HABERLER>GÜNCEL
21 Aralık 2010 Salı - 00:00

İzmir’’de hava kirliliği alarmı

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, soğuk havaların başlamasıyla birlikte artan hava kirliliğine karşı İzmirlileri uyardı.’

İzmir’’de hava kirliliği alarmı


Aslan, alınan önlemlerin daha da artırılması ve gerekli duyarlılığın sağlanması konusunda yerel yönetimlere ve vatandaşlara çağrıda bulundu.
İZMİR - Hava kirliliğinin hızlı nüfus artışı, plansız kentleşme ve sanayileşme ile atmosfere bırakılan maddelerin belli bir yoğunluğa ulaşması sonucu oluştuğunu dile getiren Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, soğuk havaların başlamasıyla birlikte kullanılan ucuz kömür, eksoz dumanı, çevreye atılan evsel ve kimyasal atıklar ile bunların neden olduğu çevresel sorunların, hava kirliliğini çok daha ciddi boyutlara ulaştırdığına dikkat çekti, ’“Herkesin temiz bir dünyada yaşama hakkı vardır’” diyerek önemli mesajlar verdi.
 
Aslan: Çarpık yapılaşma ve kirlilik konusunda İzmir ilkleri oynamaya başlayacak
Yapılan son araştırmalara göre kişi başına düşen yeşil alan miktarının dünya standartlarında 9.5 metrekare iken bu rakamın İzmir’’de 2.8 metrekare’’ye kadar gerilediğine dikkat çeken Hüseyin Aslan, son birkaç yıldır İzmir şehir merkezinde ve ilçelerinde hava kirliliğinin had safhaya ulaştığını söyledi, şunları ekledi: ’“İl merkezi ve ilçelerde kalorifer ve soba bacalarından havaya karışan dumanlar insan sağlığını ciddi boyutta tehdit ediyor. Kentin üstüne çöken kömür isi dumanlarından oluşan bir katman gözle görülüyor. Aslında buna ’‘Görülmüyor’’ demeliyiz, çünkü gözleri yakan bu is bulutu göz açmaya bile izin vermiyor. Yoğun kömür kokusuyla birleşen bu durum, insanları evlerine hapis eder duruma getirdi. Bu gidişle İzmir’’in çarpık yapılaşma, hava kirliliği gibi konularda Türkiye’’de ilklere oynaması kaçınılmaz olacak.’”

 
Aslan: Önlemler artırılmalı
Hava kirliliğini azaltmak için kentsel dönüşüme ağırlık verilerek, doğal gaz ve taş kömürü gibi yüksek kalorili, kül ve zehirli gaz çıkışı az olan yakıtların kullanılması gerektiğini belirten Aslan, yerel yönetimlere de çağrıda bulundu: ’“Şehrimize kalitesiz kaçak kömür girişinin engellenmesi için önlem alınmalı. Kalorifer bacaları temizlenmeli ve filtre takılma zorunluluğu getirilmeli. Her ay hava kirliliği ile ilgili ölçümler yapılarak kirliliğe bağlı hastalıklar konusunda halk bilgilendirilmeli, kişi başına düşen yeşil alan miktarı artırılmalı’” dedi.
 
Aslan: Sağlıklı mutlu nesiller bizlerin olsun
Çevre kirliliği konusunda toplumun en küçük birimi olan aileden eğitimcilere, yerel yönetimlerden vatandaşlara kadar toplumun her kesiminden ve her yaştan insana çok büyük sorumluluklar ve görevler düştüğüne dikkat çeken Aslan, ’“Şimdiki ve gelecek kuşakların temiz hava soluyabilmeleri, sağlıklı ve temiz su içebilmeleri, kırlarda çocuklarımızın rahatça oynayabilmeleri, topraklardan bol ve bereketli ürün alınabilmesi için bireylerin, sorumluluklarını bilmeleri ve ona göre davranmaları gerekmektedir. Geleceğini düşünen herkes çevreyi temiz tutmalı ve korumalı. Çevreyi temiz tutmanın yolu bireysel sorumluluk duygusundan, çevre bilincinin oluşmasından, oluşturulmasından geçer. ’‘Sağlıklı mutlu nesiller bizlerin olsun’’ diyebilmemiz için el ele verip, İzmir’’e yakışır bir bilinç oluşturmamız gerekiyor’” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’’da bir evde iki ceset!
Buca İlçesi'ndeki bir evde, Erdem Kavaklı ve zorla alıkoyduğu ileri ...
İstanbul'dan Moskova'ya uçan sır 20 milyon dolar
İspanyolca'yı İspanyol yemekleri ile perçinlediler
İzmir Özel Türk Koleji İspanyol kültüründen seçilmiş yemek menüsü ...
 
İzmir’’de İngilizce dersler boş geçecek!
Eğitim-Sen 5 No'lu Şube Başkanı Çetin, 'İngilizce Geliştirme Yöntemleri' ...
K.Maraş'ta anmaya bile izin vermediler
Maraş Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla kentte yapılan basın ...
BDP binası abluka altında
Diyarbakır'daki arbedede BDP parti binasından polisin üzerine molotofkokteyli ...
 
Poyrazköy cephane gibi!
Beykoz'a bağlı Poyrazköy'deki bir arazide güvenlik kuvvetlerince ...
İzmir’’de nöbet tutan erin kanlı intihar girişimi
Bir hastanenin mahkum koğuşu önünde nöbet tutan er, tüfekle kendini ...
Kılıçdaroğlu’’ndan Türkiye’’ye 41 söz!
CHP Lideri, kurultayda yaptığı konuşmada partisinin iktidar olması durumunda ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva