HABERLER>POLİTİKA
13 Nisan 2011 Çarşamba - 10:28

İşbilen'in hayatı Gülen'le değişti

AK Parti İzmir 1. Bölge 3. Sıra Milletvekili Adayı İlhan İşbilen'in, Fethullah Gülen'le Kestanepazarı Derneği'nde seyyar berberlik yaparken tanıştığı ortaya çıktı.

İşbilen in hayatı Gülen le değişti

Egedesonsöz/ÖZEL- AK Parti İzmir 1. Bölge 3. sıradan milletvekili adayı gösterilen İlhan İşbilen, Egedesonsöz’e özel açıklamalar yaptı. İşbilen’in seyyar berberlikle başlayıp milletvekili adaylığına götüren ilginç hayat hikayesi ise dikkat çekiyor. Gülen Cemaati’nin lideri Fethullah Gülen’le Kestanepazarı Derneği’nde tanışmasıyla değişen “Eşrefpaşalı anlayışının” sonrasındaki hayat hikayesi ve Gülen’in Papa 2. John Paul’le görüşmesinde hazır bulunması, İşbilen’in yaşamından önemli ayrıntılar olarak öne çıkıyor. Seyyar berberlik yaptığı dönemde Fethullah Gülen'le tanışan, üniversite bitiren, Papayla görüşen, Asya Finans'ın kuruluşunda rol alan, Evyap Yönetim Kurulu Üyesi İşbilen'in ilginç hayat hikayesi...

Telefonla konuştuğumuz İlhan İşbilen, telefonla görüş vermek yerine, yüz yüze görüşmeyi tercih ettiğini özellikle vurguladı. Konuşmamız sonrasında İşbilen, “Ben size sadece pointler vermiş oldum. İzmir’e geldiğimde sizlerle çok daha ayrıntılı görüşeceğiz” dedi. İşbilen, kısaca birkaç sorumuzu yanıtladı.

İzmir’de sürpriz isimlerden biri olarak listeye girdiği belirtildiğinde İlhan İşbilen, “Biliyorsunuz 196 yeni isim var. Bende onlardan birisiyim” dedi. Milletvekili olarak gelecekteki plan ve projeleri sorulduğunda İşbilen, “Şu anda henüz seçilmedik. Olup olmayacağımızda belli değil. YSK kararını versin. Seçildikten sonra çok iyi hizmetler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu. ABD’de bulunan Fethullah Gülen’e yakınlığı konusundaki söylemler hatırlatıldığında ise, “Fethullah Gülen Hocaefendi herkese yakındır. Yıllarca İzmir’de bulundu kendisi. Herkes tanıyor. Sizde tanıyorsunuzdur. Yılları burada geçti. Herhalde öyle bir durumdan ötürü böyle söyleniyor” şeklinde konuştu.

Kendisinin İzmirli olduğunu da özellikle ifade eden İşbilen, “Ballıkuyuluyum. Eşrefpaşalıyım. Sizden birisiyim. İzmirli’yim. Özgeçmişimde bunu görebilirsiniz” dedi. Oruç Reis Denizciler Kulübü (ODEK)’in kurucularından ve aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olan İlhan İşbilen, denizcilik ile ilgili sorulara da, şöyle yanıt verdi: “Bildiğiniz gibi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, İzmir’den aday. Bu konuda da önemli çalışmalar yapabileceğimize inanıyorum.”

ODEK: “Türk denizciliğinin Meclis’teki sesi”
Öte yandan Türk denizciliğinin önemli kuruluşlarından biri olan Oruç Reis Denizciler Kulübü (ODEK)’in internet sitesinde yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: “AK Parti adayları içerisinde özel sektör kökenli tek denizci sanayici iş adamı aday olma özelliğini taşıyan İşbilen, Türk denizciliğinin Meclis'teki sesi olacak. ODEK'in de sıklıkla vurguladığı sektörün isteklerini, projelerini ve hedeflerini Ankara'ya aktarmakta son derece önemli bir rol üstlenecek olan İşbilen'in adaylığını ODEK olarak tebrik ediyor, başarısının devamını diliyoruz.”

İlhan İşbilen Kimdir?
ODEK’in internet sitesindeki özgeçmiş şöyle: "1946 Uzunköprü doğumlu olan İlhan İşbilen, 1972- 1973 yılları arasında Ege Üniversitesi Muhasebe Kontrollüğü, 1973-1975 yılları arasında Pazarlama Reklamcılık Yüksekokul Sekreterliği görevlerinde bulundu. 1975-1979 yılları arasında Manisa Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevini icra etti. 1979-1982 yılları arasında Ege Üniversitesi Maliye Muhasebe Yüksekokul Sekreterliği görevini yürüttü. 1997- 2004 yılları arasında Asya Finans Ortağı ve Mayna Denizcilik Sahibi İlhan İşbilen, Banka iştiraki olan Türkter Sac Atölyesi'ni tersane yapılmak ve işletilmek üzere kurulan Ufuk Mayna Denizcilik'in ortağı ve yönetim kurulu başkanı oldu. İşbilen, aynı zamanda da kurucuları arasında yer aldığı ODEK'in yönetim kurulu üyesi.”

Seyyar berberlikten milletvekilliğine

Ayrıca İlhan İşbilen’in ismi bir çok yerde geçiyor. 13.05.2002 tarihli 388 sayılı Aksiyon Dergisi’nde Portreler Bölümünde Cemal A. Kalyoncu’nun “Hoca, ya sen sosyalistsin yada biz Müslüman” başlıklı yazısında da İlhan İşbilen’in ismi geçiyor. “Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Yaşar Tunagür Hoca'nın hayat hikayesi geçen hafta kaldığımız yerden devam ediyor” cümlesiyle başlayan yazıda Yaşar Tunagür, Fethullah Gülen ile Edirne’de başlayan yol arkadaşlığının Kestanepazarı Derneği bölümünü de anlatıyor. Yazıda Fethullah Gülen’in İzmir Kestanepazarı Derneği’ne müdür olarak nasıl atandığı anlatılıyor. Yazıda yer alan ifadeler şöyle: “Yaşar Tunagür Hoca, Edirne'de müftülüğe devam ederken bir telefon alır. Arayan İzmir Kestanepazarı Derneği Başkanı Ali Rıza Gürel'dir: ‘Hocam, Kestanepazarı'nın başına birini arıyoruz, seni münasip gördük, müftülüğü bırak senin tayinini çıkartalım, İzmir'e gel' dedi. Ben de 'Yapın, gelirim' dedim. Ve İzmir'e gittim, Kestanepazarı Derneği'nin Müdürü oldum. 300-400 talebe var. Bu talebeler içinde şimdi hayatta olanlar, Abdullah Aymaz, İsmail Büyükçelebi, İlahiyat Fakültesi eski Dekanı İbrahim Kafi, İlhan İşbilen, ki o zaman derneğin berberi idi. Seyyar berberlik yaparken iktisatta da öğrenci idi. Hocaefendi'nin söylediğine göre 40'ın üzerinde profesör ve doçent yetişti o dönemden.’”
Bir diğer önemli nokta ise, Fethullah Gülen’in 1998 yılında Vatikan’da Papa 2. John Paul ile görüşmesinde hazır bulunan heyet üyeleri arasında İlhan İşbilen’in yer almış olması oldu. Seyyar berberlik yapıp üniversite bitiren, Papayla görüşen, Asya Finans'ın kuruluşunda rol alan, Evyap Yönetim Kurulu Üyesi İşbilen'in ilginç hayat hikayesi çok tartışılacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adnan 14 Nisan 2011 Perşembe 20:27

mükemmel seçim başarılar

Yorumu oyla      12      7  
İLYAS POLAT 13 Nisan 2011 Çarşamba 19:03

HEM MÜSLÜMANIM HEMDE HRİSTİYANLARIN ELİNİ ÖPERİM..VAYY BE...ŞOK OLDUM..

Yorumu oyla      17      9  
kaos 13 Nisan 2011 Çarşamba 17:30

Ben ak partiye nasıl oy vereceğim nasıl?

Yorumu oyla      16      10  
ali 13 Nisan 2011 Çarşamba 00:40

Hz.Gülen 'in eteğini öpen herkes hak ettiği yeri bulur.

Yorumu oyla      18      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'ye geri döndüler
Dün açıklanan milletvekili aday listesinin ardından tepki için istifa ...
'Adam gibi adamsan...'
CHP lideri Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan’a, “2002'de dokunulmazlıkları ...
Yüksel, Günay'a fena yüklendi
İzmir’den aday gösterilen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, ‘izmir ...
 
Rakamlarla İzmir listeleri
12 Haziran seçimleri için oluşturulan milletvekili aday listeleri açıklandı. ...
İşte AKP’nin en ‘sürpriz’ ismi
AK Parti İzmir 1. Bölge 3. sıradan milletvekili adayı gösterilen İlhan ...
Romanlardan aday listelerine büyük öfke!
Kendisi de CHP’den Aday Adaylığı için İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah ...
 
CHP İzmir listelerinde hata mı yapıldı?
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Genel Merkezdeki yoğunluk yüzünden ...
Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu neyle vurdu?
Erdoğan, uzun süredir dokunulmazlıkların kaldırılması için kampanya yürüten ...
'Gürsel yaptı numarasını'
Listelere en ilginç yorum Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten geldi: ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva