HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mart 2010 Çarşamba - 00:00

Başkan Tartan’’la icraatın içinden’…

Konak Belediye Başkanı Tartan görev süresinde geride bıraktığı 1 yılı değerlendirdi, yapılanları ve yapılacakları kamuoyuyla paylaştı. ’

Başkan Tartan’’la icraatın içinden’…



Yusuf Kırbiç/Egedesonsöz -
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan göreve geldiği 1 yıllık süreçi değerlendirdi. 1 yılda Konak Belediyesi olarak neler yaptıklarını ve ileriye dönük olarak adımları atılan projeleri kamuoyuna sundu. 
 
Konak Belediyesi olarak yerel yönetimde çocuktan, yaşlısına insana en üst noktada hizmetle yola çıkan Başkan Hakan Tartan,  yönetimlerde ülke standartlarını ileriye götürmek için çalışıyoruz. Bunu yaparken ’“Önce insan’”  anlayışını benimsediklerini dile getirdi. 
 
Borçsuz nadir Belediye
Başkan Tartan, göreve başladıklarında önceliklerinin turizm, tarih, kültür, sanat ve sağlık olarak belirlediklerini söyledi. Tartan, ’“Ülkede, denk bütçeye sahip olan ve hiçbir kuruma borcu bulunmayan nadir belediyeler arasındayız. Karabağlar’’dan ayrılma sürecini de sorunsuz atlattık. Dostluk ve karışılıklı anlayış çerçevesinde hizmet etmeye devam ettik.
 
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, 1 yıllık görevinde Müzelere, çocuklara, temizliğe, gürültüye, tarihi zenginlikleri ön plana çıkartmaya, eğitime, engelli vatandaşlara, sokak hayvanlarına ve sanata önem vererek bir yılında başarılı çalışmalara imza attı. 
 
Türkiye rekoru Konak’’ta
Hakan Tartan, ’“Konak Belediyesi olarak, sağlık konusuna büyük önem veriyoruz. Bakanlığın yine yetersiz kaldığı durumlarda belediye imkanlarımız ile hizmeti vatandaşın ayağına götürüyoruz. Kemeraltı’’nda açtığımız Kadın Danışma Merkezi’’nde, ihtiyaç sahibi kadınlara tam gün danışmanlık hizmeti veriyoruz. Çevreye duyarlı bir belediye yarattık. 9 buçuk ton atık pil topladık. Bu konuda yerel yönetimler bazında Türkiye rekoru Konak Belediyesi’’nde. Bu anlamda çevreye bir katkımız oluyorsa, ben aynı zamanda İzmir’’in Çevre Bakanı’’yım’”dedi.
 

 
Kemeraltı yeniden doğuyor
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, ’“Kemeraltı, yaşayan en eski tarihi çarşılar arasında yer almaktadır. Ne yazık ki kentler geliştikçe alternatifleri de çoğalmış ve geri kalmıştır. Piyasa kendine alternatif imkanlar yaratırken, esnaf da yaratmalı. Ortak koordinasyon ile bunu başarabiliriz. Amerika’’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Ürünlerde ve aktivitelerde zenginlik yaratarak bu sıkıntıyı aşabiliriz’” dedi.
 
Kavaflarda eğlence ve yemek kültürünü geliştireceğiz. Lokantacılar odası ile Yemek ve Ahçı Okulu açacağız.
 
Ballıkuyu, Ege Mahallesi ve Gürçeşme’’de yerinde kentsel dönüşümü başlatacağız. Yöre halkını mağdur etmeden, her yıl bir semtin geri dönüşümünü tamamlayacağız.
 
’“Çocuklar gelin olmasın’”
Tartan, ’“Eleştirilen anayasa paketi içinde çok olumlu bir madde dikkatimizi çekti. Çocuk istismarı maddesi dikkatimizi çekti. Konak Belediyesi olarak geçtiğimiz aylarda başlattığımız ’“Çocuk Gelinler Olmasın’” kampanyasında on binlerce imza topladık. Bu çabamızın ilk somut yansıması da anayasa taslağında kendini gösterdi. Çocuk istismarına eğilen tek yerel yönetimiz’” diye konuştu.
 
BUTİK MÜZE
Konak Belediyesi olarak Butik müzeler için atak yapan Başkan Hakan Tartan Avrupa’’da bir kentte, tarih müzesi, arkeoloji müzesi, kent müzesi yoksa, o kente çağdaş gözle bakılmadığını açıkladı. Tartan, ’“Konak ve İzmir’’de müze sayılarını artırmaya devam edeceğiz. Oyuncak Müzesi ile alanında en iyiler arasına girdik. Mayıs ve Ekim ayları arasında Karikatür, Mask ve Kostüm müzelerini de açacağız’” dedi.
 
ALTINPARK YOLDA
Başkan Tartan, ’“Altınpark kazılarını başlattık. Yaşayan bir tarih müzesini Ekim ya da Kasım ayında kentimize kazandıracağız. Basmane Meydanı’’na bir buçuk dakika mesafede olan alan, İzmir’’in çekim merkezi haline gelecek.’” Dedi.
 
’“Kültür Bakanıyım’”
Yerel yönetimlerde hizmet anlayışının 24 saat bitmeden devam ettiğini dile getiren Başkan Tartan’’a özellikle kültür sanat alanında yaptığı hizmetlerden ötürü ’“İzmir’’in Kültür Bakanı’” yakıştırması yapıldığını vurguladı.
 
Tartan, ’“Bir yıl içinde uluslararası öykü ve şiir günlerine imza attık. Butik müze projelerine hız verdik. Bunları yaptığım için bu yakıştırma uygun görülmüşse, evet, ben İzmir’’in Kültür Bakanı’’yım’”
 
70 OKULA BAKIM
Bir tek kültür sanat alanında değil, ilgili bakanlıkların alanına giren diğer konularda da belediye imkanlarını sonuna kadar kullanıyoruz diyen Hakan Tartan, ’“Önce insan parolası  ile 5 bina yakın öğrencimize eğitimde kolaylıklar sağladık. 70 okulun bakım ve onarımını tek başımıza yaptık. Bu konuda bakanlığın eksiklerini kapatabiliyorsam ben İzmir’’in Milli Eğitim Bakanı’’yım. Vergilerimizi eksiksiz ödüyoruz. Üreten bir belediyeyiz ve ürettiklerimizi topluma eşit olarak dağıtıyoruz. Bu anlamda bir açığı kapatıyorsak da ben İzmir’’in Maliye Bakanı’’yım’” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’’da yeni bir tutku: Hobi bahçeleri’…
İlçede vatandaşların günlük stresten uzaklaşmaları, toprakla vakit geçirebilmeleri ...
Karşıyaka’’ya hanım eli değdi!
Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Kadın Danışma Merkezi ve Veteriner İşleri ...
Uzundere’’de ’‘ısıtma’’ hareketi’…
Kadifekale heyelan bölgesinden taşınacak vatandaşların yerleştirileceği ...
 
’‘Sakin Şehir'de’’ Soyer’’le bir yıl’…
Tunç Soyer, belediye başkanlığı görevine seçilmesinin ardından geçen ...
Buca Kent Konseyi harekete geçti!
Buca Kent Konseyi, Yürütme Kurulu Çalışma Yönergesi ve Grupları’’nı oluşturarak ...
Altındağ’’ın Kültür Merkezi oluyor’…
Büyükşehir Belediyesi, hizmete açtığı Bornova ve Çiğli kültür merkezlerinden ...
 
Mezarlıklarda yeşil seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplam 125 bin adet çam, servi ağacı ve çalı ...
Büyükşehir’’de ’‘Bosna’’ buluşması’…
Dünya Bosna Hersek Kongresi’’ne katılmak üzere kente gelen Yukarı Avusturya ...
Başkan Özgüven'in bedava su zaferi!
Dikili’’de vatandaşlara 10 tona kadar kullandıkları suyu bedava verdiği, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva