HABERLER>EKONOMİ
7 Şubat 2013 Perşembe - 15:48

İTO'da Güldoğan’dan Demirtaş’a yaylım ateşi

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın açıklamalarıyla oda üyelerini ve kamuoyunu yanılttığını ifade eden İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Erkan Güldoğan, Demirtaş'ın kendisine yakın olmayan komitelere birebir müdahale ettiğini iddia etti. Seçim sürecinde yaşananları 'haksızlık' olarak nitelendiren Güldoğan, "Sayın Başkanın, 'seçilemeyeceğini bilenler bu tür hareketlerde bulunur' şeklinde beyanları var. Halbuki, bizim kırılma noktamız yeni değil. Dönüp Nisan 2011'e bir baksın" dedi.

İTO da Güldoğan’dan Demirtaş’a yaylım ateşi

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - Türkiye genelinde Bakanlar Kurulu kararıyla ertelenen oda ve borsa seçimlerinde, taraflar netleşirken; İzmir Ticaret Odası (İTO)'nda da sular durulmuyor. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın açıklamalarıyla oda üyelerini ve kamuoyunu yanılttığını ifade eden İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Erkan Güldoğan, Demirtaş'ın kendisine yakın olmayan komitelere birebir müdahale ettiğini iddia etti.
Seçim çalışmalarında kamuoyuna yanlış bilgilendirildiğini ifade eden Güldoğan, "Sayın Başkan, verdiği demeçlerle Oda üyelerin ciddi şekilde yanıltıyor. Hatta kendisi basına da yansıyan açıklamalarında 'Seçim sürecine girildiğinde her zaman muhalif sesler yükselir. Bunlar bir daha seçilemeyeceği için bu tür hareketlerde bulunuyorlar' diyor. Halbuki işin aslı böyle değil. Ben ve arkadaşlarım çok daha önce, seçimlerin konuşulmadığı bir dönemde kendisine tepki göstermiştik. Bizim için kırılma noktası Nisan 2011 oldu. Bundan sonra ötekileştirilmeye başlandık. Çünkü kendisine muhalif bir duruş ortaya koydu. Biz kendisiyle 2.5 yıldır çatışıyoruz. Şimdi sormak lazım, 'O tarihte Oda seçimleri mi vardı?' diye" dedi.
Aynı zamanda İTO'nun Reklam Ajansları ve Piyasa Kamuoyu Araştırma Faaliyetleri Grubu Meslek Komitesi üyesi olan Güldoğan, "Sayın Demirtaş'ın kendisine muhalif olan bütün komitelere müdahale ediyor. Hatta bizzat kendisinin dizayn ettiği listeler bulunuyor. Komite seçimlerine karışmıyor gibi gözükse de yol arkadaşları için birebir çalışıyor. Öyle ki, üyeleri şahsen arayıp konuştuğunu biliyoruz. Firmalar aranıyor, üyelerle konuşuluyor. Komite listelerindeki üyelerle ilgili bütün detaylı bilgiler kendine yakın isimlere sağlanırken; meclis ya da komiteler için çalışacak olan sıradan üyelere, sadece odanın resmi internet sitesindeki bilgiler veriliyor. Böyle bir şey olabilir mi?" diye konuştu.
Oda seçim tarihinin belirlenmesiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Güldoğan, "İTO meclis ve komite seçimleri, 11 Ocak tarihinde açıklandı. Bakanlar Kurulu kararı olmasaydı 4 Şubat tarihinde seçim yapılacaktı. Halbu ki, Sayın Demirtaş'ın bu tarihi yol arkadaşlarıyla belirledi. Bu davranışın amacı bize göre baskın bir seçim yapmaktı. Çünkü, seçim tarihinin açıklandığı gün ile seçim günü arasındaki süre çok kısaydı. Sonuçta kendisine yakın olan isimler, 11 Ocak'tan önce listeleri temin edip çalışmaya başladı. Biz ise ancak resmi yollardan, 18-19 Ocak tarihinde bunları almayı başardık. Üstelik bu listelerde detaylı bilgiler yer almıyordu. Bu da yapılan diğer bir haksız uygulamadır" şeklinde konuştu.
 
TARAFLAR BELLİ OLDU
Seçimlerin ertelenmesini olumlu bulduğunu dile getiren Güldoğan, "Böylece meclis ve komite üyeliği için çalışacak insanlar zaman kazandı. Bir de seçim sürecinde tarafların kim olduğu ortaya çıktı. Erteleme kararıyla birlikte daha hazırlıklı bir seçim döneminin yaşanacağını düşünüyorum" dedi.
 
AYASANDRA ÇIKMAZI
Piyasalarda 2010 yılında yaşanan sıkıntı sonrası birtakım çözüm önerileri getirdiklerini hatırlatan Güldoğan, "Bizim çıkış noktamız, İzmir'in ana arterlerinde klima, panjur ve uydu anteni gibi görüntü kirliliği yaratan unsurları ortadan kaldıracak pilot bir çalışma yapılmasıydı. Böylece hem belediyenin hem mimarlar odasının hem de odamızın bir arada olacağı geniş katılımlı bir projenin hayata geçirilmesini istedik. Amacımız hem pilot bir uygulama başlatmak hem de bu alanda çalışacak olan oda üyelerine yeni iş imkanları sağlamaktı. Sayın Demirtaş, 'Hayır' dedi. Ama ne olduysa oldu, aradan iki yıl bile geçmeden kendisi Çeşme'de bir cephe güzelleştirme çalışması yapılmasını istedi. Bunu yaparken de Ayasandra Evleri'nin yanını işaret etti. Ne ilginçtir, Ayasandra Evleri internet sitesinden 'Bu evler Ekrem Demirtaş'ın organizasyonu ile gerçekleştirilecektir' şeklinde pazarlandı. Böyle şey olur mu?" ifadesinde bulundu.
 
KOMİTELER DİZAYN MI EDİLDİ?
NACE kodlamaları nedeniyle farklı komitelerde yer alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Güldoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Başkan, bunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin dizayn ettiğini söylüyor. Peki, o zaman ayakkabı komiteleri neden birleştirildi? Çünkü bu komitedeki arkadaşlardan bir kısmı kendisine muhalifti. Ne yapıldı? Bu komiteler birleştirilerek, meclisteki temsil sayısı azaltılmak istendi. Sektörün eskiden 6 üye ile olan temsil hakkı şimdi 2'ye düştü. Ben şunu söylüyorum: Yönetimin aldığı kararlara muhalefet şerhi bugünü kadar hangi amaçla koyulmuş? Buna dönüp bakmak lazım. Eğer bugüne kadar üyelerin aleyhine ve ticarete zarar veren bir muhalefet yaptıysak ben istifa etmeye hazırım. Ama durum tam tersiyse ilgililerin de istifa etmesini beklerim.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan'dan özel sektöre telekonferanslı Ar-Ge göndermesi
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin hedeflerine ulaşması için Ar-Ge ...
İzmir’de şimdi moda ‘ikinci el’
Yurtdışında bir sektör haline gelen ikinci el kıyafetler, İzmir’de de ilgi görmeye başladı.
Marketlerde ve lokantalarda ‘helal’ dönem
TSE, lokantalar, kafeterya, pastane ve market gibi yerler için ''Helal ...
 
Dev enerji hamlesi: ‘Altınyağ’ın buharı’ elektrik olacak
Yemeklik bitkisel sıvı yağlarda sektörün önde gelen markalarından biri ...
Örs: İzmir artık gelinliğin başkentidir
İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret AŞ (İZFAŞ) Genel ...
Demirtaş’a ‘işbirliği’nde ibra şoku!
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’ın yönetim kurulu başkanı olduğu İşbirliği ...
 
Mobilyacılar Odası’nda ‘İTO seçimi’ depremi
İzmir’in önemli esnaf teşkilatlarından İzmir Mobilyacılar Odası’nın yönetiminde ...
'Muğla Beyazı' artık bir dünya markası
Türkiye mermer üretiminin yüzde 20'sinin gerçekleştirildiği Muğla'dan ...
Ortak Akıl’dan Demirtaş’a ‘e-posta’ çıkışı
İTO Başkanı Demirtaş’ın tüm üyelere hizmetleri içeren bir e-posta göndererek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva