HABERLER>POLİTİKA
27 Şubat 2012 Pazartesi - 10:32

CHP’de ikinci raund: Muhalifler silindi

CHP’de muhaliflerin imzası üzerine gerçekleştirilen ikinci kurultay da tamamlandı. Yapılan oylamada, değişiklik talep edilen 9 madde reddedildi. Ortak güç çağrısı yapan Genel Başka Kılıçdaroğlu “Biz bir ulu çınarız” diyerek süreci noktaladı. Baykal ve Sav kurultaya katılmadı.

CHP’de ikinci raund: Muhalifler silindi

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ/ ANKARA- CHP’de, genel merkez muhaliflerinin topladıkları imzalar ile başlayan olağanüstü kurultay süreci sona erdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirlediği gündem ile dün toplanan 16. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda tartışmalar yaşanmış ancak genel merkezin istediği tüm değişiklikler oy birliği ile gerçekleşmişti. Muhaliflerin hukuksuz olarak niteledikleri ilk günkü kurultayın ardından gözler bugüne çevrildi. Deniz Baykal ve Önder Sav’a yakın 362 delegenin imzası ile gerçekleştirilecek olan kurultay Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Kurultayda, 362 muhalif kurultay delegesinin, değişmesini talep ettiği 9 madde görüşüldü. 1247 delegenin 1031’inin katıldığı kurultay gergin havada başladı. Önder Sav ve Deniz Baykal’ın katılım göstermediği kurultay salonunda, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun salona girmesi coşkuyu artırdı. “Başbakan Kemal” sloganları ile karşılanan Kılıçdaroğlu konuşmasını kısa tuttu.

İsa Gök: Ben sana Kemal desem olur mu?...haberi için tıklayınız

Kurultay'da birinci raund tamam işte ayrıntılar haberi için tıklayınız

Kurultay'a mahkeme yolu göründü haberi için tıklayınız
 
İÇERİYE KAMERALAR ALINMADI
Sabahın erken saatlerinden itibaren salona giriş yapan delege ve partililer birçok noktada aranarak salona alındı. Kapasitesi küçük olan Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu’nda düne göre daha az kalabalık toplandı, coşku da ilk kurultaya göre yerini sakinliğe bıraktı. Kurultayın yapılacağı salonun girişinde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Her basın kurumundan sadece bir görevlinin alındığı salona, fotoğraf makinesi haricinde, kameralar sokulmadı. 10. 00’da başlayacağı ilan edilen kurultay, yaklaşık bir saat geç başladı ve iki saat içinde bitti. Denizli Milletvekili Adnan Keskin 248 delegenin önerisi ile kurultayın divan başkanlığına seçildi. Kılıçdaroğlu “Yeterli çoğunluğumuz vardır ve kurultayı açıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de coşku ile kurultayımızı yapacağız” dedi. Önder Sav ve Deniz Baykal kurultaya katılmadı. Tribünlerin üstünde ''Önce parti içi demokrasi, önce örgütün sesi'', ''CHP, Türkiye'nin teslim alınamayan tek kalesidir'', ''Biz kimseye kin tutmayız, kamu alem birdir bize'', ''Özgürlük herkesin hakkı, demokrasi bu ülkenin şartı'', ''Demokrasi, özgürlükler, hukukun üstünlüğü bizimle gelecek'', ''Taşeron değil, onurlu ve lider Türkiye'', ''Demokratik tüzük ile tam demokrasi'', ''Özgürlükler, hak ve adalet için CHP'' yazılı pankartlar asıldı.
 
YENİ BİR YOL HARİTASI ÇİZDİK
Kurultayın açılışını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Divan başkanlığına Denizli Milletvekili Adnan Keskin’in seçilmesini oylayan Kılıçdaroğlu, konuşmasında ortak ses, ortak güç tavsiyesinde bulundu. CHP’nin demokrasi ve özgürlüklerle dolu bir parti haline geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, hiçbir partilinin iradesine ipotek koymadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu “Birileri şunu bekliyordu: CHP’de kurultay olacak kavgalar sandalyeler uçuşacak. Şimdi geldik bir yere. İşte bu CHP var mı? Barışı özgürlüğü demokrasiyi her kurultayında savunan CHP var. CHP yeni bir yol haritası çiziyor. Halka doğru ve halktan yana bir yol haritası çiziyor. Sorunlara kilitlenen bir yol haritası çiziyoruz. Demokrasi ve özgürlük için mücadele ediyoruz. Ayaklarımızın altından demokrasi kayıyor, özgürlüklerimiz kayıyor. Bunun için demokrasi vurgusu yapıyoruz. AKP’nin yandaş medyası ile 24 saat demokrasi varmış gibi gösteriliyor. Bu ülkede demokrasi yok. Güçler ayrılığı ilkesi oturmamış. Medya baskı altında. Dünyanın dikkatini buraya çekeceğiz. Tek boyutlu anlayış ve düşünce demokrasiye sığmaz. Dün çok önemli bir sınav verdik. Madem ki siz demokrasi istiyorsunuz, bu tüzükle mi yapacaksınız diyeceklerdi. Onların bu soruları sormalarına olanak vermedik. Demokrasiyi kendi partimizde geliştirdik. Halkın karşısında demokrasisi gelişmiş bir CHP var artık. Bu toplumun yarısı kadın yarısı erkek. Artık kadınların da siyaset yapmalarının yolunu açıyoruz. Hiçbir siyasal partinin yapmaya cesaret edemediği şeyleri CHP yapacaktır. Tarihi misyonumuz bunu gerektiriyor” dedi.
 
İRADEYE İPOTEK KOYMADIM
Kendilerine düşen önemli sorumluluklar olduğunu belirten Genel Başkan Kılıçdaroğlu “Suriye’de karışıklıklar yaşandıktan sonra, komşularla durumumuz nedir diye AKP merak etmez. Merak eden tek parti CHP. Bütün illere milletvekillerimizi götürdük. Etnik kimliği, inancı, rengi, giysisi ne olursa olsun insanımızı seviyoruz. Herkesin, çatısının altında yer bulacağı tek parti CHP’dir. Halktan yana politika üretmek ve halk için çalışmak bizi görevimiz. CHP’li olmak halka adanmışlık demektir. CHP’de siyaset adanmışlık üzerine yapılır. Her CHP’linin çalışacağı ve çaba harcayacağı ciddi sorunlar var. Ortak ses ortak güç oluşturacağız. Değişik görüşlere saygı ile bakacağız. İnsanları ötekileştirmeden herkesi kucaklayacağız. CHP kurultayları artık değişti. Kurultaylar; barış, özgürlük ve demokrasinin dile getirildiği kurultaylar haline geldi. Dün oybirliği ile geçen tüzük için tekrar teşekkür ederim. Kimseye telefon açıp oyunu bana kullan demedim. Kimsenin iradesine ipotek koymadım. Herkes özgürce gelmeli ve düşüncelerini söylemeli dedim. Çünkü ben CHP’li delegelerin sağ duyusuna ve yurtseverliklerine güveniyorum. Demokrasi için her türlü bedeli ödemeye hazırım. Kimsenin kuşkusu olmasın. Onların özel yetkili mahkemeleri, onların savcıları, onların kaymakamları, valileri bizi yıldıramaz. Biz inançla yola çıktık. O inanç bizim ruhumuza kazındı. Bizim inancımızda kin yoktur. Kin ve nefreti söyleyenlerin bu ülkede başbakanlık yapması en büyük şanssızlıktır” diye konuştu
 
“BİZ BİR ULU ÇINARIZ”
Yapılan konuşmaların ardından, muhaliflerin istediği 9 madde tek tek oylandı. Talep edilen değişiklikler oy çokluğu ile reddedilirken, istekleri karşılık görmeyen bazı muhalif kurultaylar salonu erken terk etti. Kılıçdaroğlu için “Başbakan Kemal” sloganları atılırken, muhalifler ise zaman zaman yuhalandı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, oylamanın tamamlanmasının ardından teşekkür konuşması yaptı. Kılıçdaroğlu “İki kurultayın da toplanmasına vesile olan 362 arkadaşımızın CHP’li olduklarından en ufak endişem yoktur. Tüzük kurultayımıza evet veya hayır diyen CHP’linin de parti bilincinden endişem yoktur. Elbette ki eleştiriler olacaktır. Saygı çerçevesinde bütün eleştiriler başımızın üzerindedir. Kökleri tarihin derinliklerinde olan bir çınarız biz. O çınarın görkemli dalları ve tomurcukları var. Dalları gövdeleri ise genel başkanlarımızdır, delegelerimizdir. Biz bir ulu çınarız ve o çınarın dalları ve kökleri, ülkenin tüm coğrafyasında vardır. Biz geçmişe değil, geçmişten ders alarak geleceğe bakacağız. Hedefimiz gelecek ve iktidar olmak” dedi.

DELEGELERE TEŞEKKÜR SMS’İ
Delegelere SMS’lerle, “Özveri, katkı ve güvenizle tüzüğümüzü değiştirdik, Sıra hiç, ama hiç bir kimseyi ötekileştirmeden el ele, omuz omuza vererek ve daha çok çalışarak partimizi iktidara taşımaya geldi” diye seslenen Kılıçdaroğlu, bir de mesaj yayımlayarak şunları söyledi;
 
“Sevgili Delege arkadaşlarım,
 
Size, parti örgütlerimize, partililerimize, taraftarlarımıza ve halkımıza güvenerek CHP Genel Başkanlığı sorumluluğunu üstlendim.
 
Büyük bir onur duyarak Genel Başkanlık görevine başlarken size, partimizi daha demokratik, çağdaş ve örnek alınabilecek bir tüzüğe kavuşturmak sözünü verdim.
 
Partimiz için olduğu kadar, demokrasi ve hukuk devleti anlayışımız nedeniyle de çok büyük bir önem taşıyan tüzük değişikliklerini 26 Şubat pazar ve 27 Şubat pazartesi günleri toplanan 16’ncı, 17’nci Olağanüstü Kurultaylarımızda gerçekleştirdik.
 
Böylece, katkınız, özveriniz ve güveninizle size verdiğim demokratik tüzük sözünü tutmuş, ülkemize demokrasiyi getiren CHP’yi de, demokratik bir tüzüğe kavuşturmuş olduk.
 
Sıra hiç, ama hiç kimseyi ötekileştirmeden el ele, omuz omuza vererek, çok ama, daha çok çalışarak partimizi iktidara taşıma mücadelesine geldi.
 
Tüzüğümüzü değiştirme mücadelemizde olduğu gibi, CHP’yi iktidara taşıma mücadelemizde de tek güvencem örgütümdür, sizlersiniz, partililerimizdir, taraftarlarımızdır ve halkımızdır
 
Tarihi görevlerle karşı karşıya kaldığı zaman engel tanımayan halkımızla CHP’lilerin etle tırnak gibi kenetlenerek Türkiye’yi AKP’nin karanlığından kurtaracağına içtenlikle inanıyor, her iki kurultayımızda da verdiğiniz destek ve özverili çalışmalarınız için teşekkür ediyor, sizlere sevgiler, saygılar sunuyorum”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMOKRAT 28 Şubat 2012 Salı 10:26

Hay Ağzına Sağlık Deniz!

Yorumu oyla      15      6  
deniz 28 Şubat 2012 Salı 10:08

Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk'ün partisidir, Atatürk'e ve partisine küfredenlerin değil. C.H.P.yi katliam sorumlusu ilan eden,Atatürk'e diktatör diyen Kılıçdaroğlu'nun yakını Hüseyin Aygün'ü yine kılıçdaroğlu bu partide milletvekili yaptı. Tıpkı pkk ile benzer görüşleri savunan sezgin tanrıkulunu istanbuldan vekil yaptığı gibi. Bunların hesabı elbette sorulacak. Dsp nin kabul etmediği kılıçdaroğlu ilk seçimli kurultayda gidecek. o zaman bdp ye gidebilir!

Yorumu oyla      20      6  
DEMOKRAT 27 Şubat 2012 Pazartesi 21:10

Felsefi Laflar Yumurtlayacağınıza,Şu Başkanınıza SOROS Vakfını Bir Sorun Bakalım,Açılım Ve Özerklik Konusunda Herhangi Bir Taahhütü Olmuşmu.CHP Maalesef Elit Bir Yapıdan Bu Hallere Gelmiş Bulunmaktadır.Bunun Sorumlusu Sizin Gibi Oynanan Oyunlardan Bir Haber Kesimdir.İlk Seçimde Belkide Barajı Bile Geçemeyebiliriz.Ama Boş Verin Önemli Olan Kurultaylardır.Kime Ne Faydası Olduğuda Şüpheli Maalesef.Ahh Partim Ahh Kimlerin Eline Kaldın Sen.

Yorumu oyla      23      9  
İzmir 27 Şubat 2012 Pazartesi 20:02

ben sana vezir olamazsın demedim DEMOKRAT olamazsın dedim demiş ve masal bitmiş?

Yorumu oyla      12      11  
27 Şubat 2012 Pazartesi 19:27

Sahte Demokrat, dürüstçe ben akp liyim de ondan sonra yorum yap...

Yorumu oyla      16      13  
damokrat'a 27 Şubat 2012 Pazartesi 18:07

Tek soru: Bu göz kırpmayı ben de bi görebilsem; dürbünle mi bakıyorsunuz siz! Ve eski yönetimin neresi sol idi?

Yorumu oyla      15      11  
murat arslan 27 Şubat 2012 Pazartesi 16:57

chp hayırlı olsun bu kurultaylar başarının sevinci ile tüm chp lileri kucaklıyorum

Yorumu oyla      18      11  
DEMOKRAT 27 Şubat 2012 Pazartesi 16:05

Kurultay Olunca Millet Şimdi CHP ye hemen Oymu Verecek.Türkiyenin Sorunları Kurultaylar ilemi Çözülecek.İsa Gök Partinin çizgisinin Sağa Göz Kırptığını Söylerken Haksızmı.Genel Başkan resmen Amerikaya Ben Buradayım,Herşeyi Mevcut Hükümetten Çok Daha iyi yaparım Mesajı Vermiyormu?Halkında Çok Umurundaydı Kurultay,Murultay!

Yorumu oyla      22      12  
vatandaş 27 Şubat 2012 Pazartesi 12:41

Kurultay deyip bir yerleri çatlayana kadar bağıranlar dün neredeydiler, yok efendim o genel merkez kurultayı idi biz katılmayız. Peki bu gün siz hizip takımının kurultayı yapılıyor ve siz yine yoksunuz şimdi mazeretiniz nedir acaba. Bulmuşsunuz bir maşa İsa Gök sürün bakalım öne, yarın baktınız pabuç pahalı efendim bizler ortalık karışmasın diye katılmadık ama dün olduğu gibi bugünde Genel merkezin emrindeyiz deyip işin içinden sıyrılmaya çalışırsınız. Hadi beyler hadi size Güle Güle.

Yorumu oyla      37      17  
mehmet.ali 27 Şubat 2012 Pazartesi 11:12

organ nakli. kol tutmazsa alırsın. bacak tutmazsa gene alırsın. ya yüz tutmazsa! ne yapacaksın?

Yorumu oyla      22      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Tek patron Kılıçdaroğlu'
Dün gerçekleşirilen 16. Olağan CHP Tüzük Kurultayı'nın Ulusal basında büyük yankı buldu....
Yıldırım’dan İzmir’in yollarına 7,2 milyar TL
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir turizminin ...
İzmir’in kurultay çıkarması!
CHP İzmir’deki kurultay delegeleri, Ankara’ya çıkarma yaptı. 48 delegeden ...
 
Kurultaya mahkeme yolu göründü!
CHP’de tartışmalı geçen Olağanüstü Kurultaya mahkeme yolu göründü. Kurultayın ...
Deniz Baykal yarın da yok
CHP eski Genel Başkanı Baykal, Pazartesi günü yapılacak olan Kurultay'a da katılmayacak.
Muhalifler kurultaya katılacak!
Ana muhalefet partisi CHP'de parti içi muhalefet yarın yapılacak kurultaya katılacaklarını açıkladı.
 
Sinan Aygün'den bomba iddia
CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Önder Sav'ın kendisine yönelik "Sinan ...
İşte kabul edilen tüzük maddeleri
CHP’nin Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda yapılan 16. Olağanüstü Kurultayı sona erdi.
AK Partili Aşlık'tan TÜSİAD'a sert tepki!
AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, partisinin Bayraklı İlçe Danışma ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva