HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ekim 2011 Salı - 11:48

İzmir'de 31. ilçe için bir adım daha

Bir araya gelerek İzmir’in 31. ilçesi olmak isteyen turizm bölgesi mandalina cenneti Gümüldür, Özdere, Ürkmez ve Doğanbey beldelerinde referandum yapıldı. Yerel seçimlerden sonra mahalle statüsü alan eski beldeler ortak açıklama yapacak.

İzmir de 31. ilçe için bir adım daha

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Yerel seçimler öncesinde 5747 sayılı yasa ile birlikte oluşturulan Karabağlar ve Bayraklı ilçeleri gibi tüzel kişilik kazanmak isteyen Menderes’e bağlı Gümüldür-Ürkmez-Özdere ile Seferihisar’a bağlı Doğanbey, Ürkmez mahallelerinin mücadelesi devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile valilik ve kaymakamlıklar düzeyinde işlemleri başlatılan yeni ilçe olma çalışmaları hız kesmedi. Nüfusu yaz mevsiminde 100 bini aşan İzmir’in en gözde turizm bölgeleri ilçe olmak için başlattıkları atağı bir adım öteye götürdü. İzmir’in 31. ilçesi olmak isteyen eski belde, yeni mahalleler yeni resmi girişimler başlattı. Öte yandan kanunda yer alan Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde nüfusu 50 binin altında olan yerlerin ilçe olamayacağı kararının da “Turizm Bölgesi” kararı ile baypas edilmesi konusu ikinci formül olarak hazır bekliyor.
 
ORTAK AÇIKLAMA YAPILACAK
İlçe olmayı en çok isteyen yerlerden olan Menderes’e bağlı Gümüldür ve Özdere Mahalleleri, çalışmaları sürdürüyor. Ortak bir çalışma yaparak AK Parti Menderes İlçe Başkanlığı aracılığıyla isteklerini Ankara’ya gönderen vatandaşlar önümüzdeki günlerde açıklama yapacak. Yerel seçimlerin ardından zamana bırakılan ve gündemden düşmeye başlayan ilçe olma talebi tekrar gündeme getirilecek. Önümüzdeki günlerde Gümüldür Dayanışma Turizm ve Tanıtım Derneği çatısı altında bir araya gelecek yapılanma ortak açıklama yaparak bildiri yayınlayacak.
 
REFERANDUM YAPILDI
Menderes İlçesi’nde çalışmalar devam ederken Seferihisar Belediyesi de kendi mahalleleri ile ilgili araştırma yaptı Seferihisar’a bağlı Doğanbey-Payamlı ve Ürkmez Mahalleleri’nde referandum yapan belediye vatandaşlara tercihlerini sordu. Belediye görevlileri evleri tek tek gezerken vatandaşlara “Seferihisar’ın mahallesi olarak mı kalmak istiyorsunuz?,  “Yeni kurulacak ilçeye bağlanmak mı istiyorsunuz?” soruları soruldu. İki mahallede yaşayan yaklaşık 10 bin kişinin kapısını çalan belediye yaptığı mini referandumu notere de onaylattı. Seferihisar Belediye Başkanlığı’nın resmi olarak yaptığı referandumda son aşamaya gelinirken sonuçlarla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.
 
BAKANLIĞA GÖNDERİLECEK
Yerel seçimlerden önce belde olan ve daha sonra mahalle olarak Seferihisar’a bağlanan iki yerleşim yerinin ayrılması konusunda olumlu görüş bildiren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İlçe olarak çalışmalarımızı tamamladık. Henüz tam olarak sonuçlar ortaya çıkmadı. Elde ettiğimiz bilgileri hazırladığımız raporla birlikte İçişleri Bakanlığı’na göndereceğiz. Biz burada sadece ilçe halkımızın eğilimlerini ve tercihlerinin doğru yansıtılmasından yanayız” dedi.
 
KRİZ ÇIKTI
Öte yandan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talimatı ile yapılan noter onaylı referandum çalışmaları ilçede krize neden oldu. Bazı vatandaşlar Soyer’i belediye araçlarını ve memurlarını kullanarak ilçe seçim kurulundan onay almadan çalışma yaptığı gerekçesiyle şikayet etti. Çalışma ile ilgili konuşan Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden, “Böyle bir çalışmanın yapıldığının bilgisini aldım. Daha sonra belediye başkanını arayarak ‘buna gerek var mıydı başkan?’ dedim. Sonra kendisi çalışmaları durduracağını söyledi. Çalışmanın bitirildiğini, devam etmediğini sanıyordum” diye konuştu.
 
BAKANLIK GÖRÜŞ İSTEMİŞTİ
Bayraklı ve Karabağlar’ın ilçe olmasının ardından İzmir’in genel durumuna bakan İçişleri Bakanlığı gelen taleplerin ardından çalışma başlatmıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve AK Partili milletvekillerinin yakından takip ettiği çalışma ile ilgili ilk resmi girişim başlatılmıştı. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine İzmir Valiliği, iki ilçenin kaymakamlıklarına yazı göndermiş, Menderes Kaymakamlığı ile Seferihisar Kaymakamlığı’ndan bölgenin sosyolojik, ekonomik ve fiziki durumu ile ilgili görüş sormuştu. Bunun üzerine Menderes Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ve Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden’in üzerinde hummalı şekilde çalıştığı konu rapor haline getirilerek bakanlığa gönderilmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
emre can 23 Şubat 2012 Perşembe 02:13

gümüldür ilçe ollsun gerçek meryan ana mezar na tarih de Turizm Bölgesi

Yorumu oyla      12      6  
yağmur 26 Ekim 2011 Çarşamba 15:11

eski belde belediye başkanları boşuna sevinmesinler hiç kimse onların aday olacağı bir partiye oy vermezler. hayal kırıklığına uğrarlar artık maymun gözünü açtı.

Yorumu oyla      15      6  
nilaysermikökkılınç 25 Ekim 2011 Salı 15:28

Aslında , 2009 yerel seçimleri ile pek çok belde tüzelkişiliğini kaybederken 5747 sayılı yasaya getirilen eleştirilerin en başında turizm yerlerinin yazlık nüfus farkının dikkate alınmaması olmuştu. Belediyelerin mevcut imkanlarıyla ve kadrolarıyla yaz aylarında turizm alanlarındaki artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılayabilmesinin çok zor olacağı yatırım, imar ,ulaşım ,temizlik ve sağlık işleri yönünden de büyük boşluklar olacağı daha o tarihte belliydi. Bana göre , Turizm Bölgesi kararı baypas 2.formül değil ,sadece o tarihte parlementoda yasakoyucunun öngöremediği bir durumdur. Bir yanlıştan geri dönülmüş olunmaktadır. Saygılarımla !

Yorumu oyla      19      8  
hüseyin ahmetoğlu 25 Ekim 2011 Salı 12:40

hayırlara vesile olsun

Yorumu oyla      14      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe Kent Konseyi kuruldu
Güzelbahçe Kent Konseyi kuruldu. Kent Konseyi’nin genel kuruluna ilçedeki ...
İzmir Büyükşehir olası deprem için neler yaptı?
Kentin 1. derecede deprem kuşağında yer almasından hareketle çalışmalarını ...
Bornova’nın yardım TIR’ı yola çıktı
Van’da yaşanan 7.2’lik depremin ardından Bornova’da başlatılan yardım ...
 
Bornova’da evsel katı atık tarifesi belirlendi
Bornova Belediyesi, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın çıkardığı yönetmelik ...
Soyer EXPO'yu kazanma formülünü açıkladı
İzmir’in EXPO 2015 adaylığı sürecinde EXPO Genel Sekreterliği görevini ...
Bayraklı Van için harekete geçti
Bayraklı Belediyesi, Van’da meydana gelen depremin ardından yardım için ...
 
Konak Belediyesi'nden meme taraması
Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekim ayının ‘Meme Kanseri Farkındalık' ...
“İzmir’in önünde umut ve ışık var”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 25-30 Ekim 2011 tarihleri ...
Çalkaya'dan gönüllü afet timi önerisi
İlçelerinde 4 Gönüllü Afet Timi ve konteynırı bulunduğunu ifade eden Balçova ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva