HABERLER>EKONOMİ
14 Haziran 2011 Salı - 12:29

İTO Meksika'dan istediğini aldı

İzmir Ticaret Odası, 7. Dünya Ticaret Odaları Kongresi kapsamında düzenlenen Dünya Odalar Yarışması’na katıldığı kruvaziyer projesi ile büyük beğeni toplarken, kongreden de yeni iş bağlantıları ile döndü.

İTO Meksika dan istediğini aldı

İZMİR - İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ile görüşen Amerikan Ticaret Odası Kıdemli Başkan Yardımcısı ve ABC TRAVEL’in yöneticisi Chris Mead, 2012 yılında 10 bini aşkın Amerikalı işadamını İzmir’e kruvaziyer yoluyla küçük gruplar halinde getireceklerinin müjdesini verdi. İTO Başkanı Demirtaş ayrıca, Meksika Devlet Başkanı’ndan EXPO desteği istedi.
 
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Necmi Çalışkan ve Kruvaziyer Sorumlusu Mine Güneş’den oluşan İTO Heyeti, 8-10 Haziran 2011 tarihleri arasında Meksika’nın başkenti Mexico City’de düzenlenen 7. Dünya Odalar Kongresi’ne katıldı. Kongre kapsamında 2011 Dünya Odalararası Yarışması’nın finali de gerçekleştirilirken, 41 farklı ülkeden başvuran 72 farklı projeden finale kalan 20 finalist oda da sunumlarını yaptı.
 
İTO’NUN PROJESİ BÜYÜK BEĞENİ KAZANDI
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “En İyi Uluslararası Proje” kategorisinde “Kruvaziyer Turizm” projesi ile finale kalan 5 proje arasında yer aldıklarını hatırlatarak, Meksika’daki finalde de hazırlattıkları özel filmin de yer aldığı sunumlarını yaptıklarını söyledi. Sunum ve kruvaziyer filmi ile Odanın öncülüğünü yaptığı çalışmalar sayesinde kruvaziyer turizmin sıfır noktasından nasıl zirveye çıktıklarını, kruvaziyer turizmin kente ve Oda üyelerine neler kazandırdığını anlattıklarını ifade eden Demirtaş, “Sunumlar esnasında diğer ticaret odaları yaptıkları projeler ile diğer odalara deneyimlerini aktardılar. Biz de kruvaziyer projemizi, deneyimlerimizi anlatarak diğer ticaret odalarına “Siz de yapabilirsiniz” dedik. Sunumumuz ve kruvaziyer turizmini anlatan filmimiz jürinin ve katılımcıların büyük ilgisini çekti. Farklılığımızı burada da ortaya koyduk” diye konuştu.
 
AMACIMIZA ULAŞTIK
Finalde Yeni Zellanda’dan katılan Canteburry Ticaret Odası’nın deprem projesi ile Uluslararası Proje Kategorisi’nde birinci seçildiğini belirten Demirtaş, “Bizim için burada önemli olan bu yarışmaya katılmak, kruvaziyer turizmdeki deneyimimizi paylaşmak, dünya odalarını bir araya getiren en üst düzey organizasyonda İzmir’in hem kent hem de bir kruvaziyer destinasyonu olarak tanıtımını yapmaktı. Sunumumuzun ardından aldığımız büyük alkış ve 3 gün süren kongre boyunca diğer odaların bize gösterdiği büyük ilgi, devamlı kruvaziyer turizm ve İzmir hakkında bilgi almak istemeleri amacımıza ulaştığımızı gösteriyor” dedi. Jüri ve katılımcıların yüksek oranda ilgisini çeken proje, 4 kategoride sunum gerçekleştiren toplam 20 finalist ile birlikte ödül töreninde plaket aldı.


 
HİNDİSTAN VE ABD’DEN ÖZEL İLGİ
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve beraberindeki heyet kruvaziyer turizmi konusunda görüş isteyen ticaret odaları ile sektörün beraberinde getirdiği fırsatlar hakkında Meksika’da çok sayıda görüşme yaparken, İTO Başkanı Demirtaş özellikle Rusya, Yunanistan, Hindistan’da bulunan Ticaret Odalarının konuya ilgisinin yüksek olduğuna dikkati çekti. Demirtaş “Hindistan’da 2012 yılının Nisan ayında düzenlenecek olan Indiallia Toplantısının koordinatörlüğünü yapan Rupa Naik ve Khyhati Naravene Odamızdan kruvaziyer ve turizm hakkında görüş ve deneyimlerini aktarmaları için heyeti Hindistan’a davet etti. Orada kruvaziyer turizmi ve genel turizm konusunda özel bir toplantı düzenlenmesi için Odamızdan görüş ve danışmanlık istediler. Bu kruvaziyer turizmiyle ilgili yaptığımız çalışmaların ne denli önemli, sürdürülebilir ve etkin olduğunun açık bir göstergesi” diyerek kruvaziyer ile ilgili çalışmalara sadece turizm yönüyle bakılmaması gerektiğini ve bunun önemli bir iş ağı olduğunu da hatırlattı. 
 
Meksika’daki kongre sırasında bir diğer önemli bağlantı da ABD ile yapıldı. Amerikan Ticaret Odası Kıdemli Başkan Yardımcısı ve ABC TRAVEL’in yöneticisi Chris Mead, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile yaptığı görüşmede, 2012 yılında 10 bini aşkın Amerikalı işadamını İzmir’e kruvaziyer yoluyla küçük gruplar halinde getireceklerinin müjdesini verdi. Amerikalı işadamlarının günlük olarak farklı şehir ve ülkelere uğrayan kruvaziyer gemiler sayesinde iş ağı oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Mead, dış ticaret ve yabancı yatırım konularında en çok ilgilerini çeken kentin İzmir olduğunu belirtti. Demirtaş konuyla ilgili her türlü ilgi ve yardıma hazır olduklarını belirterek, Amerikan Ticaret Odası ve kruvaziyer turizmiyle ilgili destek arayan tüm ticaret odalarını İzmir’e davet etti. Demirtaş, “10 bin ABD’li işadamını kentimizde ağırlamamız, bizim için çok yararlı olacak, kentimize yeni yatırımlar getirecektir” dedi.
 
EXPO DESTEĞİ
Öte yandan Meksika’daki kongre sırasında da İTO’nun, EXPO için lobi çalışmaları devam eti. İTO Heyeti Meksika’da düzenlenen kongre esnasında Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon’un verdiği öğle yemeğine katılırken, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş Calderon’dan EXPO için destek istedi.
 
İTO Heyeti Türkiye Meksika Büyükelçisi Sayın Alev Kılıç’ın verdiği resepsiyona katıldı. Kılıç, Meksika’ya yönelik deneyim ve bilgileri ile sektör olanaklarını Türk işadamları ile paylaştı. Demirtaş, Büyükelçi Kılıç’tan Meksika’nın yanısıra Meksika Büyükelçiliği’ne bağlı olan Belize, Honduras ve Meksika’ya yakın ada ülkelerinin İzmir’in EXPO 2020 adaylığına oy vermeleri için desteğini istedi. Büyükelçi Kılıç ta bu talebe karşı olumlu yanıt verdi ve büyükelçilik kapsamındaki ülkelerin İzmir’in EXPO 2020 adaylığını desteklemesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir iş dünyası sonuçtan memnun
AK Parti’nin genel seçimleri yüzde 49’u aşarak kazanmasının ardından iş ...
İlk kredi notu uyarısı Fitch’ten geldi
Fitch seçimler sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye'nin siyasi geçmişindeki ...
Cari açık dört ayda 30 milyon dolara dayandı
Cari açık 2011 yılının ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde ...
 
Piyasaların seçime ilk tepkisi nasıl oldu?
Türk Lirası, 2011 Genel Seçimlerinde sonuçların piyasa beklentilerine ...
‘Nitelikli’ gençlere 500 firmadan çağrı
Türkiye’nin en önemli sorunu işsizlik olarak kayıtlara geçerken, İzmir ...
IMF Başkanlığı'na sürpriz aday
İsrail Merkez Bankası Başkanı Stanley Fischer, Uluslararası Para Fonu ...
 
Avrupa’nın balığı Türkiye’den
Dünyada kültür balığı üretimini en hızlı artıran 3. ülke olan Türkiye, ...
Egeli ihracatçılar rekabet hukukunu öğreniyor
Egeli ihracatçılar, uluslararası ticarette rekabetçiliği uluslararası ...
Vergi arttı, yerli et ‘geri döndü’
ETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Yücesan, karkas et ithalatında uygulanan ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva