HABERLER>GÜNCEL
8 Temmuz 2011 Cuma - 17:49

İZBAN yolcuları facianın eşiğinden döndü

Yüzerlerce yolcuyla sabah 08.30 sıralarında Cumaovası yönüne giden İZBAN treni Halkapınar İstasyonuna 400 metre kala elektrik hatlarının kopması nedeniyle arıza yaptı.

İZBAN yolcuları facianın eşiğinden döndü

Halit Tunç/Egedesonsöz/Özel –Arıza yapan İZBAN treninde kapılar kilitlenip, havalandırma çalışmayınca yüzlerce yolcu havasız kaldı ve makinist bölümüne yüklendi. Makinist kapısı zorlanarak açıldı. 30 dakika süreyle havasız kalan yolcular bu kez rayların üzerine atladı. Sayıları yüzlerle ifade edilen yolcuların arasına bu kez bir başka İZBAN treni daldı.



Onlarca yaşlı ve kadın ezilmemek için sağa-sola koşmaya başladı. Her iki olay da büyük şans eseri hasarsız atlatıldı. Yolcular, demiryolunu yaya yolu gibi kullanarak Halkapınar İstasyonu'na ulaştı. Bu sırada güvenlik şirketinin elemanları ile yolcular arasında gerginlik yaşandı. Kavgalar meydana geldi.



Sabah işlerine en az bir saat gecikmeyle gitmek zorunda kalan İzmirlilerden bazıları “faciadan kurtulduk, bir tren arıza yapıp, raydan çıktı, diğeri arkadan yüzlerce yolcunun arasına daldı. Korku filimi gibiydi” açıklamasında bulundular.

İZBAN treninde bulunan Yazarımız Halit Tunç, faciadan şans eseri nasıl kurtulduklarını kare-kare görüntüledi.

Ünlü gazeteci ve televizyon programcısı Tunç, "bu tam bir skandal, yaşadıklarım ve gördüklerim karşısında şok içindeyim. İZBAN baştan sona yeniden düşünülmeli. Bu sıradan bir olay değildi. Sıradan bir arıza değildi. Bu sistemin yürümediğinin kanıtı. Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ı bizzat arayıp durumu bildireceğim.



Tren arıza yapabilir, raydan da çıkabilir, bu olay kurumun böyle bir olay için B planının olmadığını gösteriyor. Yolcular makinistleri etkisiz hale getirip, tek kapıdan demiryoluna atladılar. Yaralananlar oldu sanırım. Yaşlı bir kadın ise havasızlıktan bayılmış, taşıyorlardı. Ben kamerama sarılıp bu dehşeti görüntüledim" dedi.



İzmirlilerin yıllardır beklediği Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığı ile gerçekleştirilen Aliağa-Menderes Hafif Raylı Sisteminde daha öncede çok sayıda arıza meydana gelmişti. 5 Aralık’ta yolculu deneme seferlerine başlayan Alsancak-Çiğli hattında ard arda gelen arızalar, vatandaşı çileden çıkarıyor.

İZBAN’dan yapılan açıklamada eletrik hatlarında bir kopma meydana geldiği ve trenin o yüzden birden durduğu, kapıların kilitlendiği ve havalandırmanın çalışmadığı açıklandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
son söz 24 Ocak 2012 Salı 00:30

herkes herseyin en iyisini bilen hele bide gazeteci olursa dahada iyi bilir ya arkadas tmm izban iyimi degilmi onları gectim gazeteci sen nesin haber yapacak göze girecek o insanlar raylara iniyor nasıl inilir o raylara ya hicmi dusunmuyorsunuz ne olur buraya ınersek olurmuyuz dıye hıcmı dusunmuyorsunuz orada elektrık var elektrık evde 220 volt carptıgı zaman elım ayakların patlıyor dısarı cıkıyor oradada 25.000 bin volt var carptımı bırak elını ayagını cayır cayır yanarsınız bu önemlı degıl dem

Yorumu oyla      18      7  
topcu. 5 Aralık 2011 Pazartesi 14:45

bende o tren deydim ama yazarınız o kadar abartmışki o insanların raylara atlamaları ve orda can pazarı yaşamaları tamamen kendi cahillikleriydi siz orda fotoğraf çekiceğinize insanlara yol göstermeyi deneseydiniz keşke belediye her zaman karalanmak isteniyo ama başaramıycaksınız bunu

Yorumu oyla      25      12  
e.gdz 12 Temmuz 2011 Salı 23:53

TCDD ile İBB beraber bir iş yaptılar ama herhangi bir sorun olunca herkes belediyeye sövüyor; demir yolu hattı, kataner hattı TCDD sorumluluğunda ve proje hayata geçirilme sırasında destekleri yokken seçim öncesi "biz yaptık" diyen AKPliler şimdi yine belediyeyi kötülüyor! İşin CHP'sinde AKP'sinde değilim(ilk cümleden öyle anlayanlar çıkacaktır kesin ya neyse) ama bu kutuplaşma artık bitmeli; İZBAN konusunda iki başlılık olmaz, ya TCDD kendi eline almalı(Allah korusun diyorum) ya da İBB'ye devredilmeli... Hem çalışanlar hem yolcular böyle perişan halde bırakılmamalı!

Yorumu oyla      24      8  
çilekeşler 11 Temmuz 2011 Pazartesi 21:38

arkadaslar herkes haklı ben bır ızban calısanı olarak bıraz sıze bırseyler anlatayımda bılgınız olsun ne chp nede akp yandası calısanlarıyız bız gunde 14 saat calısıyoruz gece yatagımızdn kalkıp işe gıderız 27500 wolt elektrık altında bırgun eger calısırsanız bu kadar yuksek woltlu elektrık altında gece sabaha kadar uyuyamzsınız sayın genel mudurumuz ve onun sayın genelmudur yardımcısının kopeklerı var ıkı tane bızım o kopekler kadar degerımız yok sosyal hakkımız hıc yok gunluk 6 tl yemek parası verılıyor bunada aldıgımız yemek bır yarım ekmek sandevıc bırde yanında kola sayın gezetecı abı sayın ulastırma bakanına bızıde soylermısın ne olcak halımız bırde suana kadar tam 10 arkadasımız esınden bosandı calısma sartlarından dolayı hıc bır arkadasımızın aıle hayatı kalmadı makınıstler olarak trenı kullanıyoruz ama nasıl kullanıyoruz bırde bıze sorun bırde sızden rıcam ne olursa olsun bızlere bır destek olun

Yorumu oyla      36      9  
burcu yaylak 11 Temmuz 2011 Pazartesi 19:58

hala o günün şokundayım trende baygınlık geçirdm zaten kapılarıda ben fenalasınca açtılar bitane arkadas sağ olsun bana yardım etti. zaten kalabalıktı bide bizi öylece havasız bıraktılar bi kişi bile gelip bu insanlar napıo nefes alıolar mı demedi çok büyük sorumsuzluk ya

Yorumu oyla      15      18  
mustafa halis 10 Temmuz 2011 Pazar 04:23

ne şartta olursa olsun arıza durumlarında hatta inmek tehlikeli ve yasaktır trenlerde bu uyarılar bazı yerlerde asılıdır ki arıza durumunda makinist bunu anons eder. havasız kalındığı için anons yapılır ve kapılar açılır ama kimse hatta atlamaz. bu hem raylardaki yolcuların hemde gelen trenlerdekilerin güvenliği içindir. sözde eğitimli modern İzmir'li !! bunu aldırmadan raylara inip yürüyor. modernlik çağdaşlık eğitim yada chp'ye oy vermekle olmaz. kurallara uymakla olur. havasız kaldıysan kapılar açılır ama raylarda yürümezsin gelecek yeni araç yada arızanın giderilmesi beklenir. Şimdi can alıcı soruyu soralım: "peki raylarda izmir metroda'ki gibi yüksek gerilim(binlerce kilovolt) olsaydı inenler cayır cayır akıma kapılıp yansaydı ne olacaktı?" kimse raylardaki çarpılma yada diğer trenlerin çarpmasından izban ve tcdd'yi sorumlu tutamaz. sorumlu çok bilen ve raylara inen kişilerin olacaktı. son olarak sayın Tunç raydan çıkma diyor kendisi gazeteci ama raydan çıkan tren görmemiş. google'da görsellerde raydan çıkan tren diye aratsın raydan çıkmanın ne olduğunu net olarak görür. tren raydan çıksa orada yüzlerce yaralı ve yan yatmış vagonlar olurdu. İzmir gün geçtikçe köykente dönmekle kalmıyor, insanı, gazetecisi bile dönüşen şehirle birlikte dönüşüyor. acı ama gerçek. İzmir Türkiye'nin en büyük köyüdür. Kendisini dışarı kapatan bir şehir ve yönetici kadrosu onlarla aynı düşünen ve oy veren seçmen bunu hazırlamıştır. 2014 seçimleri İzmir'in "tamam mı? devam mı?" seçimi olacaktır. İzmir ya kazanacak yada bu şekilde şehir ve halk olarak kaybedip gerilemeye devam edecektir. Beğenin yada beğenmeyin eskişehir,kayseri, konya, antep İzmir'i geçiyor ve geçti. Aziz Başkan dürüst, namuslu çalışkan, iyi niyetli 10 numara bir insan. Kendisine eşlik edecek ne yönetim ekibi var, ne danışman ve uzman ne de çağı anlayan, proje geliştiren bir parti ve ilçe belediye başkanları var. bu geçiş döneminde sayın Kocaoğlu elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. gelecek 2014 seçimlerinde ak parti çıkaracağı sağlam bir aday ve ekiple İzmir'i ayağa kaldıracaktır. Kale'ler yıkılıp halkın hak ettiği modern kentler olacaktır. buna sadece izmir'in değil halkın'da ihtiyacı var. son sözümüzü yine konuyla bağlayalım; sorun arıza yapan trende değildir, kurallara uymayanlarındır. kurallara uyduğunuz sürece güvende olursunuz. ulaşımda kurallar sizin güvenliğiniz içindir.

Yorumu oyla      23      23  
komedi gibi'ye 9 Temmuz 2011 Cumartesi 12:25

gerçekten komedi gibisin..insanların can güvenliğinin AKPARTİLİ CHPLİ olmakla ne ilgisi var ? ben de her sabah izbanı kullanıyorum.o kalabalık o havasızlık hele de bi de elektrkler kesildiğinde açıklamasızca bekletilmek!!! trenden inin anonsu yapıldı 20 dakika sonra, indik tren çalıştı.. saçma sapan işler.. hayır izbanı basından okumasak Komedi Gibi'ye inanıcam.. çalışanlarının hali ortada uğradıkları haksızlıklar aldıkları maaş çalıştırıldıkları saatler ortada! aç büyük gazetelere bak!! hepsi yazdı !! HALİT TUNÇ sizi tebrik ediyorum!! gazeteci refleksiyle tabiki bu haberi yapacaksınız! lütfen yazmaya devam edin.. lütfen BİNALİ YILDIRIMLA görüşmenizi de bize aktarın.SAYGILAR.

Yorumu oyla      18      10  
komedi gibi 9 Temmuz 2011 Cumartesi 09:55

Bir komedi filimi çekilseydi ancak bu görüntüler sağlanırdı...Bir tren arızalanmış,diğeri arkadan yüzlerce yolcunun arasına dalıyor. vay...vay..Halit TUNÇ, gerçek bir gazetecinin yapması gerekenleri yapmış..Kurt gazeteci fırsatı kaçırmamış..AKP'li olmasına rağmen kimseye acımamış ...Binali beyle görüşeceğim demiş...görüşmeyide merak ediyorum ?

Yorumu oyla      18      13  
İZMİRLİ 9 Temmuz 2011 Cumartesi 09:55

İZBANIN BAŞINA DEMİRYOLLARINDAN ANLAMAYAN BİR YETKİLİ GETİRİLİESE ANCAK BUKADAR OLUR İLDİGİM KADARIİLE GENEL MÜDÜR DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIGINDAN GELMİŞ OLACAG BU KADAR YOLCULARA GEÇMİŞ OLSUN

Yorumu oyla      17      10  
hasa 9 Temmuz 2011 Cumartesi 09:39

erdi bey teslim edildiğinde mevcut calışan bir demir yolu vardı hatdaha elektrik sistemi dahi döşenmişdi asiz bey ne yapdı var olanı yıkıp yeniden inşa etti tabi niye acaba ben yapdım demek için

Yorumu oyla      14      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rumen kozmonot Uzay Kampı'nı ziyaret etti
Rumen kozmonot Dorin Dumitru Prunariu, yakın zamanda Türkiye'nin kendi ...
'Starligt' yarışlara hazır
Ege Üniversitesi'nde, projelendirmesinden, tasarımına, teknik altyapısından ...
E-kayıt geldi, şikayetler bitti
Öğrenci kaydını Ulusal Adres Veri Tabanı'ndaki bilgileri esas alarak işlemi ...
 
Tercih, hatayı affetmez!
Üniversite sınavları sona erdi, şimdi sıra tercihte. Uzmanlar uyarıyor: ...
Karacaağaç köyüne organik ikramiye
Buca’nın 1000 nüfuslu Karacaağaç Köyü’ne ‘organik piyangosu’ vurdu. Arsa fiyatları yüzde 25 arttı.
İZKA'nın 'butik otel' hibesi
Verdiği karşılıksız yardımlarla büyük tartışma konusu olan İZKA’nın, 250 ...
 
İzmir işsizlikte öncü!
TÜİK’in ilk bölgesel işgücü araştırmasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. ...
Tunceli'de çatışma: 1 şehit
Tunceli'de dünden beri devam eden çatışmada 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.
ABD'nin bağımsızlık günü ESBAŞ'ta kutlandı
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, ABD'nin bağımsızlığının ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva