HABERLER>GÜNCEL
17 Eylül 2013 Salı - 09:57

İzmir’de bir zam da dolmuşlara!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda aldığı zam kararının ardından bir fiyat artışı da dolmuşlar için kararlaştırıldı. İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Taner Uğuz, yüzde 10 oranında zam yapacaklarını açıkladı. Uğuz, zam kararının ardından eleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da destek verdi.

İzmir’de bir zam da dolmuşlara!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında AK Partili üyelerin ret oyuna karşılık ulaşımda alınan zam kararının yankıları sürüyor. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve avukatlar zam kararının iptali için yargıya giderken otobüs, metro ve vapurda uygulanmaya başlanan yeni tarifenin ardından gözler dolmuşlara çevrildi. Kent genelinde toplam 1117 dolmuşun örgütlü olduğu İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası’nın Başkanı Taner Uğuz zam yapacaklarını açıkladı.
 
BİR İKİ AY İÇİNDE UYGULARIZ
İzmir genelinde toplam bin 117 dolmuşun ortalama günde 60 ton yakıt tükettiğini ifade eden Uğuz, “Yakıtı normal araçlar nasıl fiyattan alıyorsa biz de aynı fiyattan alıyoruz. Özel bir indirim yok. Sadece bayiinin yaptığı yüzde 5’lik bir iskonto var. Bunun dışında başka bir avantajımız yok. Ticari araçların sigortası ve vergileri çok yüksek... Yine yedek parça maliyetlerinde artış var. Bu yüzden zam kararını verdik ama henüz uygulamaya geçmedik. Bir iki ay içinde İzmir’deki dolmuşlar zamlı tarife ile yol alacaklar” dedi.
 
KAR ORANLARI DÜŞTÜ
Artan maliyetler nedeniyle dolmuşçuların da sıkıntı yaşadığını ifade eden Uğuz, “Bir dolmuş sahibi öğleye kadar kendisi çalışırken öğleden sonra genellikle ikinci bir kişiye iş veriyor. Zaten sigortasız işçi çalıştırmak imkansız... Bunun vergi ve SGK giderleri var. İşlerin az olduğu zamanları da koyduğunuzda bir dolmuş ayda 4-5 bin TL arasında bir para kazanıyor. Bunun gideri, maliyeti belli. Daha önce160 TL’ye dolan depo şimdi 200 TL’ye doluyor. Yakıta sürekli zam yapılıyor. Vatandaş da haklı... Tabi ki cebindekini düşünecek ama yapacak bir şeyimiz yok” diye konuştu.
 
KOCAOĞLU’NA DESTEK
Uğuz, yerel seçim öncesinde kendi partisi tarafından da zam yaptığı için eleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sahip çıktı. Kocaoğlu’nun kararında sorun olmadığını anlatan Uğuz, “Geç bile kalındı. Şimdiye kadar kesinlikle zam yapılması gerekirdi. İyi niyetli yaklaşımı suiistimal ediliyor. Aziz Kocaoğlu aldığı kararda haklıdır. Belediye yönetimi artan maliyetler karşısında zam yapmadan duramazdı” ifadelerini kullandı. Uğuz ayrıca belediye ile oda arasında yürütülen ‘ulaşımda entegrasyon’ çalışmalarının bir an önce gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. Dolmuşlara da kent kart kullanımı getiren yeni sistem ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirtti.
 
GÜNDEMİMİZDE YOK
Metro, vapur, otobüslerle yapılan ulaşıma zam yapılması, dolmuşların artış sinyali vermesi gözlerin taksicilere çevrilmesine neden oldu. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, yakın zamanda zam yapmayacaklarını dile getirdi. Anık, “Zaten birkaç ay önce ortalama yüzde 10 civarında bir zam yaptık. 2011 yılı Nisan ayında yaptığımız zammın ardından geçen 2 sene sonra yeni tarifemizi uyguladık. Ortalama yüzde 7-8 oranında bir zam geldi. Bunu iki yıllık yapmıştık. Şu anda gündemimizde zam yok” dedi. Anık, ulaşımda zam kararı nedeniyle tepki alan Başkan Kocaoğlu’na destek verdi. Anık, Kocaoğlu’nun her şeye rağmen zam yapmama kararı olduğunu ama maliyet artışı nedeniyle bu kararın alındığını ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
önemli değil 17 Eylül 2013 Salı 22:26

polis bir hafta sıkar fazla yolcu aldırmaz bakyar ceza yazamaz rahat bırakır üç gün sonra yine sıkar ceza yazar yani artema yapar aç kapa tavşana kaç tazıya tut modeli uygulanır bu 30 sene öncede böyleydi şimdide böyle en kolay ceza yazılacak kısım minibüslerken polis niye bu törörü bitirsin daimi müşterisini insa kaçırmak ister mi yakaladın fazla yolcuyla yolcuyuda indir aşağıya yolcuda mağdur olsun yolcuyada ceza yaz bak ozaman minibüsçü fazla yolcu alırmı yolcuda binermi

Yorumu oyla      14      6  
17 Eylül 2013 Salı 16:51

Ayakta yolcu mu? durakta kalan yolcu mu? İş çıkışında yolculara sor istersen, çoğu ayakta kalmaya razı.

Yorumu oyla      15      6  
17 Eylül 2013 Salı 16:00

DOLMUŞ KÜLTÜRÜ İZMİR İ BİTİRDİ

Yorumu oyla      15      7  
HALK 17 Eylül 2013 Salı 15:28

OTOBÜSE ZAM GELİR SEFERLER AZALTILIR İNSANLAR KALABALIK OTOBÜSLERDE SIKIŞ TEPİŞ BİNER ÜSTELİK BAYANLAR HANIMLAR KIZLAR DÜZGÜN İNİP BİNEMEZ KALABALIKTAN AZİZ BASKAN YEREL SECİM ÖNCESİ BU ZAM İYİ OLDU GİTMEN İÇİN.GELELİM DOLMUŞLARA ONLARDA ZAM KARARI ALMIS AYAKTA YOLCU AL KALABALIK GİT GEL VE SÖFÖRLERİN PİSKOPAT TAVIRLARI BU NE LEN.DOMUSLARI KALDIRIN OTOBÜS KOYUN HİÇ OLMASSA 90 DK YAPARIZ.YADA DOLUSLAR BELEDİYEYE BAGLANSIN DİSİPLİN GELSİN.

Yorumu oyla      18      9  
17 Eylül 2013 Salı 15:07

metro var dolmuşları kaldırın hatları iptal edin ulaşım rahatlasın

Yorumu oyla      20      10  
17 Eylül 2013 Salı 15:06

ayakta yolcu sorununu kim çözecek ceza yazılmadığı sürece bu sorun çözülürmü

Yorumu oyla      16      7  
17 Eylül 2013 Salı 15:04

dolmuşlara ayakta yolcu alınmaması için kimin mücadele etmesi lazım halkınmı trafik polisininmi

Yorumu oyla      16      7  
17 Eylül 2013 Salı 14:40

dolmuşlarda denetim yok dolmuşları kaldırın bu rezilliğe son verin trafik çalışmıyor izmirde her semtin dolmuşu 30 ila 40 kişi arası yolculuk yapıyor şoförler çok küstah ve terbiyesiz saygı sıfır

Yorumu oyla      16      8  
KEREM 17 Eylül 2013 Salı 12:52

DOLMUŞ TA EN UCUZ ÇALIŞAN 3000 TL ALIYOR BİR DE YANLARI HARİÇÇÇÇ DAHA NE ZAMMI....

Yorumu oyla      16      8  
SERCO 17 Eylül 2013 Salı 12:50

MİNİBÜSLER PARA BASIYOR KİMİ KANDIRIYORSUNUZ SİZZ ...MALİYE BAKANLIGI ACİL BUNLARI VERGİYE BAGLAMALIDIR YILLIK 100 TL VERGİ VERİYORLAR...İNSAF BORDROLU ÇALIŞAN 500 TL AYLIK VERGİ VERİYOR...LÜTFEN BİRAN ÖNCE VERGİYE BAGLAYINNNNNNNN.....

Yorumu oyla      23      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Unutulmaz fotoğraf: Polisten kaçarken...
Kadıköy'de polislerden kaçmak isteyen bazı gençler bir dükkanda vitrin ...
İzmir’de sağanak süprizi
İzmir'de gece saatlerinden itibaren etkili olan gök gürültülü sağanak ...
Türkiye'nin konuştuğu cinayette yürek yakan gelişmeler
Türkiye’nin konuştuğu cinayette Aliağa’da annelerini öldüren iki kız olay ...
 
Suç yokken üst araması insan hakkı ihlali
Gezi olaylarıyla bir kez daha gündeme gelen polisin yargı kararı olmaksızın ...
Tümgeneralin oğluna evinin önünde infaz
Başkent’te Tümgeneral Hasan Hüseyin Demraslan’ın oğlu TÜBİTAK çalışanı ...
RTÜK'ten bir çizgi film cezası daha!
Dünyada çizgi filmi cezalandıran ilk ülke olan Türkiye, bir çizgi filme daha ceza verdi.
 
Dikkat! İzmir için sağanak uyarısı
Valilikten yapılan açıklamada kentte sağanak yağış beklendiği bildirilirken ...
Davutoğlu: Cezalandırıcı bir işlem yapıldı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Paris'te gündeme dair açıklamalar yaptı.
Genelkurmay’dan açıklama: Görüldü, uyarıldı, vuruldu
Genelkurmay Başkanlığı, Suriye helikopterinin düşürülmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva