; tam 13 TL, öğrenci 5 TL olarak belirlendi. Kültürpark’ın tüm kapılarından giriş-çıkış yapılabilecek ve Fuar etkinlikleri 16.00 - 23.00 saatleri arasında düzenlenecek.

 
Bayraklı’da kadının gücü var!
 
Kayıp ekonomisti arama çalışmaları sürüyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Konak 31 Ağustos 2023 Perşembe 22:34

İzmir fuarının enternasyonalliği kaldımı? Nerede amerika, ingiltere,almanya, fransa, italya, japonya, japonya. Pakistan ülkelerimi pavyonları? Bizim 1960-1970 li yıllardaki fuarı arıyoruz. Şimdiki İzmir Büyükşehir Başkanının Fuar müdürlüğü yaptığı dönemden sonra fuarın performansı düştü

Yorumu oyla      4      4  
31 Ağustos 2023 Perşembe 12:48

panayır başlıyor. Sadece trafik, gürültü ve pislik. Alsancak'ta yaşıyorsan bittin..

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da kadının gücü var!
Kadınların üretim sürecine dahil olarak ev ekonomilerine katkı sağlamasını ...
Dikili'de festival 30 Ağustos coşkusuyla başladı
37. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali'nin açılışı 30 Ağustos ...
2 taşınmaz listede… Karaburun’da 16 milyonluk satış!
Karaburun Belediyesi, bünyesinde bulunan 2 arsa nitelikli taşınmazını ...
 
Selçuk'ta coşkulu Zafer Bayramı kutlaması
30 Ağustos Zaferi’nin 101. yılı Selçuk’ta Fener Alayı ve Melike Şahin ...
Çeşme büyük zaferi coşkuyla kutladı
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü Çeşme’de büyük bir coşkuyla ...
Menemen'de zafer konserleri!
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümü Menemen’de coşkuyla kutlandı. ...
 
Karşıyaka Çarşısı gelincik tarlasına döndü
Karşıyakalılar, bağımsızlık mücadelesi veren milletlere ilham olan büyük ...
Beydağ'ın kurtuluşuna özel festival coşkusu
Beydağ Belediyesi’nin 2 Eylül tarihinde düzenleyeceği geleneksel Beydağ’ın ...
Başkan Soyer’den imalı mesaj: Kur korumalı memleket peşindeyiz!
Seferihisar’da düzenlenen 'Akarca Atık Su Arıtma Tesisi Terfi Merkezi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva