HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mart 2010 Çarşamba - 00:00

İzmir bir ilk, dev sağlık adımı!

Türkiye’’nin ilk Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’’nin temeli, Vali Kıraç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’’nun katılımı ile gerçekleştirilen tören ile atıldı. ’

İzmir bir ilk, dev sağlık adımı!


 
İZMİR - KİTVAK tarafından yaşama geçirilecek olan Türkiye’’nin ilk Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’’nin temeli,  İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun katılımı ile gerçekleştirilen tören ile atıldı.
 
Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı’’nın (KİTVAK)  İzmir’’deki çeşitli kurumlarla yaptığı işbirliği ve hayırsever kuruluş katkılarıyla Ege Üniversitesi Kampüsü Hemşirelik Yüksekokulu yanındaki alanda yaşama geçireceği  ’“Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’”nin temeli törenle atıldı.
 
Törene İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz,  Eski Kültür Bakanı ve KİTVAK Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, eski bakanlardan Işılay Saygın,  Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, vakıf yöneticileri ve üyeleri, Ege Üniversitesi öğretim üyeleri ve katkı koyan kuruluşların temsilcileri ile davetliler katıldı. 
 
Başkan Kocaoğlu: ’“Desteklerimiz sürecek’”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, temel atma töreninden önce yaptığı konuşmada, hasta konukevi projesinin kendileri için özel bir önemi olduğunu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin, Bornova’’daki belediye lojmanlarında hasta konukevi projesini uyguladığını hatırlatarak,  İtalya’’da bu projeyi yaşama geçiren Maria Chiera’’nın İzmir’’deki projenin oluşmasında önemli bir etken olduğunu söyledi.

 
Başkan Aziz Kocaoğlu, ’“Sayın Suat Çağlayan telefon ile beni arayarak böylesine güzel ve önemli bir proje için destek isteyince hemen ’‘evet’’ yanıtını verdim ve ’‘hazır betonun yarısı bizden’’ dedim . Bizim böyle güzel bir projeye bakış açımız başından beri bellidir. KİTVAK bunun önderliğini yapıyor. Bu tür projelerin yaşama geçmesinde büyük fayda var.  Biz de projeyi sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz’” dedi. 

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ise günümüzde kanser hastalığının tedavisi mümkün olan bir hastalık olduğunu ve erken teşhisin önemli olduğunun altını çizerek tüm İzmirlileri her yıl test yaptırmaları konusunda uyardı. Yaşama geçirilecek olan hasta konukevi projesinin çok önemli bir proje olduğunu belirten Vali Kıraç, kentin böyle projelere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Temel atma töreninde Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz,  Kültür Eski Bakanı ve KİTVAK Mütevelli Heyeti Başkanı Suat Çağlayan,  KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul ve Ege Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Necil Kütükçüler de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, projeye destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerine şükran plaketi takdim edilerek Hasta ve Hasta Konukevi’’nin temeli atıldı. İzmir Valisi M. Cahit Kıraç da, desteklerinden ötürü vakıf adına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’na plaket verdi.

Yılda yaklaşık 20 bin kişiye hizmet vermesi planlanan hasta ve hasta yakını konukevinin 30 ayda tamamlanması hedefleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tartan’’la icraatın içinden’…
Konak Belediye Başkanı Tartan görev süresinde geride bıraktığı 1 yılı ...
Bornova’’da yeni bir tutku: Hobi bahçeleri’…
İlçede vatandaşların günlük stresten uzaklaşmaları, toprakla vakit geçirebilmeleri ...
Karşıyaka’’ya hanım eli değdi!
Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Kadın Danışma Merkezi ve Veteriner İşleri ...
 
Uzundere’’de ’‘ısıtma’’ hareketi’…
Kadifekale heyelan bölgesinden taşınacak vatandaşların yerleştirileceği ...
’‘Sakin Şehir'de’’ Soyer’’le bir yıl’…
Tunç Soyer, belediye başkanlığı görevine seçilmesinin ardından geçen ...
Buca Kent Konseyi harekete geçti!
Buca Kent Konseyi, Yürütme Kurulu Çalışma Yönergesi ve Grupları’’nı oluşturarak ...
 
Altındağ’’ın Kültür Merkezi oluyor’…
Büyükşehir Belediyesi, hizmete açtığı Bornova ve Çiğli kültür merkezlerinden ...
Mezarlıklarda yeşil seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplam 125 bin adet çam, servi ağacı ve çalı ...
Büyükşehir’’de ’‘Bosna’’ buluşması’…
Dünya Bosna Hersek Kongresi’’ne katılmak üzere kente gelen Yukarı Avusturya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva