HABERLER>GÜNCEL
24 Eylül 2011 Cumartesi - 19:29

İzmir'de BDP gerginliği

İzmir'de, aralarında milletvekili Sebahat Tuncel'in de bulunduğu BDP üyelerinin, kentte polisin gerçekleştirdiği, KCK üyesi 34 kişinin gözaltına alındığı operasyonu protesto eyleminde gerginlik yaşandı.

İzmir de BDP gerginliği

İZMİR-  BDP'lilerin açıklama yaptığı yere Türk bayraklarıyla yürümek isteyen grup, polis tarafından engellendi. BDP'lilerin eylemi, polis kordonu eşliğinde gerçekleştirilirken, Tuncel, "Aklınızı başınıza alın. Bu ülkeyi, daha büyük savaşa, kaosa sürüklemeyin. Bizden korksanız iyi olur" dedi.
 
BDP İzmir İl Başkanlığı üyesi yaklaşık 100 kişi, İzmir Emniyeti'nin, geçen perşembe günü gerçekleştirdiği, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK içinde oldukları belirlenen 34 kişinin gözaltına alındığı operasyonu protesto etmek için Konak'taki bir alışveriş merkezi önünde toplandı. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de destek verdiği grup, Valilik binası önüne yürümek istedi. Polisin bir süre izin vermediği grup, daha sonra anlaşılmasıyla Valilik binası önünden geçerek Büyükşehir Belediyesi'nin yanına geldi. Açıklamanın yapıldığı sırada, ellerinde Türk bayraklarıyla BDP'lilerin yanına gitmek isteyen, 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' sloganı atıp tepki gösteren grup, polis tarafından engellendi. Çevredekilerde Türk bayraklı grubu desteklerken, BDP'lilerin bulunduğu alan Çevik Kuvvet tarafından kuşatıldı. Bir süre teröre tepkilerini gösteren grup, polisler tarafından alandan uzaklaştırıldı. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.
 
HALKIMIZIN İKİ ELİ YAKANIZDA OLACAKTIR
Sebahat Tuncel, "Türkiye'nin yarası olan bir konu için buradayız. İzmir Emniyeti yeni bir operasyon yaptı. Şırnak'ta belediye başkanlarımız tutuklandı. Burada siyaset akademisi yöneticileri gözaltına alındı. Aklınızı başınıza alın. Bu ülkeyi daha büyük savaşa, kaosa sürüklemeyin. Bu savaşın nedeni, Kürt halkına yapılan baskılardır. MİT-PKK görüşmesine kimse ses çıkartmadı, bu savaş bitsin diye, Bunu istemeyenler, bu savaşın bitmesini istemeyenlerdir. 30-40 bin daha kişi ölse, gelinecek nokta barıştır. Bir genç daha ölmesin. Bunu yapmazsanız, halkımızın iki eli yakanızda olacaktır. Bu zihniyet değişmedikçe sorun çözülemez. ABD ile yeni silah anlaşmaları bu sorunu çözemez. ABD ile anlaşma Kürt halkını bastırmak içindir. Demokratikleşme konusunda adımlar atarsanız, barış ortamı kendiliğinden gelir. Bu halk Öcalan'ın özgürlüğünü istiyor, onunla görüşme yapılsın. Barış, diyalog için görüşülsün. Biz sorumluluğumuzun farkındayız. BDP, barış için mücadele ediyor. Ortadoğu'da barış için mücadele edileceğine, Kürt halkı için bu mücadele yapılsın. Gelin barış için adım atın. AKP, politikalarıyla emniyeti hedef haline getiriyor. Siz bize kalkan oluşturacağınıza barış için halkı örgütleyin" dedi.
 
Başbakan Erdoğan'ın, diktatörlük yaptığını ileri süren Tuncel, "Diktatörlerin sonu belli. Sen de diktatörlükten vazgeç. Başbakan, tüm BDP'lileri tutuklayabilir, ama 20 milyonluk Kürt halkını tutuklayamaz. Gün geçtikte güçleniyoruz. Bizden korksanız iyi olur" diye konuştu. Açıklamanın ardından grup, olaysız dağıldı. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vahap Güler 24 Eylül 2011 Cumartesi 23:44

Haburda çiçeklerle karşılatanlar gitseymiş karşılamaya ?Açılım yapmaya devam ederlerdi beraber ? Ayıp etmişler.Herkes kimleri,hangi partiyi kast ettiğimi anlamışdır.

Yorumu oyla      17      6  
BUCALI 24 Eylül 2011 Cumartesi 20:10

SEBAHAT TUNCEL MISİN NESİN? ASIL SİZ KORKUN BUNDAN SONRA KÜRT HALKI SİZİN NE OLDUĞUNUZU ÖĞRENDİ BODRUM DA ÜSTÜNDE LACOS TİŞORT ELİNDE wİSKİ BARDAĞI KARŞISINDA NATAŞA WAY ANAM WAY NEYMİŞ KÜRT WATANDAŞIMIZIN HAKLARINI KORUYOMUSSUN BUNA KARGALARDA GÜLÜYOR BİLİYORSUNUZ SONUNUZ GELDİ ARTIK.İZMİR DEN SİZE EKMEK ÇIKMAZ.

Yorumu oyla      25      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polis Amca Parkı’nda sigara cinayeti
Karabağlar’daki 'Polis Amca Parkı'nda arkadaşlarıyla birlikte gezen 16 ...
İzmirli eczacılar sandık başında
İzmir Eczacı Odasının Olağan Seçimli Genel Kurulu başladı. Yeni başkan ...
Foça'da denizden çıkarılanlar şaşırttı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteğiyle Türkiye'nin gözde turizm ...
 
Polis midibüsü kaza yaptı: 13 yaralı
Kadıköy’de lastiğinin patlaması sonucu metrobüs yolunun bariyerlerine ...
Kural tanımayan sürücüye tepki!
Karşıyaka’da tek yön yolda, geri giden otomobilin altında kalarak ağır ...
Zehir tacirlerine darbe
Buca ve Konak’ta, uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda ...
 
Polis cinneti: 5 ölü, 1 yaralı
Kırıkkale’de görev yapan polis memuru Alaattin G. geçirdiği cinnet sonucu ...
Çılgın Proje’ye dava sinyali
AK Parti’nin İzmir’de temelini attığı Çılgın Proje ‘Konak Tünelleri’ yargıya taşınıyor.
5 kuşak bir arada
İzmir'de 96 yaşındaki Zehra Çimtalay, torununun torunu kucaklarken, 5 ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva