HABERLER>POLİTİKA
31 Ekim 2023 Salı - 11:40

İYİ Partili Özlale’den flaş istifa!

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, seçim sürecinde saha çalışmalarını yürütebilmek adına partideki görevlerinden istifa etti.

İYİ Partili Özlale’den flaş istifa!

EGEDESONSÖZ - Türkiye’de 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin tamamlanması sonrası gözler genel seçimlere çevrilmişti.

Genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Demokrat Parti bir araya gelerek 6’lı Masa ittifakını oluştururken, seçimlerin muhalefet adına kaybedilmesi sonrası ise masa da bölünmeler olması sonrası, İYİ Parti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale’yi açıklamıştı.

ÖZLALE’DEN FLAŞ KARAR
Yaşanan süreç sonrası ise Ümit Özlale seçim sürecinde daha verimli çalışabilmek ve parti içindeki görevlerini aksatmamak gerekçesi ile partideki tüm görevlerinden istifa etti.

Sosyal medyadan duyurulan istifa talebiyle ilgili ise, “Yaklaşık üç yıldır partimizin Kalkınma Politikaları Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Sayın Ümit Özlale, bilindiği üzere 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız olarak ilan edilmiştir.

Görev süresi boyunca ülkemiz için çok önemli projeler geliştiren Sayın Özlale, yaklaşan yerel seçimlerde İzmir için de büyük bir proje seferberliğine hazırlanmaktadır.

Bu çerçevede, seçime kalan sınırlı süreyi dikkate alarak; kalan beş ayda yalnızca İzmir'deki seçim kampanyasına odaklanabilmek için Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılma isteğini Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'e sunmuş ve söz konusu talep Genel Başkanımızca da uygun bulunmuştur” İfadeleri yer verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü  Kürşad Zorlu şu ifadelere yer verdi;

“Birlikte alınan bu karar doğrultusunda Başkanlık Divanımızda; Kalkınma Politikaları Başkanlığı yerine, Sanayi ve Teknoloji Başkanlığımız kurulmuş olup bu göreve Genel Başkan Yardımcımız Sayın M. Cem Özdemir getirilmiştir. Ayrıca Sayın Özdemir'den boşalan Mali İşler Başkanlığı görevi de vekâleten Seçim İşleri Başkanımız Sayın Sedat Aksakallı tarafından yürütülecektir.

Saygılarımızla...”

ÖZLALE'DEN AÇIKLAMA
İstifanın gündeme gelmesinin ardından Ümit Özlale sosyal medyadan yazılı açıklama yaptı. Seçime kadar olan zamanı İzmir için harcayacağını belirten Özlale şu ifadeleri kullandı;

"Bilindiği üzere, 20 Eylül 2020 tarihinden beri, büyük bir kıvanç ve mutlulukla İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanlığı görevini icra etmekteyim. Bu süreçte mesai arkadaşlarımla birlikte, partimiz adına, ülkemizde yaşayan her bir ferdin, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine, işçisinden öğrencisine kadar, nasıl daha zengin, daha mutlu ve daha özgüvenli yaşayabileceğine dair onlarca proje ve çözüm ürettik. İYİ Yaşam Gelir Modeli, okullarda ücretsiz yemek projemiz olan Rüzgârgülü, AOC Tarım Bilimleri Akademisi, Ulusal Ebeveynlik Programı, KYK Borçlarının Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Ödenebilmesi Projesi bunlardan sadece birkaçıydı. Bunların hepsi, tipki partimizin diğer başkanlıklarınca üretilen projeler gibi iktidarda kimin olduğundan bağımsız, milletimiz için düşünülmeye ve uygulanmaya değer projelerdir.

Bilindiği üzere 20 Eylül 2023 tarihinde, İYİ Parti'nin ilgili kurullarının kararı ve Sn. Genel Başkanımızın onayı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldum. Bu surette, nasıl ki son üç yılda Türkiye için düşünmeye ve üretmeye çalıştıysam, seçime kadar geçecek yaklaşık beş aylık zaman zarfında da kendimi İzmir için çalışmakla, İzmir için üretmekle ve İzmir için düşünmekle mükellef sayıyorum. Bunun hem benim hem de partimizin değerleri açısından bir manevi zorunluluk olduğu kadar, genel siyasi ilkeler açısından da bir gereklilik olduğunu düşünüyorum.

Bu sebeple, 2020 Eylül ayından beri büyük bir mutluluk ve gururla sürdürmekte olduğum İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Söz konusu karar, Genel Başkanımız ve Partimizle uyum içinde alınmıştır. Bu vesileyle tüm mesai arkadaşlarıma birlikte çalıştığımız üç yıl için minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Mevzu bahis karar, bir görev değişimidir. Çünkü görevler ve insanlar geçici; ancak amaçlar kalıcıdır. Asıl olan İYİ Türkiye'yi her şehirde, her ilçede ve her bir fertte ortaya çıkartabilmek için uğraşmaktır. Zira Cumhuriyetimiz için yeni yüzyılında benimsenmesi gereken en temel ilke bu olmalıdır."

 
Yaşlı kadının acı sonu... Yanarak can verdi!
 
Karşıyaka ideali bulamadı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
LALE 3 Kasım 2023 Cuma 10:23

İZMİRİ KURTARIN CHP DEN....

Yorumu oyla      2      3  
Bülent Işık 31 Ekim 2023 Salı 15:23

Kabahat bunlara grup kurmaları için CHP 'den 20 milletvekilini istifa ettirenlerde.

Yorumu oyla      7      6  
izmirli 31 Ekim 2023 Salı 11:59

akp'ye çalışacak.. boyunun ölçüsünü alıp döner..

Yorumu oyla      10      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
MHP'li Yıldız'dan AYM Başkanı Arslan'a tepki!
AYM Başkanı Zühtü Arslan, mahkemenin verdiği bireysel başvuru kararlarının ...
'Koptu' denilen kurultay delegesi konuştu: İmzamın arkasındayım!
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız’ın İzmir delegasyonundan ...
 
AK Partili Saygılı’dan Başkan Soyer’e ‘deprem’ cevabı: İdareye suç atmak acizlik!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Araştırmacı Yaldız 'iki isim duydum' dedi: İzmir delegasyonunda kopmalar mı başlıyor?
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, 4-5 Kasım'da düzenlenecek ...
İzmir delegasyonunda fire… Bir isim daha ‘Özel’ dedi!
4-5 Kasım’da yapılacak olan ve Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel’in yarışına ...
 
CHP'li Taşkın'dan bakanlığa İzmir depremiyle ilgili 5 soru
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, 30 Ekim 2020 ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 100. yıl paylaşımı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in ilanının 100. yılına ...
'Kamuoyunun beklediği değişimi yapacağım'
14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP'de değişim tartışmaları aralıksız ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva