HABERLER>POLİTİKA
12 Nisan 2011 Salı - 16:48

CHP İzmir listelerinde hata mı yapıldı?

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Genel Merkezdeki yoğunluk yüzünden İzmir listelerinde sıralama hatalarının yapılmış olabileceğini belirterek, hataların düzeltilmesi için Genel Sekretere bilgi verdiğini söyledi.

CHP İzmir listelerinde hata mı yapıldı?

Fırat Soylu/EgedeSonsöz- Aday listelerinde örgütten gelen isimlere yer verilmediği yönünde büyük tepkilerin yaşandığı CHP’de bu kez sıralamalarda hata yapıldığı ortaya çıktı. CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, açıklanan milletvekili listelerinin üçüncü, 11 ve 12. sıralarında bölge hatası yaptıklarını söyledi. Üç sıradaki adayların farklı bölgelere yazılmış olduğunu dile getiren Bayır, “Genel Merkezimiz milletvekili aday listesini yaparken bir ve ikinci bölgeyi bir bütün olarak değerlendirmiş. 48 saat uykusuz bir şekilde liste hazırlığı yapıldığı için son şekillendirmede bir yazım hatası olduğunu düşünüyorum. Üçüncü sıradaki adaylar yer değiştirmeli. 11 ve 12. sıralarda da sıkıntı var. Yazım hatası olabileceğini düşünüyorum” dedi. Sıralamalarda yapılan hatayla ilgili Genel Sekreter Bihlun Tamayligil’e bilgi verdiğini de söyleyen Bayır, listelerde isim değişikliği yapılmasının zor olduğunu ancak sıra değişikliliği konusunun hukukçular tarafından araştırıldığını söyledi. Bayır, “Üç günlük düzeltme süreci içinde düzeltileceğini düşünüyorum. Hukuki açıdan inceleniyor. Genel merkez bir çözüm bulacaktır” diye konuştu.
 
MİLLETVEKİLİ DEĞİL BAKANLAR KURULU
İl başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Bayır, milletvekili aday listeleri ile ilgili değerlendirmede bulundu. Listelerde örgütten gelen isimlere yer verilmediği, ithal adayların çoğunlukta olduğu yönündeki eleştirileri kabul etmeyen Bayır, “Listemizi inceleyecek olursak, Genel Başkanımızın adeta iktidara gelecek partimizin Bakanlar kurulu gibi, nitelikleri oldukça yüksek arkadaşlarımıza İzmir listesinde yer vermiştir. Devlet Planlama Teşkilatı’ndan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinden, Ekonomistlere, Maliye Bakanlığı, Hesap Uzmanlarından Gazeteci, yazarlara, profesörlere, doktorlara, başhekimlere, Esnaf ve Sivil toplum kuruluşları temsilcilerine, iş adamlarına kadar her meslek grubundan adaylar olmasına önem verilmiş, genç ve bayan adaylar listelerde yer almıştır” dedi.

10+10 HEDEFİNİ TEKRARLADI
Aralarında eski il başkanlarının da bulunduğu çok sayıda örgütten gelen ismin aday gösterilmemesine yönelik tepkilere de yanıt veren Bayır açıklanan listenin içine sindiğini belirterek, “İzmir’de çapa yapan örgütten oluyor, Ankara’da çapa yapan örgütten olmuyor mu? Listeye giren arkadaşlarımız Ankara’da işin mutfağında, partimizin projelerinde imzaları bulunan kişilerdir. Örgütten daha fazla isimlerin listede yer almasını isterdim.” dedi. Yeniden aday gösterilmeyen Canan Arıtman’ın eleştirilerine de yanıt veren Bayır, “Bu tür eleştirileri çok şık bulmuyorum. Bir anlık duygusallıktan kaynaklanan bir çıkış olarak düşünüyorum. CHP’li olmak öyle kolay bir iş değildir. “Ben varsam var, yoksam yok” anlayışı doğru değildir” şeklinde konuştu. AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın, İzmir’den birinci parti çıkacakları yönündeki iddiasına karşılık Bayır da 10+10 hedefini tekrarladı. Bayır ayrıca AK Parti’den çok daha iyi bir liste beklediğini ancak açıklanan listeyi beğenmediğini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cause35 13 Nisan 2011 Çarşamba 12:37

izmirli arkadaşım sen kafayı erzincanlılarla mı bozdun..bi kere musa çam dediğin saygın kişi şuana kadar hangi partide adaylığını gördün..ben bildim bileli musa çam chp den başka partiden aday olmamıştır..ayrıca kendisi işci ve emekçi dostu..diskin eski genel sekreteri aynı zamanda tabandan gelmiş biri....ve izmiri en iyi taşıyacak kişilerden de biri...erzincanlıları kafana takacağına ülkenin haline bak ve kendi haline.......

Yorumu oyla      17      8  
izmirli 13 Nisan 2011 Çarşamba 09:26

Listelerde yanlışlık olduğu aşikar. 1. bölgede 2 tane erzincanlı var. musa çam ve erdal aksünger. kardeşim izmirde sadece erzincanlılar mı yaşıyor. erdal aksünger genç bir erzincanlı o olmalı zaten itirazımız yok ama o da 7.sıra. musa çam yıllarca 50 yıldır heryere aday yeter artık.mustafa moroğlu derhal 1. bölgeye 4.sıraya gelmeli. yeri orası. düzeltilirse ne ala düzelmezse chp'ye oy yok. göreceksiniz. bir tane izmirli yok şu listede. ne yani bölgecilik mi yapmış genel merkez. yazıklar olsun.

Yorumu oyla      15      10  
Işık Dikicigil 13 Nisan 2011 Çarşamba 09:05

BAZEN SUSMAK , EN İYİ PROTESTODUR. BEN SADECE SUSUYORUM. CHP NİN HATALARINA (ABD Cİ, AB Cİ CHP)

Yorumu oyla      14      8  
Vahit Soyarslan 13 Nisan 2011 Çarşamba 09:02

CHP'nin hatalarının en büyüğü 1.sıraya yerleştirdiği adayların yanlış bölgelerde yer almasıdır.Bir kere Alaattin bey'in 1.bölge 1.sırada olması yakışık alırdı.Ayrıca;Güldal hanım bir dönem vekillik yaptı ve İzmir adına hiç çalışmadı.Tekrar aday yapmak istiyorsanız;ya Vakıf işlerini yürüttüğü Ankara'dan veya doğduğu kent olan Denizli'den koysaydınız.Bence;İzmir 2.Bölge 1.sıraya Canan Arıtman alınmalıydı.Hem Yüksel,hem de Arıtman İzmir'deki potansiyeli arttırırdı. 12 Haziran'da olacakları bir cümle ile özetlemek gerekirse;CHP için İzmir tam bir fiyasko olacaktır.

Yorumu oyla      14      7  
Mert Caner 13 Nisan 2011 Çarşamba 01:20

Adama günaydın...derler sayın il başkanı...

Yorumu oyla      13      6  
İZMİR Lİ 13 Nisan 2011 Çarşamba 00:08

Hararetle davet ettğiniz-PAYLAŞILAMAYAN KADIN-da AKP den aday oldu............???????????????

Yorumu oyla      12      6  
MUHASEBE 13 Nisan 2011 Çarşamba 00:05

İL YONETIM KURULU YANLIŞLIK VAR DIYORSA VARDIR,YOKTUR DIYORSA DA YOKTUR... CHP IZMIR IL BASKANLIĞI NE DIYORSA DOGRUDUR... BUNDAN OTESINE LAF DUSMEZ. ORGUT 7 GUN 24 SAAT CALIŞMALI... TABII AKILLICA CALMADAN CIRPMADAN DEDIKODU YAPMADAN ONUN BUNUN KUYUSUNU KAZMADAN RANT GUTMEDEN... CALIŞSIN AMA RANT BEKLEMESIN... O CALISSIN CHP GUCLENSIN...

Yorumu oyla      13      6  
konak'tan sinan 12 Nisan 2011 Salı 23:56

Y a arkadaşlar bu kadar tepki niye..sonuçta ha 1.bölge ha 2.bölge sonuçta izmir adayı seçildiler.karışıklığı düzeltemezlerse,karışan adayları kendi bölgelerine göndersinler hem daha verimli olur hem daha etkili..sonunda izmir için çalışadaklar bölge için değil..şimdi chp zamanıııııı..bölge mölge vız gelir bize..

Yorumu oyla      13      6  
ahmet ahmet 12 Nisan 2011 Salı 23:29

ben bügün bir kanıya vardım.diyorki genel merkez küsüp giden oyları sağ partilerde görev alanları milletvekili yaparak açığı kapatmak istemişler.tamam a zaman soruyorum izmir bunu yermi.bence yemez.ya kusura bakmayında.bence olmamış beyler olmamış..beni ateşliyecek bir vekil göremedim işin gerceği örgütümden kimseyi göremedim.bu şu demek sizlere kolay gelsin beyler ben yokum...ve benim gibi düşünen binler yok yok yok...

Yorumu oyla      19      9  
biri 12 Nisan 2011 Salı 22:09

Masallah sayin Bayir ithal adayin karsisinda dikilen o adam gitmis... orgutte capa yapanlarin pesine dusmus.... Capa yapanlara sozumuz yok da... orgute capa olanlara ne demek lazim? Biz Ugur Mumcuyu gonlumuzde tasiyoruz... Esine olan gorevimizi de yaptik ve bitti bu ikinci sefer neden? Bu gune kadar Gurdal mumcunun bir proje sundugnu goren varmi? yada orgutte tabaninin elini sikmaktan cekinen bir millet vekilini izmir ne yapsin? Daha dune kadar degilmiydi sayin Bayir ithal adaya karsiyim diyen... ??? ozaman elizabeth teacher da gelsin izmirden CHP adayi olsun? nasilsa izmirli her ne olursa olsun CHP ye oy verir... Elizabethin de buluruz bir izmir baglantisini... Heee bak unuttum Elizabeth de bir keresinde izmirde selcuga gelmisti... onuda aday yapalim... ne de olsa kralin karisi...

Yorumu oyla      24      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu neyle vurdu?
Erdoğan, uzun süredir dokunulmazlıkların kaldırılması için kampanya yürüten ...
'Gürsel yaptı numarasını'
Listelere en ilginç yorum Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten geldi: ...
‘Çizikli’ vekillerin başı dertte!
Partilerin aday listelerine giremeyen eski vekillerden bazıları dokunulmazlıkları ...
 
Perinçek-Balbay’a karşı!
TBMM’de grubu olan partilerin yanı sıra diğer siyasi partilerin de İzmir ...
AKP İzmir adayları 'merhaba' dedi
İddialı isimlerle iktidar yoluna giren AKP'nin İzmir adayları basının karşısına çıktı.
Şimşek’ten zehir gibi sözler
İstanbul eski İl Başkanı Berhan Şimşek "Bugün benim ve arkadaşlarımın ...
 
'Bakanlar doğru Kalkan sürpriz oldu'
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, Bakan Yıldırım ve Günay’ın milletvekili ...
'Cihaner PM'nin takdiridir'
CHP Lideri Kılıçdaroğlu "İlhan Cihaner'in listede olmaması Parti Meclisi'nin ...
‘Gül’cüler ayıklandı, CHP sağa kırdı
Erdoğan tüm adayları ilk kez kendisi seçti, Milli Görüşçülerle yollar ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva