HABERLER>POLİTİKA
18 Ekim 2023 Çarşamba - 13:04

İYİ Partili Özlale ‘adaylık’ sürecinin perde arkasını anlattı: Akşener’i zorladım!

İzmir Büyükşehir Belediye Adaylığı’nın arka perdesi hakkında konuşan için  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, “genel başkana gittim ve ‘İzmir'in daha iyi bir belediyeciliğe İzmir'in de aynı belediye başkanına ihtiyacı var’ dedim, zorladım. ‘Ben belediye başkanı olmak istiyorum, gerekirse milletvekilliğimden partideki görevlerimden hepsinden  gönül rahatlığıyla ayrılıp İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı istiyorum’ dedim” ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Özlale ‘adaylık’ sürecinin perde arkasını anlattı: Akşener’i zorladım!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye’de 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin tamamlanması sonrası gözler genel seçimlere çevrilmişti.

Genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Demokrat Parti bir araya gelerek 6’lı Masa ittifakını oluştururken, seçimlerin muhalefet adına kaybedilmesi sonrası ise masa da bölünmeler olması sonrası, İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’yi açıklamıştı.

CHP ATAMIZIN KURDUĞU PARTİ, ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİRİM
Soyer ile arasında geçen tartışmalar için konuşan Özlale, “Sertlik benden kaynaklanmıyor. Benim tek dediğim şey şuydu; Ben Tunç Bey'den daha iyi bir belediye başkanı olacağımı düşünüyorum. Projelerimi anlattım. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde gördüğüm eksikliklerini anlattım. Kentsel dönüşümde yetersiz kalması gibi, trafik problemi, körfez kirliliği gibi konuları söyledim. Ama bunu her zaman siyasi bir nezaket içinde dile getirmeye çalıştım. Üsluba çok dikkat ederim. En başta Cumhuriyet Halk Partisi'ne olan saygımdan dolayı dikkat ederim. Her yerde aynı şeyi söylüyorum;  100 yıllık bir parti, Atamız kurmuş  olduğu parti… Ben onun önüne saygıyla eğilirim. Benim itirazım, iddiam, çıkış noktam, o yüzyıllık koca çınarın altında tembellik yapıp, İzmir'i hak ettiği gibi yönetmeyenlere… Her seferinde aynı şeyi söylüyorum. Benim için Cumhuriyet Halk Partisi başka bir yerde, fakat Cumhuriyet Halk Partisi'nin altında onun amblemini, onun kurumsal kimliğini kullanıp kötü bir belediyecilik yapanlar başka bir tarafta... Benim çıkış noktam, iddiam, itirazım, İzmir'in daha iyi bir belediyeciliği hak ettiği yönünde benden  sert söylem gelmez” diye konuştu.

BEN ÇÖZECEĞİMİN VAADİNDE BULUNUYORUM
Büyükşehir adaylığı sürecinde yaşananları anlatan Özlale, “2 Haziran'da milletvekili yeminimi ve o adaylık sürecinde de devamlı İzmir'i dolaştım, gezdim. Burası benim memleketim. Daha sonrasında da genel başkana gittim. İzmir'in daha iyi bir belediyeciliğe İzmir'in de aynı belediye başkanına ihtiyacı var dedim ve zorladım. Ben belediye başkanı olmak istiyorum, gerekirse milletvekilliğimden partideki görevlerimden hepsinden  gönül rahatlığıyla ayrılıp İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı istiyorum dedim. Milletvekili olduktan sonra milletvekili sorumluluğuyla hem de belediye başkan adayı olduktan sonra onun iddiasıyla beraber  bazı sorunları dile getirdim. Bu sorunları ben kendim uydurmadım. Bugün kime sorsanız, burada halka sorsanız Buca'nın trafik probleminden bahseder. Beş yıl sonra bitecek olan bir metro müjdeleniyor. Kime sorsanız kokunun giderilmediğini görürsünüz. İzmir’in çok ciddi koku sorunu var ve koku sorunun giderilmediğini görürsünüz. İzmir'in çok ciddi bir kentsel dönüşüm problemi var.  Şimdi ben bunları niye dile getirmeyeyim ki? Ben bunu hem bir milletvekili sorumluluğuyla dile getiriyorum, aynı zamanda bunları çözeceğimin vaadinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

RÜYA BENDEN ÇIKTI
Aceleci davrandığını belirten Özlale “Gidip ‘İzmir'in büyükşehir belediye başkanı ben olmak istiyorum’ dedim. Hatta şöyle, aceleci de davrandım. Türkiye'de belki de ilk ilan edilen büyükşehir belediye başkanıyım.  Bir an önce çalışmaya başlamak istiyorum ben. O bakımdan yani bu fikir, bu düşünce, bu ideal, bu rüya ne derseniz benden çıktı” dedi.

 
RTÜK Başkanlığına Ebubekir Şahin yeniden seçildi
 
Taşeronun hedefinde vali, emniyet... Şehir Hastanesi'nde kılıçlar çekildi!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SEDA 19 Ekim 2023 Perşembe 08:29

İZMİRDE TRAFİK FELÇ GÜNDE 4 SAAT YOLDA GEÇİYOR OTOBÜSLER TIKLIM TIKLIM DOLU YAZIK

Yorumu oyla      2      3  
MEGAKÖY İZMİR 19 Ekim 2023 Perşembe 08:28

CHP 40 YILDIR İZMİRE NE YAPTI ÇÖP ÇUKUR ÇAMUR

Yorumu oyla      2      3  
ÖMER 19 Ekim 2023 Perşembe 08:27

DEĞİŞİM ŞART

Yorumu oyla      2      3  
18 Ekim 2023 Çarşamba 16:01

Alttaki trol şimdi de hilal olmuş.

Yorumu oyla      6      11  
ÜMİT' LE BEKLİYORUZ... 18 Ekim 2023 Çarşamba 13:33

LALE LER AÇSIN İZMİRDE.....

Yorumu oyla      11      7  
ÜMİT' LE BEKLİYORUZ... 18 Ekim 2023 Çarşamba 13:32

ÜMİT LE BEKLİYORUZ 31 MART GELSEDE İZMİR KURTULSA

Yorumu oyla      11      7  
Herhangi bir çalışma yapıyor musunuz? 18 Ekim 2023 Çarşamba 13:31

Buca'da şu an bir metro bir de karayolu tünel inşaatı var. Gürçeşme Caddesi yıllar süren kamulaştırmalar sonrası az da olsa genişletildi. Kocaoğlu zamanında da İZBAN yapıldı ve Tınaztepe Kampüs önündeki yol genişletildi. Yapılan projelerin bedeli çok çok yüksek. Kısa sürede daha ne yapacaksınız da trafik problemi kalmayacak? Somut bir proje var mı? Kentsel dönüşüm için ne kadar bir kaynak gerekiyor, bunun hesabı yapıldı mı da "ben çözerim" diyorsunuz ? Olmayan parayla mı çözecekseniz? Dolar bugün 28'i gördü. Her şeye yine zam gelecek. Hayal satmayı bırakın. Eleştirmek kolay. Vekil olarak İzmir'in hangi sorununu çözdünüz? Buca'da bugün yeni bir yol açmaya kalksanız kamulaştırma bedeli, süresi, maliyeti derken en az 2 milyar ve yıllar gerekir. Somut proje istiyorsanız bir tane örnek verelim: Yeşillik Caddesi iki katlı olabilir. Bunun da maliyeti çok çok yüksek olur. Proje yapmak kolay, kaynak var mı? Karabağlar Metrosu yapılacak, 28 km, hadi kaynak bulun da görelim. Madem adaysınız. Herhangi bir çalışma yürütüyor musunuz?

Yorumu oyla      5      12  
HİLAL 18 Ekim 2023 Çarşamba 13:28

KURTARIN İZMİRİ CHP DEN.

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu: İsrail Büyükelçiliği, derhal Türkiye'den gönderilmeli
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Kimse İsrail karşıtı eylemleri ...
MHP'nin kongre raporu: 11 il başkanı değişti
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 14. Olağan Büyük Kurultayı'na hazırlık ...
Akşener: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsrail'in hastane saldırısına ilişkin ...
 
İYİ Parti'nin Manisa merkez adayları belli oldu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Grup Toplantısı’nda ...
Belediyelere 'sosyal yardımı artırın' talimatı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, partisinin bütün belediyelerine, ...
AK Partili Bursalı'dan CHP'ye tezkere tepkisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, CHP grubunun “yabancı asker ...
 
Erdoğan imzaladı: Kamuda yeni atamalar!
Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına atama ile görevden alma kararları, Cumhurbaşkanı ...
Kongre raporu: 51 il, 413 ilçeye yeni başkan!
CHP’de il ve ilçe Kongreleri tamamlandı. 4-5 Kasım’daki kurultay öncesinde ...
TBMM'den saldırıya karşı ortak bildiri!
TBMM'de siyasi parti gruplarının İsrail'in Gazze'de hastaneleri hedef ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva