HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ağustos 2023 Perşembe - 10:35

Başkan Soyer’den imalı mesaj: Kur korumalı memleket peşindeyiz!

Seferihisar’da düzenlenen 'Akarca Atık Su Arıtma Tesisi Terfi Merkezi Ve Deniz Deşarj Hattı' inşaatı temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Bugünlerde kur korumalı mevduat sistemi var. Kur nedeniyle mevduat sahipleri mağdur olmasın diye milletin parasının o mevduat sahiplerine aktarılmasıdır. Birileri mevduat sahiplerini korumaya çalışıyor. Biz de kur korumalı tarım, kur korumalı turizm, kur korumalı gençlik, kur korumalı çocuklarımız, kur korumalı vatandaş, kur korumalı memleket peşindeyiz! İzmir'e canla başla aşkla hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

Başkan Soyer’den imalı mesaj: Kur korumalı memleket peşindeyiz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulan "Cumhuriyet'in 100. yılında İZSU'dan 100 Proje" kapsamındaki yatırımlardan biri olan 'Seferihisar Akarca Atık Su Arıtma Tesisi Terfi Merkezi Ve Deniz Deşarj Hattı' inşaatı temel atma töreni gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar sahil şeridini korumak amacıyla hayata geçireceği “Seferihisar Akarca Atıksu Arıtma Tesisi Terfi Merkezi ve Deniz Deşarj Hattı” inşaatına başladı. Seferihisar Hıdırlık Mahallesi’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde düzenlenen temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Menderes Belediye Başkanı Erkan Özkan, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yurttaşlar katıldı. Törenin sonunda hattın ilk boruları denize indirildi. Büyük turizm potansiyeli bulunan Seferihisar'ın sahil şeridini korumayı amaçlayan proje kapsamında İZSU Genel Müdürlüğü, 95 milyon liralık yatırımla 2 bin 500 metrelik derin deşarj hattı ve yeni terfi hattı inşa edecek.



YETİŞKİN: TESİSİN KATKISINI NESİLLER BOYUNCA GÖRECEĞİZ 
Temel atma töreninde konuşmasını gerçekleştiren Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Seferihisar’ı değerli ve özel yapan ne önemli şey doğası ve kirlenmemiş denizleridir. Bu kadar büyük alanın korunması ciddi bir mesai istiyor. Zor ama başarıyoruz. 10 mavi bayraklı plaja sahibiz. Tek başımıza olsak bunları gerçekleştirmek çok zordu. Tunç Başkanımızın destekleri bizim için çok değerli. Altyapı çalışmaları çok zahmetli ancak en az görülen çalışmalardır. Etkisi 100 yıllarca sürer. Bugün açılışı yapılan merkezinde ilçemize katkısını nesiller boyu göreceğiz. Bugün olduğu gibi 10 yıl sonra da ilçemiz temiz denizleri ile ünlü olmaya devam edecek” dedi.



SOYER: GÜNÜBİRLİK SİYASET AÇISINDAN NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLİYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise altyapıya yaptıkları yatırımın gözükmese dahil önemli olduğunu belirtirken, “İZSU Genel Müdürlüğü'müzün Cumhuriyetimize armağan ettiği 100 projeyi sizlerle paylaşmıştım. Bunlar kentimizin geleceği için çok kıymetli ve İzmir’in su kaynağını koruyacak yatırımlar. Aynı Cumhuriyetimiz gibi topraklarımızın geleceğini teminat altına alacak yatırımlar. Bugün Seferihisar'da çok önemli bir yatırımı belki 10 yıldır hayalini kurduğumuz tesisin temelini atıyoruz. 4 yıl önce göreve geldiğimde vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda altyapı sorunlarının röntgenini çektik. Gördük ki altyapı konusunda birçok eksiğimiz var. 5 yıllık hizmet  süresinde altyapıya öncelik verdik. Bu yatırımlar vitrin projelerine değil toprağın altına gömülmesi anlamına geliyor. Aldığımız kararların günübirlik siyaset açısından ne ifade ettiğini biliyorum. Ancak biz kısa vadeli siyaset yerine güvenli yaşamı tercih ettik. Son 4 yılda kentin gelmiş geçmiş en büyük altyapı seferberliğini başlattık. Bu irademiz sayesinde İZSU'nun altyapı yatırımlarının bedeli 16 milyar TL oldu. İzmirliler için yerin altında nesillerce hizmet verecek yaşam destek sistemi kuruyoruz. 2023'de 7 milyar TL'lik yatırımla 230 kilometrelik yağmur suyu hattı daha yapacağız.” dedi.



SADECE SEYREDİLEN DEĞİL YÜZÜLEBİLİR KÖRFEZ
Körfezi dışarıdan seyredilen manzara değil yeniden yüzülebilir yaşam kaynağı haline getirmek için çalışma yaptıklarını ifade eden Soyer “2019 yılından bu yan 3 adet atıksu, 4 adet de paket atıksu tesisi hizmete aldık. Bunların toplam yatırımı 460 milyar TL. İzmir'in her bir noktasına kesintisiz ve sağlıklı su vermek adına 2 bin 400 kilometre içme suyu şebekesi yaptık. Yeni şehrimizin altında Ankara İzmir'den 3 kez gidip gelmeye yetecek kadar  içme ve kanalizasyon ağı örük. 4 yıl geçti gözle görülür hizmet yok diyenler; İzmirlilerin canını sokakta bulmadım. Anlatması da anlaşılması zor da olsa, görülse de görülmese de bu yoldan dönecek değiliz. Kaynaklarımızı İzmir'in asli görevine harcadık ve harcamaya devam edeceğiz. Bunu yapmak zorundayız çünkü benim her bir İzmirli kardeşlerime güvenli yaşam sözüm var. Seferihisar'a 400 milyon TL'lik yatırım yaptık. 30 yıllık içme su hattını ele aldık. Mevcut hattı tamamen yeniliyoruz. 249 kilometrelik içme suyu hattı inşa ediyoruz ve bunun 128 kilometrelik kısmını şimdiden yaptık.” diye konuştu.



KUR KORUMALI ÇIKIŞI
Soyer şunları söyledi:

İzmir'i ve Seferihisar'ı daha iyiye taşımak için tüm engelleri aşarak kentin altyapısını baştan sona güçlendirmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Bizler mazeret değil icraat üretmek için seçildik. Ne ülkemizin içinden geçtiği ekonomik kriz ne yaptıklarımızın siyasetin sığ sularına çekilme çabası çalışmalarımıza engel olamadı, bundan sonra da olmayacak. Bugünlerde kur korumalı mevduat sistemi var. Kur nedeniyle mevduat sahipleri mağdur olmasın diye milletin parasının o mevduat sahiplerine aktarılmasıdır. Kurdaki değişikliğe rağmen onların parası çarçur olmasın diye çalışan sistem. Birileri  mevduat sahiplerini korumaya çalışıyor. Biz de kur korumalı tarım, kur korumalı turizm, kur korumalı gençlik, kur korumalı çocuklarımız, kur korumalı vatandaş, kur korumalı memleket peşindeyiz! İzmir'e canla başla aşkla hizmet etmeye devam ediyoruz”.

2,5 KM'LİK DENİZ DEŞARJ HATTI
Seferihisar Akarca Atıksu Arıtma Tesisi Terfi Merkezi ve Deniz Deşarj Hattı Projesi turizm potansiyeli bulunan Seferihisar'ın sahil şeridini korumayı amaçlıyor. Proje kapsamında 95 milyon liralık yatırımla 2 bin 500 metrelik derin deşarj hattı ve yeni terfi hattı inşa edilecek. Seferihisar Atık Su Arıtma Tesisi’nden çıkan arıtılmış sular, proje sayesinde sahil bandının 1 kilometre açığına verilerek Seferihisar sahillerinin güzellikleri koruma altına alınacak.

Projenin 2023 yılı sonuna doğru tamamlanması planlanıyor.



SEFERİHİSAR'A 400 MİLYONLUK YATIRIM
2019 yılından beri İZSU Genel Müdürlüğü Seferihisar’a 400 milyon liralık yatırım yaptı. Bu kapsamda, ilçede 128 km içme suyu hattı ile 12 km atık su hattının yapımı tamamlandı. 175 kilometre dere temizliği yapılarak 56 bin ton malzeme çıkarıldı. İçme suyuna kesintisiz erişimi güvence altına almak amacıyla, 2 yeni içme suyu kuyusu açıldı. Sağlıklı içme suyunun her haneye ulaşması için Beyler Mahallesi’nde paket içme suyu arıtma tesisi yapılarak hizmete alındı. İZSU Genel Müdürlüğü’nün Seferihisar için projelendirdiği diğer 100 projeye yönelik çalışmalar da devam ediyor.

 
4 terörist ikna yoluyla teslim oldu
 
Bakan Şimşek'ten büyüme değerlendirmesi
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bir bilen 31 Ağustos 2023 Perşembe 19:48

Hayri isimli vatandaş İzmir deAziz Kocaoğlu döneminde yapılanları Türkiye’de hiç bir belediye yapamadı , bilmeden araştırmadan laf olsun diye boş yazma , istersen ver telefonunu yapılanları hemde Türkiye’de ilk defa yapılanları sana tek tek yazayım .

Yorumu oyla      2      4  
Hayri 31 Ağustos 2023 Perşembe 19:21

Ne hizmeti izmirli aziz ve tunç soyer gibi rezil eden başkan lar gelmedi enkaz hali merkez bile berbat bakım temizlik yok ama konser çalgı cengi den geri kalmıyorlar masallahlari var yalnız bide iyi mağduru oynuyorlar en iyi yaptıkları mağduru oynamak başka bisi yok izmurde

Yorumu oyla      3      3  
İZMİRLİ 31 Ağustos 2023 Perşembe 18:53

maaşları bile öderken zorlanan seferihisarın sebebi ne acaba

Yorumu oyla      4      3  
31 Ağustos 2023 Perşembe 17:09

Serkan'ın sanırım gözlerde problem var.

Yorumu oyla      2      6  
Taner D 31 Ağustos 2023 Perşembe 17:05

Harbi zihni sinir açıklamalar bunlar.Hiçbirşey yapadığının bahaneleri.İzmire bakınca değişen hiç birşey görmedim.Kendi halinde giden bir köy şehir modellemesi.Zaten yine CHP ye oy atacakların rahatlığı bu tavırlar.Yazık çok yazık.Uyan İzmir uyan...

Yorumu oyla      7      3  
tahsin 31 Ağustos 2023 Perşembe 16:06

yerler izmir yerler izmirli afiyetle yer

Yorumu oyla      4      6  
serkan 31 Ağustos 2023 Perşembe 14:42

yeter artık ya yeter ya yok kur korumalı ulke yok yatırım yaptık ulen yeter ya bir tek civini gormuyoruz sokaklarda en azından su sehır ıcınden gecen dereler cop ıcınde bunları temızlersın sokaklarda peyzaj çalışmaları yaparsın bunlar bile yok ya bunları yapmak için de mazota mı ihtiyacın var yeter ya yeter artık bekleöme secimleri çek git ya

Yorumu oyla      8      7  
Turgay Yavaş 31 Ağustos 2023 Perşembe 14:31

Seferihisar Çamtepe köyünün lağım suyu dereye akıyor, Tunç SOYER nerede ,İzsu her ay kati atik bedeli alıyor, nerede çevreciler ,konsere gelince para var

Yorumu oyla      4      6  
izmir 31 Ağustos 2023 Perşembe 11:34

hangi hizmet.. ortalık leş, arabalar arıza yapıyor, kentsel dönüşüm yok, 20 yılda içine ettiniz.. halen hizmet diyor siyasi söylemler yapıyorsun. bırak yemezler artık

Yorumu oyla      5      7  
Bravo! 31 Ağustos 2023 Perşembe 11:28

Ooo yeni bir proje daha

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da 101. yıla özel coşkulu konser
Ulusun kurtuluşuna ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun en ...
Torbalı'da zafer coşkusu kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı, Torbalı’da coşkuyla kutlandı. İlçe sakinleri, ...
Güzelbahçe'de 101. yıl kutlaması!
30 Ağustos Zaferi’nin 101. yıl dönümü, Güzelbahçe’de ‘Zafer Korteji ve ...
 
Başkan Engin'den 30 Ağustos mesajı: Bu Zafer bize armağan!
Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Narlıdere’de de 30 Ağustos Zafer ...
Meydan neydan zafer coşkusu!
Zafer Bayramı'nın 101. yılı dolayısıyla kentin meydanlarında kutlamalar meydana geldi.
İmzalar atıldı... Konaklı öğrencilerin yüzü gülecek!
İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası’yla protokol imzalayan Konak ...
 
On binler akın etti... Aydın'da Zafer coşkusu!
Aydın, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan büyük ...
Süperstar, Zafer Bayramında Aliağa’yı salladı!
Aliağalılar Büyük Zafer’in 101.yaşını fener alayı ve süperstar Ajda Pekkan ...
Balçova'da enternasyonal Zafer coşkusu!
Balçova’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ile Uluslararası Halk ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva