HABERLER>GÜNCEL
24 Nisan 2011 Pazar - 16:41

İzmir'de 1915 eylemi

İzmir Dokuz Eylül Meydanında toplanan iki grup, aynı anda, 1915 olaylarına ilişkin iddialar konusunda karşıt açıklama yaptı.

İzmir de 1915 eylemi

İZMİR -  Basmane'deki Dokuz Eylül Meydanı Kültürpark girişinde toplanan çeşitli siyasi parti, dernek ve platform temsilcilerinin oluşturduğu grup ''24 Nisan 1915'de ne oldu?'' yazılı pankart ve o dönemde yaşamını yitirdiği iddia edilen Ermenilerin fotoğraflarının bulunduğu dövizleri açtı. Yere karanfil bırakıp, mum yakan grup üyeleri, bir süre oturma eylemi yaptı.
    
Eylemin ardından grup adına açıklama yapan Rezzan Karabulut, İstanbul'da Ermeni toplumunun ileri gelenlerinden 230 kişinin gözaltına alınarak, trenle Ankara ve Diyarbakır'a götürüldüğünü, bu yolculuk sırasında çoğunun hayatını kaybettiğini öne sürdü.
    
Daha sonra çıkarılan ''Tehcir Kanunu'' ile Suriye'ye doğru göçe zorlanan Ermenilerden büyük bölümünün de hayatını kaybettiğini iddia eden Karabulut, ''Hatırladıkça, farkına vardıkça yaşanan bütün olaylar hepimizin yüreğini acıtıyor. Artık bu acıların bir daha asla yaşanmamasını diliyoruz. Ve biliyoruz ki, ancak geçmişimizle yüzleşerek, acılarımızı aşarak, yaralarımızı sararak bunu mümkün kılabiliriz. Şunu çok iyi anlamak gerekiyor ki, bu acı hepimizin'' dedi.
    
Aynı anda, bu grubun yaklaşık 20 metre ilerisinde Kültürpark girişinde toplanan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri de ''Ermeni soykırımı yalanı'' yazılı pankart ve parti bayrakları açtı. Bir süre slogan atan grup adına parti il başkanı Tacettin Çolak yaptığı açıklamada, iddiaların batılı güçlerin uygulamaya koyduğu ''Sevr planı''nın bir oyunu olduğunu savundu.
    
Çolak, batılı bazı ülkelerin Ortadoğu ile ilgili aralarında çözüm ürettiklerini, 1915 olaylarıyla ilgili iddiaların da bu çözümün bir parçası ve ''Sevr'in uzantısı'' olduğunu söyledi.
Her iki grubun açıklaması sırasında, İzmir'de bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin programına katılmak üzere Halkapınar Spor Salonu'na giden MHP'lilerin oluşturduğu konvoy da klaksonlar eşliğinde Basmane Meydanı'ndan geçti.
    
Gruplar, açıklamanın ardından dağıldı.
    
Öte yandan Bostanlı Vapur iskelesinde toplanan ve ellerinde bayraklar bulunan bir grup, Ermeni teröristlerin katlettiği şehit diplomatları anmak için Şehit Diplomat Anıtı'na kadar yürüdü. Ellerinde şehit Türk diplomatların fotoğraflarını taşıyan grubun arasında, Viyana'da şehit edilen diplomat Erdoğan Özen'in kardeşi CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ertam Özen de yer aldı.
    
Cumhuriyet İçin Güçbirliği Sözcüsü Avukat Erdoğan Özer, Çanakkale Boğazı'na İngiliz ve Fransız ordularının saldırıda bulundukları bir dönemde, İstanbul'da ayaklanma hazırlığındaki Taşnak Örgütü liderlerinin 1915 yılında tutuklandığını belirterek, ''Silahlı isyan çıkaran Ermeni çetelerine yardım yataklık edenler de zorunlu göç yasasıyla Suriye ve Lübnan'a nakledildi. Olay budur'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte “mahkum” çocuklar
Kasım 2010 verilerine göre, 479 çocuk, anneleriyle birlikte hapse 'mahkum'.
İzmir'de aldatma cinneti
İzmir’de bir kişi kendisini aldattığını ileri sürdüğü 4 çocuğunun annesi ...
ALES'te soru kitapçığı krizi
ÖSYM tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisanüstü Eğitimi Giriş ...
 
İrem Çiçek'ten Gülen'e ayetli mesaj
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Albay Dursun Çiçek'in avukat ...
Meslek liselilere şok!
Teknik lise ve teknik meslek lisesi mezunlarının daha önce tek sınavla ...
Yumurtaya dokunan yanıyor!
Üniversite öğrencisi Tayfun Yıldırım, Bakan Eker’in katılması planlanan ...
 
Acılı baba, kazandığı hukuk zaferini göremedi
27 Ekim 2006'da otomobilin çarpmasıyla yaşamını yitiren liseli Mustafa ...
Ege Denizi 4.0'la sallandı
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'den alınan bilgiye göre, gece ...
İzmir Üniversitesi’den anlamlı işbirliği
Gelecek yıldan itibaren 5 engelli öğrenciye burslu eğitim verecek olan ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva