HABERLER>GÜNCEL
28 Haziran 2010 Pazartesi - 00:00

İzmir’’de hemzemin isyanı!

Aliağa-Menderes hızlı tren hattı çalışmaları nedeniyle kentin iki ilçesinde isyan vardı. Koyundere sakinleri hemzemin geçit isterken, Gaziemirliler hemzemin geçidin kapatılmasını protesto etti.’

İzmir’’de hemzemin isyanı!

Aliağa-Menderes hızlı tren hattı çalışmaları nedeniyle kentin iki ilçesinde isyan vardı. Koyundere sakinleri hemzemin geçit isterken, Gaziemirliler hemzemin geçidin kapatılmasını protesto etti.’

İZMİR - Aliağa-Menderes hızlı tren hattında Koyundere-Asarlık arasına metro istasyonu ve hemzemin geçit yapılmasını isteyen çevre sakinleri, İzmir-Çanakkale kara yolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı.
 
Yolu trafiğe kapatan vatandaşlar adına basın açıklaması yapan Gazi Mahallesi Muhtarı Kadri Kahya, hızlı tren projesinin ilk aşamasında Koyundere'de yapılması planlanan istasyonun, zaten bir istasyonu bulunan Ulukent'e kaydırıldığını, bu kararın nedenini anlamakta zorlandıklarını söyledi.
 
Bölgede yaşayan vatandaşların büyük bölümünün kamu ve özel sektör çalışanı olması nedeniyle, iş yerlerinin İzmir ve Aliağa'da bulunduğunu ifade eden Kahya, ''Hızlı tren devreye girdikten sonra bu arkadaşlarımızın mağduriyeti nasıl ve kimler tarafından giderilecektir?'' dedi.
 
Koyundere'ye araç hemzemin geçidi yapılmasını da istediklerini dile getiren Kahya, şunları kaydetti: ''İzmir Büyükşehir Belediyesinin açıklamalarına göre, hızlı tren devreye girdikten sonra, Ulukent ve Menemen arasında kalan 8 kilometrelik hatta bütün hemzemin geçitler kapatılacaktır. Bu durumda bölgede yaşayan ve geçimini tarımdan sağlayan çok sayıda vatandaşımız, arazilerine ulaşabilmek için kilometrelerce yolu katetmek, tarım araçlarını ve işçilerini Çanakkale asfaltı üzerinde taşımak zorunda kalacaklardır. Bu durum kara yolu trafiğini tehdit etmeyecek midir? Olası bir kazada kimler sorumlu olacaktır?''
 
Kahya, taleplerine ilişkin bir gelişme söz konusu olana kadar, haftada üç gün eylemlerini tekrarlayacaklarını da kaydetti.
 
 
GAZİEMİR’’DE DE VATANDAŞ İSYANI
Gaziemir ilçesi Dokuz Eylül Mahallesinde oturan vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aliağa-Menderes tren yolu çalışmaları kapsamında hemzemin geçidi kapatmasına yolu kapatarak engel oldular.

Hemzemin geçidin kapatılmasının kendilerini mağdur edeceğini söyleyen mahalle sakinleri, "Eğer bu hemzemin geçit kapatılırsa mahallemize ne bir itfaiye ne bir ambulans ne de başka bir araç girebilecek. Bu durumda bizde okul, pazaryeri, sağlık ocağı gibi tüm ihtiyaçlarımızı karşılamak için 3 kilometre yol yürümek zorunda kalacağız" diye konuştular.
 
Hemzemin geçidin üzerinde toplanan mahalle sakinleri İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hemzemin geçidi kapatmak için çalışma yapmalarına engel oldu. Tepkiyle karşılaşan ekipler çalışmayı erteledi.

Burayı hiçbir zaman kapattırmayacaklarını söyleyerek sonuna kadar direneceklerini belirten vatandaşlar, "Aramızda görme engelliler, yaşlılar var. Çocuklarımız okula, hasta ve yaşlılar sağlık ocağına nasıl gidecek? Acil bir yangın veya ambulans gelmesi durumunda ne olacak? Biz kümes hayvanı değiliz. Bizi buraya kümes hayvanı gibi sokan bir belediye istemiyoruz" dediler. Polisin de çevrede yoğun güvenlik önlemi aldığı vatandaşların eyleminin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma için ara vermek zorunda kaldı.  (AA, İHA)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’’deki gemiye kumar baskını
İzmir Çeşme'de Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü ekipleri, Yunan adalarına ...
SBS ve düz lise tarih oluyor
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, SBS sınavının 6. ve 7. sınıflarda kaldırılacağını ...
Askeri üsse roketatarlı saldırı
Askeri üsse düzenlenen saldırıda can kaybı yaşanmazken, kaçan teröristleri ...
 
Emniyet Müdürüne yakalama kararı
Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir hakkında, ''Kayseri'de ...
Roma döneminden kalma bebek mezarlığı
İngiltere'de, Roma döneminden kalan antik bir yerleşim alanını inceleyen ...
Dikili’’de 5 araca kurşun yağmuru!
Dikili’’de Salimbey Mahallesi’’nde park halinde bulunan 5 araç kimliği ...
 
LYS maratonu sona erdi
Lisans Yerleştirme Sınavları'nın son oturumu olan Fen Bilimleri ...
İzmir’’deki askeri lojman önünde bomba paniği!
Son günlerde yaşanan terör olaylarının ardından askeri lojmanın önündeki ...
Başkasının kimliğiyle kredi çekecekti
İzmir'de, başka kişiye ait kimlikle bankadan kredi çekmek isteyen ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva