HABERLER>DÜNYADAN
6 Temmuz 2011 Çarşamba - 14:33

İsrailliler Türkiye’ye geliyor

İsrail basınında günün konularından biri, Türkiye'ye yönelik turist akının yeniden başlaması oldu.

İsrailliler Türkiye’ye geliyor

TEL AVİV - İbranice yayımlanan Yedioth Ahronot gazetesi, ilişkilerdeki gerginliğin yumuşamasına yönelik ilk ipuçlarından sonra, İsraillilerin Türkiye'deki 'herşey dahil' tatil paketlerine ilgilerinin arttığını bildirdi.
 
Gazete, ''Antalya'ya Dönüş'' başlığı altında ilk sayfasından verdiği haberinde, kentin tekrar tercih edilir konuma geldiğini ve yüzlerce İsrailli ailenin Antalya'ya gideceklerini duyurdu.
 
"MAVİ MARMARA GERİDE KALDI"
Haberde, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Başbakan Erdoğan'a gönderdiği barış mesajlarının yanı sıra Erdoğan'ın Gilad Şalit'in serbest kalması konusundaki girişimlerinin, dönüşte etkili olduğu vurgulandı.
 
Haberde, "Mavi Marmara gemisi sonrasında yaşanan gerginlikler ise artık geçmişte kaldı. Son 2 yılda İsrail ile Türkiye arasında süregelen gerginlikten sonra, son zamanlarda iki ülke başbakanının barış deneyimleri sonucunda esen olumlu hava, Türkiye'ye düzenlenen paket turlara olan talepte artışlara neden oldu'' denildi.
 
"İSRAİLLİLERDEN VAZGEÇMEDİK"
Türkiye'nin Tel Aviv'deki Turizm Müşaviri Hasan Sarıtepeci de gazeteye yaptığı açıklamada, ''Biz İsraillilerden vazgeçmedik. Tatillerini Antalya'da geçirmek isteyenlere sunacak pek çok şeyimiz var'' diye konuştu.
 
İsraillilerin son günlerde Turizm Müşavirliği ofisine sürekli telefonlar açıp, Türkiye'ye gitmenin güvenli olup olmadığını sorduklarını ifade eden Sarıtepeci, bu sorulara karşı, yeni bir dönem başladığı, ilişkileri iyileştirmek için çaba gösterildiği, Türkiye'de sorun olmadığı ve İsraillilerin memnuniyetle karşılandığını ifade ettiğini kaydetti.
 
GÖRÜŞLER
Tur operatörlerinden Holiday Lines'ın yetkilisi Arnon Englander: ''1,5 yıllık ayrılıktan sonra İsrailliler Türkiye'yi özledi.''
 
Flying Carpet Genel Müdürü Eyal Kaşdan: ''Sundukları şeylerle karşılaştırıldığında, Türkiye'nin lüks tatil köyleri ile rekabet edebilecek diğer bir turizm destinasyonu bulunmamaktadır. Her hafta, İsraillilerin çok sevdiği 'herşey dahil' lüks tatil köylerine olan taleplerde daha fazla artış var."
 
TATİLCİLER
Haberde Türkiye'ye gitmeyi planlayanlar da Türkiye'den vazgeçmediklerini, geçen yıl Girit'te yaptıkları tatilin Türkiye ile karşılaştırılamayacağını, Türkiye'ye gitmekten korkmadıklarını ve Türklerin nazik ve konuksever olduklarını dile getirdiler.
 
MAARİV GAZETESİNDEKİ MAKALE
İbranice yayımlanan gazetede Michal Aharoni imzasıyla yayımlanan makalede şöyle dendi:
 
''Birkaç hafta öncesine kadar Türkiye ile işimiz bitmiş gibiydi. 'Ama yavaş yavaş fırtınayı dindirmenin mümkün ve gerekli olduğu anlaşıldı. Filistin Devlet Başkanı dünyayı gezip Eylül ayında bağımsız devlet kurmak için destek isterken, çevremizdeki ülkelerle ilgili olarak fazla seçici olamayız. Tüm Ortadoğu büyük bir sarsıntıdan geçerken Türkiye bir düşman ülke haline gelmemelidir.
 
İsraillilik gururu önemlidir ama bölgedeki varlığımızı sürdürmemiz daha önemlidir. Barış bayrağını taşıyan Savunma Bakanı Barak grup toplantısında 'Türkiye ile uzlaşma sağlamayı arzu ediyoruz. Geçmişte ne olduysa oldu' dedi.
 
Son zamanlarda birileri Türkiye'nin çarşı pazar ve su kaydıraklarından başka, hava sahası, laik demokratik bir cumhuriyet, stratejik bir ülke, istikrarlı bir rejim ve hatta yangın söndürme uçakları anlamına geldiğini hatırladı.
 
Dün bir turizm şirketini aradım ve danışman 'İsrailliler Türkiye'ye geri dönüyor' diyerek bana Antalya'yı önerdi. Türkiye'deki tatil köyüne gitmeyi ciddi olarak düşünüyorum. Ehud Barak geri adım atmışsa, biz de aynısını yapamaz mıyız?'' (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kız erkek ayrımına karşıyım’
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, kız ve erkek öğrencilerin üniversitelerde ...
Rumlar küplere bindi
Yayımladığı bir bültende "KKTC" ifadesi kullandığı belirtilen Yunanistan ...
Mısır yine ayaklandı
Kahire'de polisin bir genci öldürdüğü iddiası üzerine ayaklanan halk, ...
 
İngiltere'yi sarsan skandal
İngiltere'nin en çok satan “News of the World” gazetesinin öldürülen bir ...
Dünyanın en uzunu ama...
Çin'de yeni açılan, dünyanın en uzun köprüsünde güvenlikle ilgili endişelerin ...
‘Bir aylığına Müslüman olmak’
İngiliz yayın kuruluşu BBC, İslam'ı anlamaya yönelik İstanbul'da düzenlenen ...
 
Tapınaktan servet çıktı
Hindistan'ın güneyinde bulunan bir tapınaktaki mahzenlerde milyarlarca ...
Mahkemeden kovuldu
Savaş suçu işlediği iddiasıyla ikinci kez hakim karşısına çıkarılan Ratko ...
TMSF Kaddafi'nin bankasına el koydu
TMSF, BM kararı uyarınca Libya'nın Türkiye'deki finans faaliyeti Arap Türk Bankası'na el koydu.
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva