HABERLER>GÜNCEL
15 Aralık 2015 Salı - 11:27

İzmir’de su faturalarına karşı 21 bin imza!

“İZSU su faturalarındaki atık su bedelini almayı ve geç sayaç okumayı bıraksın” başlıklı kampanya 3 haftada 21 bin imza topladı.

İzmir’de su faturalarına karşı 21 bin imza!

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ -  Su faturalarındaki atık su ve katılım payları İzmir’de Büyükşehir Meclis oturumlarında AK Parti cephesinden gelen itirazlarla büyük tartışmalara yol açarken sivil inisiyatif de harekete geçti.
 
‘Değişim platformu’ change.org’ta Berna Geldan isimli vatandaş tarafından “İZSU su faturalarındaki atık su bedelini almayı ve geç sayaç okumayı bıraksın” başlıklı imza kampanyası başlattı.

Kampanya, “İzmir'de son aylarda İZSU'nun yaptığı büyük tuzağa hiç dikkat ettiniz mi? Sayaç okumaya özellikle geç geliyorlar ve atık su bedeli adı altında kullandığınız suyun 2 katını fatura ediyorlar. Gerçekte 23 liralık su kullandığınızda 35 lira katı atık bedeli, en az 8 lira çevre temizlik vergisi ve bir de KDV eklendiğinde 75 lira su faturası geliyor. Bir de sayaç geç okunduğunda katlamalı olarak artabiliyor. Bu uygulamanın kaldırılması ve gerçek su kullanma bedelinin faturaya yansıtılması için bu kampanyaya sen de imza ver” ifadeleriyle özetlendi.

Yaklaşık 3 hafta önce yola çıkan kampanyaya İzmirliler büyük katkı koydu. Sitede devam eden kampanyada şu ana da 21 bin 150 imza toplandı.

 
Travel Turkey yüzleri güldürdü!
 
MHP anketinde ilginç sonuçlar: Oy kaybında...
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Aralık 2015 Çarşamba 18:44

KDV, ÇTV ayrı şeyler. Atık su da ayrı. Verginin vergisi alınma gibi bir durum yok. Adam 8 ton su kullandım, 10 lira su bedeli geliyor diyor. Dünyanın neresinde 8 ton suya 10 lira fatura gelir? Biraz mantıklı şeyler yazalım.

Yorumu oyla      11      5  
16 Aralık 2015 Çarşamba 18:27

Bence su bedava olsun. Herkes bol bol kullansın.

Yorumu oyla      11      5  
16 Aralık 2015 Çarşamba 18:25

8 ton su 10,80 fiyat aşırı düşük. Bunu anlamak bu kadar zor olmasa. Diğer iller, yatırımlar demişsin. En çok arıtma bu şehirde var. Al sana yatırım.

Yorumu oyla      11      5  
Bucalı 16 Aralık 2015 Çarşamba 08:31

Klasik belediyeyi savunma yorumları. Diğer illerde daha pahalı. Burası İzmir, her ilin kendine göre nüfusu, yatırımı, farklı baraj sayısı vb. var. Her ilin durumu aynıymış gibi karşılaştırma yapmak yanlış. Kaldı ki İzmirde yaşayanı İzmirdeki fiyat ilgilendirir. 8 ton su kullanımı için 10,80 lira su kullanım bedeli varken 40TL toplam fatura oluyorsa bu işte bir yanlışlık var demektir. Ayrıca eklenen ÇTV sonrasında KDV alınması da verginin vergisini almak oluyor. Bunun da düzeltilmesi gerekli.

Yorumu oyla      15      7  
16 Aralık 2015 Çarşamba 08:20

her ay 20-25 lira su faturası öderim. 1 hafta gecikmeli geldiler fatura bir anda 38 tl oldu.

Yorumu oyla      14      6  
mustafa fikret girgin 15 Aralık 2015 Salı 23:00

Vallahi ben 20-30seneden beri alaybeyde oturuyorum şimdiye kadar su faturaları geckmeli gelmedi ve her ay başı ilk haftasında hem elektirik hemde su faturaları gelir şimdiye kadar iki aylı fatura aldığımı hatırlamıyorum başka semtlerde ki durumu bilemem ama alaybeyde ben 30 seden beri iki aylık fatura almadım ha atık su bedeli derseniz bende ona karşıyım eğer sayın kocaoğlu biz halkın partisiyiz ve belediye başkanıyım diyosa bu atık su bedelini kaldırır ankara suya zam ytapmışken ve bugünkü haberleri dinleyen varmı ankara belediye başkanı melih suya %10-15 arasında zam yaptığını biliyomusunuz ankara zam yaptı diye sayın kocaoğlu da sakın zam yapmaya kalkmasın sonra öğle bir tokat yerki ta izmirin her yerinden duyulur

Yorumu oyla      12      6  
15 Aralık 2015 Salı 17:52

Zafer Bey ben de ne fark edecek diyorum? su bedeli 3 lira, atık su bedeli 43 kuruş olunca fatura düşmeyecek ki! Kampanya yanlış. Su pahalı, toplam bedelde indirim olsun denirse tamam da atık su bedeli alınmasın demek doğru değil. Şu an ki fiyatlara bakarsak atık su alınmaz ise 1 m3 yani 1 ton su bedeli 1,35 TL olur. Bu ne kadar gerçekçi? Bunun olması mümkün mü? Oluyorsa olsun ama ...

Yorumu oyla      13      8  
Zafer 15 Aralık 2015 Salı 17:26

Sayın 15:35 "Ben İZSU'NUN yerinde olsam su bedelini 3 lira, atık su bedelini 43 kuruş yaparım." demişsiniz, yani aynı şeyi söylüyoruz siz rakam ile ifade ediyorsunuz. İnsan kendi ayağına kurşun sıkmaz, vatandaşa kullanımın 1 lira ödeyeceğin 3 lira denmez. Atık su da senin kullanımın diye anlatamazsınız kimseye. Ben buna da ek olarak şunu diyorum. Belli ki İzsu maliyetlendirmeyi ayrı ayrı yapıp üzerine az bir miktar kar koyup o şekilde faturalandırıyor. Yani biz şu anda faturaya bakarak maliyetleri de görme şansına erişiyoruz. 1 birim suyu evden alıp arıtmanın maliyeti, toplayarak eve getirmenin maliyetinin neredeyse 2 katı olmamalı. Eğer oluyorsa, ya orada bir verimsizlik ve işletme hatası vardır. Ya da yatırım önceliklerinin yeniden değerlendirilmesi gerekir. Belki de 1000 yıllık pisliği 10 yılda temizlemeye çalışmamak, yüzülebilir körfez gibi projeleri daha uzun vadeye yaymak, eldeki kaynağı mesela önce işletme maliyetlerini düşürmeye sonra yeni arıtma tesislerine vermek gereklidir. Su gene 3,43 olsun, 3,50 olsun. Ama kaynak doğru harcanmazsa kullanım ve arıtma suyu maliyetleri arasındaki makas gittikçe açılır.

Yorumu oyla      14      5  
MUSTAFA BULUT 15 Aralık 2015 Salı 17:02

EVET BİZDE BIKTIK.DİĞER ŞEHİRLERE İZMİR GÖRE BELEDİYESİ SUYU ÇOK PAHALIYA SATIYOR.

Yorumu oyla      17      8  
15 Aralık 2015 Salı 16:47

Hasan Bey aman geçmesin. Bak altta diğer şehirlerin fiyatlarından örnekler verdim. Hepsi de AKP' li belediye

Yorumu oyla      12      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bebekken HIV’li kan verilen Yiğit O. ilk kez konuştu…
Henüz 30 günlük bebekken Kızılay’da verilen HIV’li kan nedeniyle hayatı ...
Çarşaflı soyguncu mühimmat deposu memuru çıktı!
Kocaeli’nde geçtiğimiz kasım ayında Gölcük'te bir banka şubesine girerek, ...
Flaş! 4 ilde ‘paralel’ operasyon: 10 gözaltı
Adana merkezli 4 ilde Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) yönelik operasyon ...
 
İHAK raporu: Muğla Cezaevi çocuk cehennemi!
Muğla Cezaevi'nde tutuklu dört çocuğa işkence ve cinsel saldırı iddialarıyla ...
Okullara kilit vuruldu: Binlerce öğrenci için kayıp yıl!
Güneydoğu’da PKK terörü nedeniyle aksayan eğitim, öğretmenlerin Cizre ...
Flaş! İzmir Eski Milletvekili İşbilen tutuklandı
Ankara merkezli 10 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet ...
 
Kebap Festivali baskıncıları içki fotoğrafları paylaşmış
Adana’da binlerce kişinin katıldığı ’Kebap ve Şalgam Festivali’ni basıp ...
Vatandaşlar Cizre ve Silopi'yi terk ediyor
Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde uygulanacak sokağa çıkma yasağı ...
Flaş! Yaşar Büyükanıt evinde ifade verdi
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, e-muhtıra soruşturması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva