HABERLER>SAĞLIK
25 Ekim 2010 Pazartesi - 00:00

İzmir’’de mucize: 75 gün sonra hayata dönüş

Aliağa’’da geçirdiği trafik kazasından sonra komaya giren 28 yaşındaki Güler Yılmaz, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’’nde 75 gün sonra yeniden hayata döndü.’

İzmir’’de mucize: 75 gün sonra hayata dönüş



İZMİR -
Yaklaşık üç ay önce Aliağa’’da geçirdiği trafik kazası sonucu İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi’’ne kaldırılan 28 yaşındaki Güler Yılmaz, 75 günlük yoğun bakım tedavisinin ardından hem yaşama dönmenin hem de konuşma yetisini tekrar kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.
 
Aliağa’’da yaklaşık üç ay önce geçirdiği trafik kazası sonucu hayati tehlikesi bulunan Güler Yılmaz (28) hemen Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’’ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar ve ciddi komplikasyonlar olması nedeniyle ameliyata alındı. Ameliyatın ardından yoğun bakım sevisine çıkarılan Güler, tam 75 gün sonra ilk kez kendine gelip, kaybettiği konuşma yetisine kavuştu. Yoğun bakımda görevli doktorları bile şaşırtarak hayata tutunan Güler, 75 gün aradan sonra gökyüzünü tekrar görmesi için hastane personeli tarafından bahçeye çıkartıldı.

 
Güler, ’“Kaza çok ani olduğu için ne olduğunu hatırlamıyorum. Burada 75 gündür yattığımı söylediklerinde çok şaşırdım. Kısa bir süre için de olsa beni bahçeye indirip, tekrar gökyüzünü, insanları ve yaşama dair diğer şeyleri gördüğüm için çok mutluyum. Bu mutluluğumu, bana hep destek olan doktor ve hemşirelere borçluyum. İlk defa taze havayı içime çektiğimde duyduğum mutluluğu tarif edemem. Taburcu olduktan sonra ilk olarak 1.5 yaşındaki oğlum Berkay’’a sarılıp, onu doya doya öpeceğim.’” dedi.
 
Yaşamın kıyısında’…
Anestezi Yoğun Bakım doktorlarından olan ve bu süreçte devamlı kendisini takip eden Dr. Işıl Köse de Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi hastalarının ’“yaşamın kıyısındaki kişiler’” olduğunu söyleyerek, ’“Tüm zamanınızı ve enerjinizi bu işe ayırsanız bile ancak çok sınırlı sayıdaki bir hastayı normal yaşamına döndürebiliyorsunuz. Bu yüzden bizim işimiz biraz da nankördür. Güler Hanım, 75 gün önce Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi’’ne geldiğinde; trajik öyküsü, 1.5 yaşındaki oğlu ve her şeye rağmen gülümseyen yüzüyle yüreğimizi burkmuştu. Bugüne kadarki 75 gün onun için çok zorlu geçti. Vücudunda pek çok kırığı olan Güler’’in, bağırsak delinmesi sonucu gelişen karın içi ve kan enfeksiyonu uzun süre tedaviye yanıt vermedi. Tüm organlarında yetmezlik oluştu. Burada kaldığı sürenin çoğunu solunum cihazına bağlı olarak geçirdi. Umutlarımızın giderek kırılmaya başladığı bir anda hastamızda düzelmeler başladı. Bu iyileşme sürecinde bizim çabalarımızın yanı sıra, en çok da kendi gayreti etkili oldu. Umarım en kısa zamanda kendisini taburcu edip, oğluna kavuştururuz." dedi.
 
Opr. Dr. Semra Salimoğlu da hastanın iyileşmesine çok sevindiklerini ifade ederek, ’“Biz ondan daha mutluyuz. Yaklaşık üç aydır yoğun bakımda onun iyileşmesi için var gücümüzle çalıştık. Uzun süre solunum cihazına bağlı yaşadı ve yine uzun süre yüksek ateş sorunu yaşadı, enfeksiyonlarla mücadele etti. Tahmin dahi edilmeyecek kritik bir noktadan bu duruma gelmesi son derece büyük bir başarı. Bizlerin bakımı kadar onun da yaşama tutunması ve iradesi etkili oldu. Gelişmelere bağlı olarak hastamızın en fazla bir ay içinde hastaneden taburcu edilip, evine gidebileceğini söyleyebilirim’” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şok: Sistem çöktü kimse ilaç alamıyor!
Haftabaşından bu yana aksaklık yaşanan eczane provizyon sistemi Medula, ...
Rahim ağzı kanserine dikkat!
İzmirli kadınlar, meme ve rahim ağzı kanseriyle mücadele konusunda bilgilendirildiler.’
Hayat veren sıvı
İzmir'de gebeliğinin 24. haftasında bebeğin içerisinde yaşadığı ...
 
Hakan Tartan 'Sağlıkta bir numara olacağız'
Kemoterapinin yan etkilerini azaltıyor
  Kanserli hücrelerin çoğalmasını engellemeye yönelik ''hücre ...
Eczacılardan meyan kökü balı uyarısı
Birçok hastalığa iyi gelen ve ilaç endüstrisinde de sıkça kullanılan ...
 
Gripte rahatlatan açıklama
Baş ağrısı daha çok kadınları etkiliyor
Baş ağrısı nedeniyle yılda 10 milyondan fazla insan doktora veya acil ...
Yeşil kartlıya ’‘özelden’’ yoğun bakım hizmeti
Yeşil kartlı hastalar, 112 Komuta Kontrol Merkezi tarafından belgelendirilmesi ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva