HABERLER>POLİTİKA
12 Nisan 2011 Salı - 18:37

'Adam gibi adamsan...'

CHP lideri Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan’a, “2002'de dokunulmazlıkları kaldırma sözü vermiştin, hodri meydan... Adam gibi adamsan sözünde dur, çık (dokunulmazlıkları kaldıracağım) de'' dedi.

 Adam gibi adamsan...

ANKARA - CHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa'ya giderken Silivri'de yargılanan Balbay ve Haberal'ın CHP'den aday olmasına yönelik ''Bu insanların neden tutuklandığı belli. CHP dokunulmazlık diyordu. Şimdi dokunulmazlık zırhına kimin müracaat ettiği ortada'' şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

Erdoğan: Dokunulmazlık silahına kimin müraacat ettiği ortada...haberi için tıklayın
 
Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: ''Partimize aday adayı olarak başvuran ve aday olmalarına karar verilen tutuklu arkadaşlarımız, tutuklu oldukları için değil, dokunulmazlık zırhına ihtiyaç duydukları için değil, kişisel özellikleri, birikim ve deneyimleri nedeniyle milletvekili adayı olarak listelere alındılar.
 
Tutukluluğun infaz ve işkenceye dönüştüğü koşullarda aday adayı olarak başvuran arkadaşlarımız hayali ihracatçı değiller, ihaleye fesat karıştırmamışlar, kalpazanlıkla suçlanmamışlar. Şu veya bu kişinin veya menfaat grubunun yandaşı da değiller. Bunlar düşünceleriyle, kalemleriyle, bilgi ve birikimleriyle ülkemize katkı veren insanlardır. Ayrıca başvuru yaparken Cumhuriyet savcılıklarından belgelerini almışlardır. Yani milletvekili adayı olmalarının önünde hiçbir engel yoktur.
 
Daha da önemlisi aday adayı olmak için başvurdukları zaman dokunulmazlıkların kaldırılmasına söz vermişlerdir. Dokunulmazlığın kaldırılması için mücadele edeceklerine söz vermekle de kalmamışlar, imza atmışlardır. Onlar dokunulmazlık zırhı kazanmak için CHP'ye başvurmadılar. Onlar Başbakan ve yandaşlarının dokunulmazlık zırhını parçalamak ve onları Yüce Divan'a göndermek için milletvekili olmak istediler. Biz de onların bu mücadeleye katılmalarından memnuniyet duyduk.
 
Aday arkadaşlarımızı töhmet altında bulundurmaya kalkışan Başbakan'a diyorum ki adam gibi adam olan sözünde durur. 2002'de dokunulmazlıkları kaldırma sözü vermiştin, hodri meydan... Adam gibi adamsan sözünde dur, çık (dokunulmazlıkları kaldıracağım) de. Meclisi toplantıya çağırmak dahil, bu konuda atacağınız her adımı destekleriz.
 
Yeter ki o dokunulmazlık zırhından kurtulmayı göze al, buna cesaret et. Bir kez daha hatırlatıyorum, biz iktidar olduğumuzda yapacağımız ilk işlerden biri bu olacaktır. Başbakan'ın bu konuda kaçacağı yer kalmamıştır. Milletvekili seçilen tüm arkadaşlarımız dokunulmazlıkları kaldıracaklar ve Başbakan ile yandaşlarını Yüce Divan'a göndereceklerdir.''
 (NTV)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet ozan 12 Nisan 2011 Salı 18:43

Aman Dikkat Sayın başkan .. Böyle söz verme...Dokunulmazlık zırhından yararlanan çok sayıda CHPli vekil adayları var. Dikkat et sonra Nasrettin Hoca'nın fil hikayesinde Nasrettin Hoca olursun.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel, Günay'a fena yüklendi
İzmir’den aday gösterilen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, ‘izmir ...
Rakamlarla İzmir listeleri
12 Haziran seçimleri için oluşturulan milletvekili aday listeleri açıklandı. ...
İşte AKP’nin en ‘sürpriz’ ismi
AK Parti İzmir 1. Bölge 3. sıradan milletvekili adayı gösterilen İlhan ...
 
Romanlardan aday listelerine büyük öfke!
Kendisi de CHP’den Aday Adaylığı için İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah ...
CHP İzmir listelerinde hata mı yapıldı?
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Genel Merkezdeki yoğunluk yüzünden ...
Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu neyle vurdu?
Erdoğan, uzun süredir dokunulmazlıkların kaldırılması için kampanya yürüten ...
 
'Gürsel yaptı numarasını'
Listelere en ilginç yorum Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten geldi: ...
‘Çizikli’ vekillerin başı dertte!
Partilerin aday listelerine giremeyen eski vekillerden bazıları dokunulmazlıkları ...
Perinçek-Balbay’a karşı!
TBMM’de grubu olan partilerin yanı sıra diğer siyasi partilerin de İzmir ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva