HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ekim 2011 Pazartesi - 16:43

Çalkaya'dan gönüllü afet timi önerisi

İlçelerinde 4 Gönüllü Afet Timi ve konteynırı bulunduğunu ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Bu uygulama bir devlet projesi olarak acilen tüm ülkede yaygınlaştırılmalıdır” dedi.

Çalkaya dan gönüllü afet timi önerisi

İZMİR - Marmara, Düzce, şimdi de Van. Ülkemiz yüzyıllardır depremlerin ve doğal afetlerin acısını yaşıyor ama afetlerde can kaybının en aza indirilmesi konusunda pek önlem alınamıyor. Özellikle enkaz altındakilerin çıkarılması için ekiplerin organize olması bazen çok uzun zaman alabiliyor. Ne yazık ki Van ve çevresini vuran 7.2’lik deprem bu acı gerçeğin hala değişmediğini gözler önüne serdi. 
 


Türkiye’de sadece birkaç il ve ilçede bulunan Gönüllü Afet Timleri bu acıların daha büyük yaşanmasına karşı en etkili önlem olarak görülüyor. İzmir’de Balçova Belediyesi tarafından kurulan Gönüllü Afet Timleri afet sonrasında ilk müdahaleyi yapacak bölge ve mahalle insanlarının eğitilmesi ile oluşturulmuş bir ekip. Afetlerden sonraki ilk 72 saatte profesyonel ekiplerin yetersiz kalması nedeniyle, halkın kendi kendine müdahale etmesi gerçeğinden yola çıkan Gönüllü Afet Timleri için Balçova’nın 3 mahallesinde oluşturulmuş afet konteynırı bulunuyor. Bu konteynırların içinde bir afet veya enkaz anında gerekli olan tüm malzemeler, jeneratör, özel kıyafetler, yardım ve sağlık malzemeleri bulunuyor
 
Balçova Belediyesi ve Kızılay İzmir Şubesi tarafından ortaklaşa sürdürülen proje ile yaşları 20 ile 50 arasında değişen 35 gönüllü, ‘Afet Bilinci ve Hazırlık’, ‘Temel Arama ve Kurtarma’, ‘Temel İlk Yardım’, ‘Afet Psikolojisi’ ve ‘Temel Yangın Söndürme’ derslerine katılarak Gönüllü Afet Timi’nde yer almaya hak kazandı. İzmir içinde ve değişik illerde yapılan tatbikat ve seminerlere katılan gönüllüler olası bir afet anında Onur, Fevzi Çakmak ve Teleferik Mahalleleri’nde bulunan toplanma istasyonunda bir araya gelerek afete müdahale edecek. Van depreminin yardımda ilk müdahalenin önemini tekrar gözler önüne serdiğini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Özellikle bizim gibi deprem riski olan bölgelerde afetin ne zaman olacağı belli olmaz. Biz hazırlıklarımızı her zaman en üst seviyede tutuyoruz. Afet olduğu zaman ‘Nerde bu devlet, nerde bu millet’ demekle olmuyor. Biz Balçova’da halkımızla, kaymakamlığımızla bu işi el birliği ile başlattık. Her vatandaşımız gelip bu gönüllü sistemin içine girebilir. Dileğimiz böyle afetlerin olmaması ama olduğu zaman da çaresiz kalmamak gerekiyor. Bu bir devlet projesi olarak ülke genelinde uygulanmadır” diye konuştu. Başkan Çalkaya ayrıca Van’da yaşayan depremzedeler için destek kampanyası başlattıklarını ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli Belediyesi’nden deprem bölgesine yardım
Çiğli Belediyesi Van’da meydana gelen depremden etkilenen depremzedeler ...
Başkan Sındır deprem bölgesine gidiyor
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, deprem bölgesi ...
Büyükşehir 29 Ekim konserini iptal etti
İzmir Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim Kutlamaları çerçevesinde gerçekleşecek ...
 
Van Depremi için İzmir seferberliği!
Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla harekete geçen CHP’li belediyeler depremzedeler ...
Bornova Van için seferber oldu
Bornova Belediyesi Van’da yaşanan 7.2’lik depremde mağdur olan ailelere ...
Bornova Belediyesi’nden 10 liraya güvenlik testi
Büyükpark içinde hizmet veren Bornova Belediyesi Deprem Etüt Merkezi ve ...
 
TBMM İdare Amiri’nden Başkan Solak’a ziyaret
Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri ve CHP Denizli Milletvekili Adnan ...
Çivi çiviyi söktü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Doğal Yaşam Parkı’ndaki Tropik Merkez’de ...
Şampiyona Konak’tan destek
Sekiz yaşındaki Defne Sade, satrançta Avrupa’nın gözdesi oldu. 2011 Türkiye ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva