HABERLER>EKONOMİ
24 Eylül 2011 Cumartesi - 12:26

Kozak'ın fıstığını Bergama'nın Tulumunu Sofralara Taşıyacak

Koza Grubu, sosyal sorumluluk düşüncesiyle hayata geçirdiği ATP Gıda ile Bergama'nın tulum peyniri ile Kozak'ın çamfıstığını sofralara taşıyacak. Toptan satışı başlayan bu ürünler yakın zamanda market raflarında da yer alacak.

Kozak ın fıstığını Bergama nın Tulumunu Sofralara Taşıyacak

İZMİR - Koza Grubu'nun sosyal sorumluluk kapsamında kurduğu ATP Gıda ile çamfıstığı, süt ürünleri ve zeytinyağı üreterek gıda sektörüne de el atıyor. Firma, 'Çamavlu' markası ile Bergama Tulumu'nun da aralarında bulunduğu ürünlerinin toptan satışına başladı. Kozak bölgesinin dünyaca ünlü çamfıstığını da 'Pinea Kozak' markasıyla piyasaya süren firma, Bergama'daki altın madeninin bulunduğu arazide yetiştirdiği 30 binin üzerindeki zeytin ağacından elde ettiği zeytinlerden yağ üretimine de başladı.
 
Marketlerde de yer alacak
ATP Gıda Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Sivrioğlu, özellikle Bergama Tulumu ve Kozak Fıstığı'nı önemsediklerini söyledi. Sivrioğlu, "Bu ürünlerin tanıtımını sosyal sorumluluk olarak görüyoruz" dedi. İlk kez 19'uncu Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı'na katıldıklarını kaydeden İsmet Sivrioğlu, fuarda piyasa araştırması yaptıklarını, yakın zamanda ürünlerinin market raflarında yer alacağını ifade etti. Peynir üretimine 6 ay önce başladıklarını kaydeden Sivrioğlu şu bilgileri verdi:
 
Koyun, keçi ve inek sütü kullanarak çeşitli peynirler üretiyoruz. Bunların arasında Bergama Tulumu da var. Bu peynirlerin tam lezzetini alabilmesi için 6 aylık bir bekleme süresi var. Bu süre yen tamamlandı. Önümüzdeki günlerde de pazara çıkacağız.
 
Günde 40 ton süt işliyoruz
Süt tozu kullanmadan, o yörenin taze ot yemiş hayvanlarından tamamen doğal yollarla peynir üretiyoruz. Bölgede 600 kişiden süt alıyoruz. Günde 40 ton süt işleme kapasitemiz var. Önce ürettiğimiz ürünleri pazarda tanıtacağız. Pazar payımız arttıkça kapasitemizi de artıracağız. Eskişehir'de de bir tesis kuracağız. Bununla ilgili arazi alımları tamamlandı, inşaat başlayacak. Oraya sağmal inek getirerek sütü de kendimiz üreteceğiz hem de yöreden süt toplayacağız.
 
Çamfıstığından helva ürettik
Süt ürünlerinin yanı sıra Kozak bölgesinin çamfıstığının da üretimini yaptıklarını kaydeden Sivrioğlu, "Kozak deyince akla fıstık geliyor. Dünyaca ünlü bir fıstık. Hem lezzetli, hem iri taneli hem daha beyaz bir fıstık. Bunun da Pinea Kozak markasıyla üretimine başladık" dedi. Türkiye'de ilk kez çamfıstığından helva, çikolata ve çikolata kaplı draje ürettiklerini ifade eden Sivrioğlu, bu ürünlerin toptan satışının başladığını, perakende satış imkanları için de araştırmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
 
Altın madenine zeytin ağacı
İsmet Sivrioğlu, Koza Altın İşletmeleri'nin maden arazisinde rehabilitasyon amacıyla zeytin ağacı yetiştirdiklerini ifade etti. Bu arazi üzerinde 30 binden fazla zeytin ağacı bulunduğunu kaydeden Sivrioğlu, bu ağaçlardan elde edilen zeytinlerden yağ üretimine başladıklarını belirtti. Sivrioğlu, "Zeytinyağının ticari satışına henüz başlamadık. Önümüzdeki aylarda salamura zeytin tesisi kuracağız" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eker: Türkiye büyük bir güç olacak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, amaçlarının sadece ...
Bakan Eker: "İzmir herşeye layıktır"
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeni makine ve ekipmanların üreticiye ...
Altın düşüşe devam ediyor
Küresel büyümeye yönelik kaygılar altın fiyatlarını düşürüyor. Altının ...
 
Kocaoğlu'ndan bakanlara Bayındır postası!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti ve CHP’nin siyasi ...
Erkunt Traktör Ege'de vites büyüttü
Erkunt Traktör, özellikle bağ, bahçe ve tarla için çiftçinin beklentileri ...
'Ete ve süte müdahale kurumu kurulacak'
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, et ve süt piyasasında 'fiyat ...
 
8 ayda 22 milyon turist geldi
Türkiye'ye gelen turist sayısı ilk 8 ayda yüzde 10.45 artışla 21.7 milyon oldu.
İTO'nun, Çeşme için SİT raporu Bakanlık'ta
Çeşme’de 2006'da yapılan SİT alanları çalışmasının mahkemece durdurulmasının ...
Turizmde 2012’nin rotası çizildi
Turizm sektörüne yön verenler 2012 yılı için sektörde rekabet edilebilirliği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva