HABERLER>EKONOMİ
23 Eylül 2011 Cuma - 13:34

Kocaoğlu'ndan bakanlara Bayındır postası!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti ve CHP’nin siyasi mücadelesine sahne olan Bayındır ve Ödemiş’teki üreticileri örnek göstererek ince mesajlar verdi. Kocaoğlu, “Bölgenin kalkınmasının da birinci etken belediyedir” dedi

Kocaoğlu ndan bakanlara Bayındır postası!

Fatih Yapar/Egedesonsöz -  Bu yıl 7. si düzenlenen Agroexpo Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı açıldı. Fuar 1-2 ve 3 Nolu hollerde hizmet edecek olan fuarın açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Milletvekilleri Ali Aşlık, İlknur Denizli, Mehmet Tekelioğlu, CHP Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın,  Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, sektör temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda çiftçi katıldı.
 
BAYINDIR VE ÖDEMİŞ VURGUSU
Fuarın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  belediyenin yaptığı tarım ve hayvancılık konularındaki çalışmalardan bahsetti. Konuşmasında sözü AK Parti ve CHP’nin siyasi mücadele yaptığı ve çiçek alımları ile gündeme gelen Bayındır ve Ödemiş İlçeleri’ndeki üreticilere getiren Kocaoğlu, “İzmir’in ihtiyacı olan mevsimlik çiçek ve ağaçları üreticiden alıyoruz. Çiçekleri Bayındır ve Urla Bademler’den, fidanı ise Ödemiş ve Bademli’deki çiftçiden temin ediyoruz. Bu ilçeler ve bölgeden yaşayan halk kalkınmış ise bunun olmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi 1. sırada rol oynamıştır Bu durumu çiftçiler zaten biliyor. Açılışa katılan sayın bakan ve protokolün de bilmesini istiyorum” dedi.
 


160 BİN ÖĞRENCİYE SÜT
 Bu zamana kadar hiçbir siyasetçinin düşünmediğini yaparak İzmir’deki köylerde bulunan ova yollarını asfaltladıklarını anlatan Kocaoğlu, “Şu anda köy yollarının yüzde 95’ine yakını asfalt oldu. Çiftçiler bağ ve bahçelerine günün her saatinde gidiyor. Köy ve ova yolları şehir içi yollara benzemiyor. İçine girdikçe yeni yollar, yeni yerler çıkıyor. Belediye olarak Tire’deki süt üreticilerine de büyük destek oluyoruz. Okullarımızda 160 bin dar gelirli öğrencimize süt dağıtımı yapıyoruz. Bu proje dört yıldır da devam ediyor. İzmir’de süt üreticileri biraz olsun nefes alıyorsa belediyenin büyük katkısı sayesindedir” diye konuştu. Kocaoğlu jeotermal kaynakların kazanılması çalışmaları ile Seferihisar bölgesinde 2 bin metrekare serayı termal enerjiye dahil ettiklerini söyledi.. Kocaoğlu esas amacın sürdürülebilir hizmet olduğunu ifade ederken Tarım Bakanı Eker’den İzmir’e daha fazla katkı koymasını talep etti.

 

BÜYÜK DESTEK
Ege Bölgesinin tarım ve hayvancılık kapasitesinin farkında olduklarını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İzmir’e büyük destek verdiklerini söyledi. Göreve geldiklerinde 45 milyon TL’lik desteği bu zamana kadar geçen sürede 160 milyon TL’ye çıkardıklarını anlatan Eker, “ İzmir’de 77 adet tarıma dayalı sanayi üretim tesisi açtık. Bunun yüzde 50’sinin maliyetini karşıladık. Yatırımda ortaklığımız var fakat kar’a ortak olmuyoruz. İzmir’de tarım alanında 20 milyon 300 bin TL’lik destek verdik. Ayrıca 31 tarımsal kalkınma kooperatifine 23 milyon TL’lik katkımız oldu. Buralarda 700 aileye istihdam olanağı sağladık” dedi. Eker ayrıca, Türkiye’nen 24 milyon metrekare ekili arazisi olduğunu buradan 62 milyar dolarlık gelir elde ettiklerini söyledi. Eker ayrıca Türkiye’nin kendi iktidarları döneminde bu rakamın 23 milyar dolar olduğunu dünyada da 11 sırada olduklarını vurguladı.

150 BİN ZİYARETÇİ
Yıllık tarım ihracatı potansiyeli 1.2 milyar dolar olan İzmir Bölgesi tarım sektörünün bu dev buluşmasına ev sahipliği yapacak. Fuarla eşzamanlı olarak 2010 yılında gerçekleştirilen alım heyeti organizasyonlarının daha da güçlendirilerek bu yılda da gerçekleştirilmesi planlanırken fuara bu yıl yurtiçi ve yurtdışından 150.000’in üzerinde ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Yurt içinden, düzenlenen organizasyonlarımızda, Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri, Ziraat Odaları, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri, Tarım Kredi Kooperatifleri, Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği ve 27 Bölge Sulama Birlikleri, Muhtarlıklar, Çeşitli Dernek ve Sivil Toplum Örgütleri, Önder Çiftçi Grupları, Tarım ve Hayvancılık sektörüne yatırım yapmak isteyen profesyoneller, Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Belediyeler, Kaymakamlıklar, Ziraat Mühendisleri Odaları, Veteriner Hekimler Odaları ve Üniversiteler ile birlikte sürdürülen çalışmalar kapsamında otobüslerle profesyonel ziyaretçi getirilmesi planlanıyor.
 
Tarım İthalat ve İhracat Günleri
Aralarında Finlandiya, Fransa, Rusya, Cezayir, Lübnan, Irak, Bulgaristan, İngiltere, Romanya, İsviçre, İtalya, Fas, Yunanistan, İran ve Moldovya’nın da olduğu ülkelerden 40’ı aşkın alım heyeti 2010 yılında fuarı ziyaret etti. Düzenlenen “Tarım İthalat ve İhracat Günleri” ile Türk katılımcılar ile ikili görüşmeler sağlandı ve çeşitli ihracat bağlantıları kurulması için olanak yaratıldı. Geçen yıl oldukça etkili olan ihracat günleri bu yıl gerçekleştirilen fuarda da yapılacak Fuar, 23–26 Eylül 2011 tarihleri arasında Uluslararası İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda ziyaretçilerini bekliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERCÜMENT ŞAHİN 24 Eylül 2011 Cumartesi 11:37

KOCAOGLU TEK HİZMETİ BAYINDIRA YAPTI ORDADA SEÇİMİ KAYBETTİ,KİNSE PUSULASINI KAYBETNESİN.

Yorumu oyla      13      6  
23 Eylül 2011 Cuma 15:29

beğenmediğim uygulmaları olsa da ben bu konuda kocaoğlu'nu takdir ediyorum. Türkiyede ova yollarının yapan başka belediye varmı?? süt çiçek alımı dersen ona keza...

Yorumu oyla      20      7  
bingöllü hakan 23 Eylül 2011 Cuma 14:21

bayındırlı çiçekçiye ve tireli sütçüye sayın kocağlu sahip çıkmıştır, binali yıldırımın ve kadir topbaşın sonradan gelip buralara destek vermesi geçici bir animasyondan başka birşey değildir,,,aziz kocaoğlu bu konuda gerçekten üreticinin alın terinin hakkını vermiştir,,,

Yorumu oyla      24      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erkunt Traktör Ege'de vites büyüttü
Erkunt Traktör, özellikle bağ, bahçe ve tarla için çiftçinin beklentileri ...
'Ete ve süte müdahale kurumu kurulacak'
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, et ve süt piyasasında 'fiyat ...
8 ayda 22 milyon turist geldi
Türkiye'ye gelen turist sayısı ilk 8 ayda yüzde 10.45 artışla 21.7 milyon oldu.
 
İTO'nun, Çeşme için SİT raporu Bakanlık'ta
Çeşme’de 2006'da yapılan SİT alanları çalışmasının mahkemece durdurulmasının ...
Turizmde 2012’nin rotası çizildi
Turizm sektörüne yön verenler 2012 yılı için sektörde rekabet edilebilirliği ...
Tekstil, kümelenmeyle atağa geçecek
Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sabri Ünlütürk, ...
 
Dolar yeniden hareketlendi!
Serbest piyasada dolar açılışın ardından 1,8240 liraya yükselerek 2009 ...
EGİAD, EXPO 2020 için daha aktif rol alacak
Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Temel Aycan Şen, EXPO için çalışmalara ...
Tekstilde kümelenme çalışmaları başladı
Ege İhracatçı Birlikleri, organik ve mobilya sektöründen sonra uluslararası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva