HABERLER>EKONOMİ
6 Şubat 2013 Çarşamba - 13:54

Mobilyacılar Odası’nda ‘İTO seçimi’ depremi

İzmir’in önemli esnaf teşkilatlarından İzmir Mobilyacılar Odası’nın yönetiminde kriz çıktı. 7 yönetim kurulu üyesi İzmir Mobilyacılar Odası Genel Sekreteri Ahmet Kayacan’ı görevinden aldı.

Mobilyacılar Odası’nda ‘İTO seçimi’ depremi

İZMİR - Mobilyacılar Odası Genel Kurulu yaklaşık 3 yıl önce gerçekleşti ama odada sular bir türlü durulmadı. Yönetim Kurulu toplantılarının nerede ise tamamı gergin geçti. Yönetimin birlik ve beraberlik içinde hareket edememesi İzmir Mobilyacılar Odası üyelerinin faydasına olmadı. Yönetim Kurulu Üyeleri gergin geçen toplantılarda istifalarını verdi. Ancak Oda Üyelerinin baskısı ile istifalar geriye alındı.
 
GENEL SEKRETER GÖREVDEN ALINDI
Geçtiğimiz hafta İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Üyelerinden 7’si aldıkları bir karar ile Oda Genel Sekreteri Ahmet Kayacan’ı görevinden aldı. Birlikte hareket eden 7 Yönetim Kurulu Üyesi adına konuya açıklığı Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Atalık getirdi.

Yaklaşık üç yıldır sancılı bir yönetimle iş yapmaya çalıştıklarını belirten Atalık, oda üyeleri karşısında daha fazla mahcubiyet yaşamamak için böyle bir kararı almak mecburiyetinde kaldıklarını söyledi.

İKİ KRİTİK KONU VURGUSU
Atalık, “Üç yıl önce İzmir Mobilyacılar Odası Genel Kurulumuzda yönetime yeni projeler ve değişim için söz vermiştik. Göreve geldiğimizin altıncı ayından bu yana yönetici bazı arkadaşlarımız ile oda üyelerimizin yüzünü güldürmemizin mümkün olmadığını anladık. Arkadaşlarımız ile birlikte yönetime sunduğumuz her proje desteklenmedi hatta zaman zamanda baltalandı. Üyelerimizin aidatları ile devamiyetini sürdüren Odamıza yeni bir yük getirilmemesi adına yeni bir Genel Kuruluda bu güne kadar hiç dillendirmedik. Üzülerek de olsa durumu sineye çektik. Ancak İzmir Ticaret Odası’nın seçim sürecine girmesi ve bu süreçte İzmir Mobilyacılar Odası Bakanımız Sayın Tevfik Özdemir’in odanın maaşlı personeli Genel Sekreter Ahmet Kayacan’ı komite seçimlerinde odanın taraf olacağı şekilde çalışma yaptırması bardağı taşıran son damla oldu. Biz İzmir Mobilyacılar Odamız üyelerinin yüzünü güldürecek çalışmaların hayata geçirilmesi için gecemizi gündüzümüze katarken böylesi bir davranışı tasvip etmemiz, onaylamamız mümkün değildi. Gereğini yerine getirdik. Hiç kimseyi ekmeğinden etmek istemeyiz ancak uyarılarımız dikkate alınmadığı için Oda Genel Sekreteri Ahmet Kayacan’ı görevinden aldık. İzmir Mobilyacılar Odası’nın oda üyelerinin yüzünü güldürecek şekilde çalışmasının tek yolu yönetimde bir kan değişiminden geçmektedir. Bu çok açık bir şekilde görülmektedir. Fakat Oda üyelerimizin sağlıklı ve sağduyulu bir şekilde karar alabileceği inandığı yeni bir yönetimi göreve getirebileceği bir zaman diliminde yeni bir Genel Kurul yapılmalıdır. Bu süreçte bizim için iki konu çok önemli: 1- Yeni bir Genel Kurul üyelerimize maddi manevi bir yük getirmemelidir. 2-İzmir Mobilya sektörünü geleceğe taşıyacak bir yeni yönetim kurulunu oluşturabilecek ve seçebilecek kadar bir zaman dilimi meslektaşlarımıza tanınmalıdır. Yeni bir Genel Kurul şarttır. Yangından mal kaçırırcasına kısa bir zaman diliminde değil oda üyelerimizin uygun gördüğü bir tarihte yapılmalıdır. Bizim tek isteğimiz üyelerimizin mesleki olarak aydınlık bir geleceğe taşınmasıdır. Üyelerimizin yararıdır. Üyelerimizin kazancının yükseltilmesidir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Muğla Beyazı' artık bir dünya markası
Türkiye mermer üretiminin yüzde 20'sinin gerçekleştirildiği Muğla'dan ...
Ortak Akıl’dan Demirtaş’a ‘e-posta’ çıkışı
İTO Başkanı Demirtaş’ın tüm üyelere hizmetleri içeren bir e-posta göndererek ...
BMC yine stop etti: İşçiler mağdur TSK yaralı!
Türk Silahlı Kuvvetleri için büyük önem taşıyan, mayına karşı dayanıklı ...
 
Demirtaş ‘vizyon değiştiren STK’yı’ ağırladı
Ege Genç İşadamları (EGEİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya ve beraberinde ...
İzmir dünyanın gelinlik başkenti olma yolunda…
İzmir, gelinlikte dünya merkezi olma yolunda… Ege Giyim Sanayicileri Derneği ...
Çeşme yatırımlarla büyüyor: Hedef 12 ay turizm
Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, yeni otel yatırımlarının ...
 
EGİAD artık bir Global Compact’ın üyesi
Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler ...
Serbest Bölge'nin çöpleri enerjiye dönüşecek
İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) iştiraki ile Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ...
Kaskoda yüzde 50 zam şoku: İşte yeni sistem!
1 Nisan 2013’te başlayacak yeni kasko uygulamasında; piyasa değeri üzerinden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva