HABERLER>EKONOMİ
24 Eylül 2011 Cumartesi - 15:44

İzmir "Digital Arşiv Kenti" olacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'i 'Digital arşiv kenti' yapacaklarını, kurumların evrakların dijital ortama aktarılmasını İzmirli gençlerle birlikte gerçekleştireceklerini belirtti. İzmir-Ankara hızlı tren ihalesinin bu yıl tamamlanacağını belirten Yıldırım, "Hiç kimse vazgeçilmez değildir" mesajı verdi.

İzmir  Digital Arşiv Kenti  olacak

İZMİR- Türk Telekom iştiraklerinden AssisTT A.Ş'nin İzmir lokasyonu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla açıldı. Açılışa, Türk Telekom CEO'su Gökhan Bozkurt, AssisTT Genel Müdürü Adil Zembat, Avea Müşteri Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orçun Onat, Türk Telekom Batı-1 Bölge Müdürü Yücel Yaşar ile AKP İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli ile Nesrin Ulema katıldı.
 
Avea Müşteri Hizmetleri'ne gelen çağrıların cevaplanacağı ve ilk etapta 100 kişiye istihdam sağlayacak çağrı merkezi İzmir'den tüm Türkiye'ye hizmet verecek. Açılışta konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Binali Yıldırım, işe yeni başlayan gençleri tebrik ederek başladığı konuşmasında çağrı merkezlerini her tarafa yaydıklarını bildirdi. Bakan Yıldırım, "İzmir büyük şehir. Mütevazı bir çağrı merkeziyle avutamazsınız. Merkezleri ve çalışanları artıracaksınız" dedi.
 
Yıldırım, iktidarları döneminde Türkiye'yi erişilen, ulaşılan bir ülke haline getirdiklerini belirterek ülkenin Cumhuriyet'in 100'ncü yılına hazır hale geldiğini savundu. Havayolu kullanımının tabana yayıldığına işaret eden Yıldırım, hızlı tren yatırımlarında da önemli aşamalar kaydedildiğini vurguladı. AB üyesi 27 ülkeden 5'inin hızlı tren kullandığını, Türkiye'nin de hızlı tren atılımı yaptığını anlatan Bakan Yıldırım, "AB ister istesin, ister istemesin. Türkiye kendi yolunu kendi çiziyor" diye konuştu.
 
HIZLI TREN İHALESİ YIL SONUNA KADAR
Yıldırım, İzmir ile ilgili hızlı tren projelerine değinirken hızlı trenle Türkiye'nin şehirlerine birer birer yayılmaya başladıklarını vurgularken, şöyle konuştu:
 
"Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, şimdi sırada Ankara-İstanbul, Ankara-Sivas var. Bunların da inşaatı devam ediyor. Ama ilklerin şehri İzmir bundan mahrum mu kalacak? Şimdi İzmir-Ankara yüksek hızlı tren projesini de bu sene ihale ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Artık İzmir-Ankara 3 saat. Bilemedin 3.5 saat. Otoyol da yapılıyor. O da bitince 3 saat de o. İster İstanbul'a git, ister Ankara'ya git. Gün batmadan üç şehri dolaşabileceksiniz. Hizmet dediğin böyle olur."
 
FABRİKA DEĞİL BİLİŞİMLE İSTİHDAM
İzmir'e yatırımları sürdürürken diğer yandan da gençlerin istihdamı için çalışma yürüttüklerini anlatan Yıldırım, "En kolay iş nasıl bulunur? Bilişimle. Fabrika yapmak uzun iş, çok masraf edeceksin. Makinalar, fabrika binaları, büyük büyük arsalar. Yapacaksın sonunda 60, bilemedin 100 kişi çalışacak. Ama burada 300, 500 kişiyi iş yapacak hale getiriyoruz. Maliyeti de fabrika kurmaya göre 10'da 1. O halde bu çağrı merkezlerinin sayısını İzmir'de artırmamız lazım. Hem sayısını, hem çalışan sayısını artıracağız" dedi.
 
"İZMİR DİGİTAL ARŞİV KENTİ OLACAK"
Sadece çağrı merkeziyle yetinmeyeceklerini de anlatan Yıldırım, "Yine söz verdik, onun adımını yıl sonuna kadar atıyoruz. Digital arşiv kenti. Bu da nereden çıktı demeyin. Bu ahir zaman işi. Bu iş şöyle" dedi. Şirketlerin, kurumların evraklarının hepsinin taranarak digital ortama aktarılacağını aktaran Yıldırım, "Bu da muazzam bir iş yükü. İzmir'in gençleriyle bunu yapacağız. Binlerce gencimiz Türkiye'nin dijital arşiv sistemini oluşturacak" bilgisini verdi.
 
"HİÇKİMSE VAZGEÇİLMEZ DEĞİLDİR"
Daha önce vatandaşın bir şikayetini telefonla anlatacağında azarlandığını, ancak şimdi bir çağrıya yanıt verme süresini 20 saniyeye indirdiklerini hatırlatan Yıldırım, konuşmasını siyasi mesajlarla sürdürdü:
 
"Bu bir lütuf değil boynumuzun borcudur. Bu millet yemiyor, içmiyor, biriktiriyor, vergi veriyor, bizlere maaş veriyor. Görevimiz sizleri başımızın üzerinde taşımaktır. Bundan başka hiçbir hakkımız yok. Milletvekillerinin işi de bu, bizim de işimiz bu. Kimse afra tafra yapmasın. Yetkiyi veren alır da. Vatandaş seni seçtiyse ona gözünün içi gibi bakacaksın. "Emrin ne, ne istiyorsun', hatırını soracaksın. İhtiyacını göreceksin. "Artık ben buraya geldim vatandaşla işim olmaz' diyemezsin. Bunlar sayılı günler, göz açıp kapayıncaya kadar gidiyor. Sandık gelip ortaya kondu mu bizi de sancılar tutuyor. İyi hizmet verdiysen vatandaş 'buyur yola devam' diyor. İzmir bunu iyi bilir. Hizmet eden her zaman bu milletten karşılığını fazlasıyla almıştır. İşte bakın Ak Parti'ye. 34.5, 40 ve 47 ve nihayet 50. Kara kaşımıza, adımıza, şanımıza mı meraklı bu millet? Bu millet yapılan hizmete oy veriyor. Vatandaşların beklentilerine ne kadar karşılık verdin ona bakıyor. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. İş yapan hizmet eden desteğini artırarak seçilir."
 
BOZKURT: EN HIZLI BÜYÜYEN ŞİRKET
İstihdam yaratmaya verdikleri önemi vurgulayan Türk Telekom CEO'su Gökhan Bozkurt, çağrı merkezleri sektörünün istikrarlı bir büyüme gösterdiğini anlatarak "AssisTT ise sektörün en hızlı büyüyen en dinamik şirketi konumunda. İzmir'de açılan çağrı merkezi de hem istihdam yaratacak, hem de bölgenin kalkınmasına katkıda bulunacak" diye konuştu.
 
AVEA'NIN HEDEFİ 300 İSTİHDAM
İstanbul, Ankara, Erzincan, Bingöl ve Düzce'nin ardından çağrı merkezi hizmetini İzmir'de de vermekten mutlu olduklarını kaydeden Avea Müşteri Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orçun Onat, AssisTT ile Erzurum'da başlattıkları işbirliğinin İzmir'de sürdüğünü belirtti. İlk etapta 100 kişinin istihdam edildiğini aktaran Onat, hedeflerinin müşteri temsilcisi sayısını kısa sürede 300'e çıkarmak olduğunu dile getirdi. Onat, "Bunun dışında İzmir'de 60 olan Avea İletişim Merkezi sayımızı 70'e çıkarmayı planlıyoruz. Buna paralel olarak istihdamımızın da artmasını öngörüyoruz. Avea'nın İzmir'e yaptığı network yatırımı ise; 2011 yılı sonu itibariyle 25 milyon TL'ye ulaşmış olacak" bilgilerini verdi.
 
Assist Genel Müdürü Adil Zembat, "İzmir lokasyonumuz da diğerleri gibi büyüyecek. Böylece AssisTT, İzmir ekonomisine aylık milyonları bulan bir sıcak para jenere ederek hatırı sayılır bir katkı sağlayacak" dedi.
 
Tören, konuşmaların ardından kurdele kesimi yapıldı. Çağrı merkezi koltuğuna oturan Binali Yıldırım, Batman'dan arayan Astsubay Emre Koca'ya fatura bilgilerini söyledi ve bir süre sohbet etti. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kozak'ın fıstığını Bergama'nın Tulumunu Sofralara Taşıyacak
Koza Grubu, sosyal sorumluluk düşüncesiyle hayata geçirdiği ATP Gıda ile ...
Eker: Türkiye büyük bir güç olacak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, amaçlarının sadece ...
Bakan Eker: "İzmir herşeye layıktır"
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeni makine ve ekipmanların üreticiye ...
 
Altın düşüşe devam ediyor
Küresel büyümeye yönelik kaygılar altın fiyatlarını düşürüyor. Altının ...
Kocaoğlu'ndan bakanlara Bayındır postası!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti ve CHP’nin siyasi ...
Erkunt Traktör Ege'de vites büyüttü
Erkunt Traktör, özellikle bağ, bahçe ve tarla için çiftçinin beklentileri ...
 
'Ete ve süte müdahale kurumu kurulacak'
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, et ve süt piyasasında 'fiyat ...
8 ayda 22 milyon turist geldi
Türkiye'ye gelen turist sayısı ilk 8 ayda yüzde 10.45 artışla 21.7 milyon oldu.
İTO'nun, Çeşme için SİT raporu Bakanlık'ta
Çeşme’de 2006'da yapılan SİT alanları çalışmasının mahkemece durdurulmasının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva